CebehaneForum

Başlarken => Tanışalım - Sohbet Edelim => Konuyu başlatan: Sancar Özer - 17 Eylül 2008, 23:08:57

Başlık: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 17 Eylül 2008, 23:08:57
Sevgili forumdaşlar;

Malum forumumuz henüz emekleme aşamasında. Bu yüzden  ayrıntılı tartışmaların yapılması, türk kılıcı ve bağlantılı konularda bütün detayların enine boyuna irdelenmesi ve bilgi paylaşımı sonucu bir sinerjinin yaratılabilmesi niyetlerimizin henüz  ancak temellerini atmak safhasındayız. Bu noktada forum üyelerimizin katılımcı ruhunu arttırmak ve forum içinde ilkadımı atarak buzları kırmak açısından böyle bir tanışma başlığının faydalı olacağını düşündüm. Malum müstear isimlerin kullanıldığı bir forum değiliz. Akademik, saygılı ammavalekin iyi niyetli ve samimi bir tartışma platformu oluşturmak amacındayız. Bu yüzden dileyen üyelerimiz ilk mesajlarını bu başlığa atarak kendilerini diledikleri kadarıyla tanıtabilirler, kılıç ve kesici silahlarla ne zamandan beri ve hangi zaviyeden ilgili olduklarından, varsa kolleksiyonlarından bahsedebilirler. Böylece ülkemizde çok nadir bir altkültür olan(veya birbirimizden haberimiz olmadığı için öyle olduğunuzannettiğimiz) kılıç kolleksiyonculuğu ve kılıçla ilgili konulara ilgi duyanlar birbirleri ile tanışabilir ve inşallah ilerde bu konuda yapılması arzu edilen çalışmalar için bir taban oluşmasında ilk adım atılmış olur.  ;)

Bu ruhla ilk mesajı da ben yazayım :D

Adım Sancar Özer. Mimar Sinan Sanat Tarihi bölümü mezunuyum. Mesleğim sanat yazarlığı; çeşitli sanat dergilerine sanat eleştirileri ve sanat tarihi konusunda makaleler yazıyorum. Özelde kılıç, genelde kesici silahlara olan ilgim çocukluğumdan beri sürmekte, aldığım eğitim de özellikle bu noktada bana çok faydalı oldu. Uzun süreden beri amatör olarak koleksiyonculuk yapıyorum ve çok mütevazı bir kılıç koleksiyonuna sahibim. Ayrıca kılıç yapım teknikleri ve kılıç kullanma sanatı da ilgi alanlarıma giriyor. Japon kılıç sanatı kendo ve iaido ile de uğraşmaktayım.
Bu platform aracılığı ile tüm esliha-i carihaperver dostlara selam ediyorum. :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Cengiz Çetin - 19 Eylül 2008, 02:52:26
Herkese merhaba,
Ben Cengiz Çetin,Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunuyum.Şuanda bir ilaç şirketinde tıbbi satış temsilcisi olarak  çalışıyorum.Ankara'da yaşıyorum ve 13 yıldır bu mesleği icra ediyorum.
       Kılıçlar benim cocukluktan buyana sevdamdır.Baba mesleğim sıcak ve soğuk demircilikti.Bende yıllarca babamın yanında çalışarak(18 yıl) bu mesleği öğrendim.Şuanda bu mesleği yapmıyorum ama çekici elime alıp örsün başına geçtiğimde tekrar usta olacağımı biliyorum.Bir atölye kurarak amatörce kılıç yapmayı çok istiyorum ama şartlarım şuan için uygun değil.Bende evimin balkonunda kılıçları ahşaptan yapıyorum.Birebir ölçülerde yapmaya çalışıyorum.Bir elsanatları sergisine ürün hazırlıyorum.Fatihin kılıcını yapmaya çalışıyorum şuanda.Balçak biraz zorluyor ama olsun.
         Aslında bilmediğim çok şey var ve öğrenebileceğim bir usta yok.Kendi başıma resimlerden bakarak boynuz yatağan kabzası yaptım.Ahşap kabza yapmak çok kolay.İstediğim şekli verebiliyorum.Boynuz işlemek zahmetli.Bilen birinin yanında öğrenmek isterdim.
         Kılıçlarımız kültürümüzün tarihimizin vesikaları.En üzüldüğüm nokta kılıç dendiğinde Samuray kılıçlarının akıllara gelmesi.Bu ülkenin kılıç kültürüne asla sözüm yok.Ama bir adadan dışarı çıkamamış feth yapamamış kılıçların cihanı titreten kılıçlardan,hele bu ülkede daha çok bilinmesi zoruma gidiyor.
         Batı kültürüne ait kılıçlarda süsleme görmek zor.Oysaki bizim topraklarımızın kılıçları hem silah hemde birer sanat eseri.Çeliğin üstündeki işlemeleri hangi kültürde bulabilirizki.Kaybolan bu değerlerimizi tekrar canlandırmak için başlattığınız bu gayrette yalnız değilsiniz. Emeğiniz için teşekkürler.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Selim Atalay - 10 Ekim 2008, 19:30:43
Merhaba ben Selim Atalay,

Üniversite öğrencisiyim.Maden mühhendisiliği son sınıfta okumaktayım.İki dedemde demirciydi.Benimde çocukken körük çekmişliğim(gerçi çekmek mi kullanmak mı kullanılıyor bilmiyorum ama) var.Genlerde var biraz demek ki.

Türk kılıcına ilgim 6 yaşlarındayken mahallenin çocuklarında bir tahta kılıç modası başlmıştı.Bende babamdan istemiştim.Oda eğik namlulu bir türk kılıcı yapmıştı.Herkesin kılıcı düzdü.Ben kendimi bizanslılara karşı savaşan malkoçoğlu gibi hisstemiştim.O günden bugüne ilgim devam ediyor. ;D

23 yaşındayım.Hem bilgi hem yaş olarak çırak sayılırım.İlgim hem yapmaya(tarih boyunca kılıç üretim yöntemleri vs)Hem kullanmaya hemde kılıca ilgim var.Tüm konularda da kıt bilgim var tabii.İnşallah forum aracılığıyla artırabilirim.

Herkese tekrar selamlar.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Durukan Türe - 11 Ekim 2008, 20:16:45
Merhaba arkadaşlar adım durukan,
hekimim. urfada çalışıyorum. uzun yıllar beynimin bir köşesinde olan sıcak ocagın başında çekiç ve ors ile çelik gibi bir malzemeyi şekillendirme istegimi şansın eseri olarak burada gerçekleştirme şansım oldu. kısa sürede bildigimin azlıgı bilmediklerimin çoklugu karşısında hayrete düstüm. bu unutulmuş sanatın gerektirdigi sabır ise beni büyüledi. türkiyede olup bu topraklarda gelilşen bıçak ve kılıç yapma sanat-zanaatlarının, bırakın onu atların ayaklarına nal, odnculara balta sapı, çiftlere kazma yapan eski demir ustalarının geride yazılı eser bırakmadan birer ikişer kaybolmaları, soruların çoklugu, cevapların azlıgı yoklugu , kulaktan dolmalıgı benim de kafamı mesgul eden konulardandı. (sizlerinde oldugunu tahmn ettigim gibi)
öte yandan henüz 200 yıl gibi kısa bir tarihi ve devşirme ulusların oluşturdugu insan kalabalıgı olan amerikanın şu anda dünyanın en iyi el yapımı bıçaklarını yapan ülke olması, konu ile ilgili pek çok eser, gerekli malzelerin tedarikçisi pek çok dükkanın olması da bir diger konu idi.
hobi olarak sıcak demircilik ile bıçak ve kılıç yapmaya çalışıyorum. ama şu anda çok çok az yol alabildim. umarım bilgilerimizi zamanla cogaltıp hep beraber bu yola baş koyarız. saygı ve sevgilerimle
durukan türe
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Ali Fuat Uzun - 17 Ekim 2008, 15:31:39
Ben Ali Fuat Uzun, üniversite öğrencisiyim.
Kılıç, kalkan, zırh, ok, yay gibi bütün eski savaş teçhizatına merağım vardır.  Herkese kolay gelsin.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Ersoy Yüksel - 23 Ekim 2008, 11:46:08
Merhabalar adım Ersoy Yüksel

            Okçuluk, kendo ve aikido yapıyorum. Kılıç tutkum ve kılıçlara olan saygım hep yanlış anlaşılmıştı. Burada yalnız olmadığımı bilmek güzel. 

Bir kılıç üzerinden o ulusun nasıl savaştığını at üzerinde mi , yaya olarak mı, üzerindeki desenlerden sanat tarihlerini, inançlarını, çeliğin yapısından coğrafyasını hatta üzerindeki motiflerden toprağında yetişen bitkilere kadar her şeyi görebilmek mümkün.  Ulusların tarihini ve kültürlerini biçimlendiren kılıcın bu zenginliğini ve etkisini görmemek imkansız.

Sitenizi uzun zamandır takip ediyorum.  Siteniz çok büyük bir eksiği doldurdu. Bildiğim kadarıyla Türk kılıcıyla ilgili bu çapta bir site ve bilgi paylaşımı dünyada tek.  Her şey için teşekkürler.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Serkan Sungur - 24 Kasım 2008, 18:15:09
Merhaba.

Osmangazi Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi'nde öğrenciyim.

Çocukluğumdan beri kılıca ilgi duyardım. Daha sonra bu, eski dönem ok-kılıç savaş sanatlarına ilgiye dönüştü. Lisenin başında okuyup etkilendiğim fantastik roman karakteri Drizzt'in kullandığı eğimli palalar beni bu yöne çekti.

Henüz sahip değilim ama kendi oluşturacağım kılıç koleksiyonu en büyük hayallerimden bir tanesi.

Siteyi Yatağan kılıcı ile ilgili makaleyi okuduğumdan beri takip ediyorum. Siteyi kuran ve gelişiminde aktif rol oynayanlara teşekkürlerimi iletirim. Forumunun açılmasını sevinçle karşıladım.
Başlık: Gecmisine kursun sikanin gelecegine bombalar yagar.
Gönderen: Aydin Yüksel - 28 Kasım 2008, 05:10:08
Merhaba arkadaslar, ben Aydin Yüksel. Almanya´da yasiyor ve ticaret ile ugrasiyorum. Birkac yil önce, bir acik arttirma sitesinde gördügüm, tarihi bir Osmanli savas kalkani ile basladi bendeki eskiye ragbet. Sonra Osmanli madalyalari ve yatagan. Ilk eski yatagan kilici Amerika´dan postayla geldiginde heyecanla actim ve masanin üstüne koydum, uzun uzun seyrettim. Sonra bizim kilicimiz niye Amerika´dan geliyor diye kederlendim. Basladim arastirmaya.. Fazlaca bir bilgiye ulasamadim. Iste o ara Cebehane sitesini buldum, baktimki birileride benim gibi dert etmis bu konuyu. Hemde cok akademik bir tarzda ugrasiyorlar. Ben burada Yatagan icin birseyler ögrenmek istedigimde, Alman antikacilardan, siz tarihinizi bilmiyorsunuz ve sahip cikmiyorsunuz sözünü cok isittim. Iste simdi birileri var, bu ata yadigari konuyu, karanlikta igneyle kuyu kazar gibi irdelemek isteyen o kiliclari bir mühendislik harikasi olarak imal edenlerin, tasiyanlarin nesilleri cikti ortaya. Bu siteyi kuranlara sonsuz tesekkürler ediyorum. Cok daha fazla geliseceginden eminim.
Benim bilgilerim, kücükken oynadigim tahta kilicim ve müzelerde gördüklerim, birde severek topladigim kilic bilgilerinden öteye gitmez. Yinede derliyebildigim her bilgi kirintisini buraya aktarmaya calisacagim.
Ama eski bir Azarbaycan Türk atasözü hep aklimdadir; ´´Gecmisine kursun sikanin gelecegine bombalar yagar.´´ Bu nedenle gecmisine sahip cikanlardan olmaliyiz.
Bu arada benim hayal ettigim bazi seyler var. Mesela bendeki kilic imal etme fikri,  burada ayni düsüncede baska arkadaslarda oldugunu gördüm. Anlasilan cok isimiz var, alinacak cok yolumuz var. Ama biz düsliyelim gerceklik ardisira gelir nasil olsa..
Ilk firsatta, eger ilginizi cekerse elimdeki Türk kiliclarinin resimlerini cekip size gönderecegim. Tabii daha yolun basindayim, az sayida eski birseyler var ama benim icin manevi degerleri cok yüksek.
Son olarak, Yatagan belediyesinin bu sanati gelistirmek icin Avrupa birligi fonlarindan aldigi 1.500.000 Euro ne oldu haberi olan varmi ??
Dostcakalin
Aydin Yüksel
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: İlker can Karagülle - 04 Aralık 2008, 21:50:48
Adım İlker can Karagülle, 1979 ankara doğumluyum.Çok küçük yaşlarda asker babamın merasim klıcına duyduğum merak, sonrasında bir hayranlığa döndü ve yıllarca bu silah hakkında araştırmalar yapmama amatör çalışmalarla araştırmalarımı desteklememe sebep oldu.

Günümüzde halen spor olarak uygulanan eskrim, kendo, escrima gibi branşlar üzerine araştırmalar yaptım. bu araştırmalar içersinde 4 yıl kadar bir süre epe branşında ODTU eskrim takımın da yer aldım. Yalnız olimpikleşmenin, kurallamanın bu sporlara en büyük eksisi, amacın puan almaya dönmesiyle tarihi kullanım yöntemlerinden ve tekniklerinden gittikçe uzaklaşmaları oluyor. Bugün olimpik anlamda yapılan müsabakalı tüm kılıç sporlarında, kılıç sadece bir sembol olarak kalmış durumda. Görüntünün dışında teknik anlamda gerçekle tutarlılıkları hiç yok.

Bu konular üzerine yoğunlaşınca avrupa ülkelerinde hema (Historical European Martial Arts  ) grupları olarak bilinen tarihi savaş sanatları birliklerini araştırmaya başladım ve 2007 mayıs ayında bu tarz bir girişimde bulunarak ülkemiz de ilk ve şuan için hala tek olan  Kuzgun Spor Kulübü Tarihi Savaş Sporları Derneğini kurdum. Kuruluşundan bu yana derneğimiz ateşli silahlar öncesi kesici, delici ve ezici silahlar kullanımı ve  tarihi ile ilgili hem teorik hem pratik anlamda araştırmalar yapmaya devam etmekte ve ben de dernek bünyesinde bugün birçok ülkede de sürdürülmekte olan bazı kılıçların kullanımları üzerine eğitimler vermekte ve öğrenmeye devam etmekteyim.

Ama asıl amacı kendi kılıç sporları ekolünü ve teknik yöntemlerini oturtmak olan derneğimiz avrupa kılıçları değil dünya kılıçları ile ilgilenmekte ve tarihte de önde gelen silahlar arasında yeralan kendi kılıcımız "türk kılıcı" ve "yatağan" üzerine çalışmalarada başlamış bulunmaktadır. Bu konuda oldukça kayıp bilgi olmasının farkındalığında araştırmalarımızı başlatmışken böyle bir sitenin varlığı bizi gerçekten çok etkiledi ve rahatlattı.

'Cebehane' yönetimine bu konuda tebriklerimi sunmak istiyorum ve çalışmalarında tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.

İlker can Karagülle
Kuzgun Spor Kulübü
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Ersin Öner - 23 Aralık 2008, 15:19:33
Ersin Öner. 1984 doğumluyum, Eskişehir'de yaşıyorum. Böyle bir sitenin varlığı beni çok sevindirdi, kuranlardan ve emeği geçenlerden Allah razı olsun. Askeri tarihi 6 senedir merakla araştırıyorum. İllüstrasyon merakım var aslında. Duymuşsunuzdur belki de, Totalwar serisinin Medieval Totalwar oyunu ile başladım aslında. İçimde vardı ama oyun körükledi beni. Ben askeri her tür materyale dair arşiv olşturuyorum. Özellikle islam coğrafyasıyla ilgili. Amatörce tarihi zırhlar yapmıştım.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Gökhan Bakla - 23 Aralık 2008, 19:01:54
Merhaba ben1978 Tekirdağ, Malkara doğumluyum. Dedem bir demirci ve çok iyi bir zanaatkarmış, babamlar da onun yanında yetişmiş. Bende yaz tatillerinde babamın yanında bu işleri az çok öğrendim. Körükte çok demir dövdüm, çok işler yaptım. Zaman geçti okul ve askerlikten sonra İstanbul’a geldim. Burada bir şirkette muhasebede çalışıyorum. Hala arada köye gittiğimde körüğü yakarım. Dedemin başında ter döktüğü o eski körüğü tekrar dedem yanımdaymış gibi çekerim ve demirimi döverim.
   İşte bu yüzden dedem gibi zanaatkarların yaptığı o işleri gördükçe, verdikleri emeği ve alın terini takdir etmemek elimde değil. Zamanında o ustaların yaptıkları kılıçlarla tarih yeniden yazılmış, ve biz şimdi onların topraklarında onlardan bi haber yaşıyoruz. Öğrenmemiz gereken çok şey var. Bu sitenin, bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen tüm meraklıların tanışma mekanı olmasını dilerim.


Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sefa Çabuk - 19 Şubat 2009, 21:24:14
Herkese Merhaba,
  Teknik Öğretmenim ( Metal Teknolojileri) eskiden beri ısıl işlemle üretimi yapılan malzemelere ilgim var, zaten mesleğim gereği de ( lise başlangıcından beri )sürekli bu işlemlerin içerisindeyim, hem çeliklerin ısıl işlemleri hemde ısıl işlemle üretim teknikleri konusunda hem okulda öğrencilerime öğretmeye hemde kendim öğrenmeye çalışıyorum. Son bir kaç aydır Damascus çeliği yapımı konusunda denemeler yaparken internette bu foruma rastladım ve bilgi paylaşılmalıdır düşüncesiyle üye oldum. Tüm arkadaşlara sevgiler selamlar
Sefa Çabuk
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Volkan Kule - 22 Nisan 2009, 11:15:54
Hepinize hayırlı günler....

Adım Volkan.. izmirin Torbalı ilçesinde yaşamaktayım. 30 yaşındayım Evli ve allah nazardan saklasın 4 ve 7 yaşlarında kızlarım var. Ellerinizden öper.

Bu forumun bir bölümü olan "kendinizi tanıtın" kısmının yerini hemen tarihimizde, islam kültürümüzde önemli yeri olan konulara bu denli hızla ve tarihi yaşatma bağmında bu denli dört elle sarılışlarınız beni mutlu etmiştir. Yeni ilgi alanım olan "Damascus çeliği" yaşam koşulların elverişsizliğinden dolayı bugüne dek kendimizin yaptığı damascus çelikten bıçak yapma hayalim bir türlü olmamıştır.

Ancak söz konusu çelikten bıçak yapan siz değerli üyeleri gördükçe mutlu oldum. İnşallah bir gün sizlerin büyük desteği ve yardımınızla hayalim gerçekleşir.

Bu arada foruma göz attığım kadarıyla kılıç veya bıçak yapımı konusunda kanunlarca yasak olduğunu öğreniyorum. Yanlışım varsa düzeltiniz. El emeği olan söz konusu ürünler bir etkinlikte sergilenmesiyle bir çok tarihi benimseyen ve destek veren arkadaşlara ulaşmanın en etkili yol olduğu düşüncesindeyim.

Etkinlik için İzmirde yapılması planlandığında üzerime düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuda ifade etmek isterim. Rusyada bunu yapan demirci ustalarında Türkiyemize davet ederek bir konferans vedamascus çeliği yapımı üzerinde uygulamalı olarak sunumu yapılması  sağlanırsa ilginin dahada artacağını düşünmekteyim.

Yazılarıma şimdilik son verirken sizlerle tanışmaktan mutluluk duyduğumu ifade eder, saygı ve sevgilerimi sunarım.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Cengiz Çoban - 25 Nisan 2009, 11:01:51
selam arkadaşlar ben 1974 silivri doğumlu cengi çoban  tekstil işletmem var. bıçak ve kılıçlara ilgim çok. bıçak satan av bayilerinin önünde zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. bıçak ve kılıçlar hakkında bilgim yok sadece merakım var artık bu forumda bilgide edinebileceğim için çok şanslıyım bu foruma emeği geçenlere teşekkür ederim. 
Başlık: MERHABA
Gönderen: Acar Poyraz - 29 Nisan 2009, 22:44:32
Herkese merhaba,
Uzun zamandır bu tarz bir site arıyordum.Siteyi tesadaüf eseri tabancatufek.com sitesindeki forumdan buldum.Ve yüksek müsadelerinizle kaydoldum.Adım Hünkar.İzmir-Bornova da oturuyorum.Bıçaklara  ateşli silahlara ilgim herzaman olmuştur.Çok aktif olmasada sizleri takip etmeye çalışıyorum.Damascus çelik diye tabir edilen çelikten yapılan bıçakları çok beğeniyorum ve inşallah bir tanede ben yapmaya çalışacağım.Naçizane şu anda düşünce aşamasında fakat inanıyorum ki başaracağım.Özellikle youtube da bu konuyu sürekli takip ediyorum.Başlangıç olarak bir tanıdığımdan 4 kg kadar borax temin ederek işe başladım.bilgilerimi sizle paylaşmayı umuyorum.Teknik bir insan olmadığımı en baştan belirteyim.
İlerleyen zamanlarda yazacak çok şey bulacağımı umuyorum.
Herkese saygılar.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sefa Çabuk - 29 Nisan 2009, 23:23:13
Merhaba,
foruma yeni katılan tüm arkadaşlara hoşgeldin diyorum.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Burak Ekit - 14 Haziran 2009, 12:52:08
merhaba , kendimi tanitmadan birkac mesaj atmis oldum ama kabalik yapmak istememistim,

 i  st uni dishekimligi mezunuyum, marmara uni doktora yaptim. meslegim geregi bircok materyal ile calistim.
   kilic ile ilgim 20 kusur sene once ozellikle Japon kilicina yonelik olarak basladi. uzun yillar konu ile ilgili temel kitaplar okudum. hatta yapildigi yere bile gittim, gordum. kullanilisini ogrenmeye calistim.
   ozellikle Turkler ve Japonlar gibi savasci kulturlerde kilic denen nesne toplumlarin tarih ve kulturlerinin o kadar icine islemis ki butun detaylariyla diliyle ,kulturuyle o toplumu incelemeden , kullandigi kilici anlamanin mumkun olmadigi inancindayim.
   ve son olarak bu yol beni hepimizin gectigini dusundugum baska bir yola getirdi ; kiyas. ve boylece diger kiliclari - ve kacinilmaz olarak kulturleri - goreceli olarak incelemeye basladim.
   uzun yillar sadece teorik olarak kalan bilgimi son 5 yildir , bileme-cilalama islemleri ile pratige dokmeye calisiyorum. ama kilicla ilgilenen herkesin kacinilmaz sonunun bir zaman ors ve cekicin basina gecmek oldugunun da farkindayim. son zamanlarda bunun da yollarini ariyorum.

 boyle bir gruba katildigim icin memnunum, insallah bilmediginiz biseyler biliyorum da bir yararim dokunur... burak..
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bahadır Soydan - 01 Temmuz 2009, 10:53:42
Merhaba. Kılıç,yatağan v.s. aratırken siteyi tesadüfen görüp kaydoldum. 1973 doğumluyum, İstanbul'dayım. Eski çağların silahlarına,savaşlarına ve tarih'e çocukluktan beri ilgim vardı. Daha sonraları bu merak koleksiyonculuk olarak şekil buldu. En sonunda da çoğu koleksiyoncunun zaman içinde başına gelen gibi alım-satım'a,antika silah ve askeri malzemenin ticaretine yöneldim. Zaman içinde önceki işlerimi bırakıp bu işe yoğunlaştım. Kılıç kama üzerine yabancı forumlar var, ancak Türkiye'de bildiğim kadarıyla yoktu. Gördüğüm kadarıyla bu yabancı forumlarda da genelde Türk silahları hem az, hem de genelde yabancı gözüyle değerlendirilerek, silahlarımızın sanki çoğu türlü coğrafya ve egemenliğimiz altındaki irili ufaklı bir sürü kavimlere ait tasarımlarmış gibi gösterilerek yer bulmaktadır. Dolayısıyla, yaygınlaştıkça daha da yararlı fikir alışverişleri,bilgi paylaşımı,bir camia oluşumu sağlayacağına inandığım bu Türk kılıç forumunun oluşturulmasında emeği geçenlere çok teşekkür ederim.

saygılar
Başlık: Eylem Cengiz
Gönderen: Eylem Cengiz - 01 Temmuz 2009, 15:38:36
Merhaba,

Çocukluğundan itibaren bıçak yapmaya ilgi duydum. Daha okul görmeden balya telinden çekiçle bıçak yapmaya çalışıyordum. Bundan 16-17 yıl önce, posta ile satılan "ranbo" bıçaklarını alacak param yok iken ilk defa bir ayımı ayırıp, elektrikli bir aletten yoksun olarak, ceviz saplı, traş edebilecek kadar keskin, deri kılıflı bir otuz santimlik bıçak yaptım. Daha sonra diğer çalışmalarım da oldu.

Şimdilerde yıllardan beri edindiğim deneyimler ile aldığım AR-GE kültürünü ve tarihe olan merakımı birleştirip kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Bu aralar malzeme, üretim teknikleri ve bıçak tasarımları üzerinde kendimi geliştirmeye ve atölye araçlarımı üretmeye çalışıyorum.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Ejder Uçar - 04 Eylül 2009, 19:04:21
 Herkese merhaba,

Ejder Uçar, İzmir'de yaşıyorum.El yapımı bıçaklarla ilgili araştırma yaparken tesadüfen bu siteyi gördüm.Bıçaklara karşı kendimi bildim bileli büyük bir ilgim var.Çevremde benimle bu hobimi paylaşacak
pek kimse yokken, böyle bir topluluğa katılmış olmak gerçekten çok güzel....

Saygılar
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Emre Kipmen - 08 Eylül 2009, 13:55:03
elamlar,
Bendeniz Emre, 73 doğumluyum. Aslen Bilgisayar ve Bilişim konularında eğitim gördüm. Bilgisayarcılık yaparken de herzaman tutkunu olduğum Arkeoloji konusuna yöneldim. 2002 yılında Ankara üniversitesi Önasya arkeolojisi bölümünden mezun oldum. 25 Yıldır ailecek Bodrum'da yaşıyoruz. Askerden dönünce Bodrum'da bilgisayarcılığa, hobi olarak da demirciliğe başladım. İlk olarak 2003'te japon stili örme odun kömürü fırın yaptım kendime. Zamanla örs, körük vs. derken kendimi bu işin içinde buldum. O zamanlar Türkçe hiçbir kaynak olmamasından Bladeforums.com'a üye olup bu işi çağımızın en büyük ustalarından öğrenme şansım oldu. Ancak kendimi hep yalnız hissettim Türkiye'de. En basitten başladım, yay çeliğini döverek tabii ki. Ancak zamanla ne olduğu bilinmeyen çeliklerle uğraşının zaman kaybı olduğunu öğrendim. Türkiye'de bıçak çeliği olarak en kolay bulunan D2 çeliği ile başladım ilk işe yarar bıçaklarımı yapmaya. Zaman içinde propan fırınımı, el yapımı bant zımparamı atölyey kattım. Son zamanlarda isveç'ten getirdiğim toz metalurjik çeliklerle çalışıyorum. Bu tür çelikler hassas bir ısıl işlem gerektirdiğinden ısı kontrollü özel yapım bir fırın aldım. Alminyum plakalarda sertleştirme yapıyorum. Yakın zamanda sıfır altı işlem için sıvı azot dewar edinmeyi ve ısıl işlemde bir üst düzeye çıkmayı hayal ediyorum. Kullandığım çelikler yüzünden genelde talaşlı üretim yapmaktayım ancak arada bir örsümün başına da geçtiğim oluyor. Damaskus konusu da ilgimi çekiyor ancak şimdiye kadar sadece 13 katmana kadar çıkabildim.

Ülkemizde yasal durumlar yüzünde bu kadar geriletilen ve artık dışa bağlı hale getirilen bu sanat konusunda hep bir üzüntüm var. Meraklı ve üretken sizlerle tanıştığımdan ötürü çok sevinçliyim. Umarım hep birlikte bu sanata yeni bir ivme kazandırabiliriz 200 yıl sonra. Dedelerimizin mirası ve günümüzün modern bilgisi ile birlikte bir uluslararası arenada silah yapımcılığımızın yine biryerlere gelebilmesi benim en büyük hayalim...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 18 Eylül 2009, 16:51:26
Merhaba Arkadaslar,

Adim Mergup 1969 Almanya dogumluyum, evli ve 2 couk babasiyim. Bir Özel sirkette Proje-manageriyim.
Ilk önce beni Üye olarak kabul ettiginiz icin tesekür eder ve sizden simdiden bazi yazi hatalarim icin özür dilerim.
(yurtdisinda yasadigim icin elimde maalesef bir yabanci tuslar olan bilgisayarim var onun icin "i" ler ile "s" harfleri bazen yanlis durumda / anlamda olabilir).
Siteniz cok güzel olmus insallah kalabaliklasir ve daha cok ilim sahibi oluruz...
 Yaklasik bir sene önce tesadüfen bir acik artirimda bulunmusdum ve Antika silahlar satiliyordu.  Almanyada....Ve cok deli Rakamlara gidiyordu bu Silahlar...
Meraklanip sordum, ismini "yataghan" dediler, internetten günlerce arastirdim ve bir Türk yani Osmanli/ Yeniceri ve Efe silahi olup asil ismi YATAGAN oldugunu ögrendim.!?!
( "Bilinmeyen Osmanli" Kitabinda Prof.Dr. Ahmed Akgündüz diyorki:
Sagi ile solu ile her kesim kabul etmektedir ki, millet olarak bizim üc büyük düsmanimiz vardir: cehalet, ihtilaf ve fakirlik. (Cehalet yani kendi dogru tarihini bilmemek...)

Bu cümleyi böylelikle daha iyi anladim. Ama artik cehalet icinde yasamiyiorum daha dogrusu degilim, yaklasik bir seneden beri yatagan ve Yeniceri hakkinda buldugum her seyi okudum, aradim ve Ziyaret ettim. Su anda Allaha sükürler olsun bende bir Yatagan kolleksiyon sahibiyim. Bu yazimi isterseniz geri kalan arkadaslarada paylasin, sorusu veya cevabi olan herkes katilsinki cehalet icinde bir daha yasamiyalim ve daha önemlisi tarihimizi devam yasatalim. ( Bir yabanci Filosof söyle der:
"Tarihini korumak külü saklamak degil yanan Atesi koruyup arkandaki nesile devam uzatmaktir" 
böylelikle ilk yazimi kapatmak istiyorum, ve tekrar bu siteye üyelikten memmun oldum.

Selamlar 
mergup özkan
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Tolga Arıkan - 19 Eylül 2009, 01:00:32
biraz geç olmakla beraber herkese selamlar
Ben Tolga Arıkan. 1971 doğumluyum, öğretmenim ve Bolu da yaşıyorum. Kesici silahlara karşı ilgim var ve bu sanatı öğrenmek istiyorum.
Saygılar
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Cihat Yanıköz - 20 Eylül 2009, 01:34:41
Merhaba,
Ben İlkin Cihat Yanıköz, İstanbul, Pendik'te yaşıyorum. Sınıf öğretmeniyim. 1974, Malatya doğumluyum Evliyim.

Yatağan konusunu merak ederek buralara kadar geldim. Daha önce internette bıçak yağımı ile ilgili bir kaç video indirmiş ve çok hoşlanmıştım. Keşke imkan olsa ben de yapsam demiştim. Buradan sizin tecrübelerinize tanıklık etmek dahi zevkli. Özellikle kaybolup gitmiş tarihi metalurji sırlarını araştırma çabanız bile ne kadar değerli bu millet için anlatamam. Allah sabırınızı ve gücünüz daim eylesin. Size ihtiyacımız var.
Saygılar, sevgiler.

Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Abdurrahman Doğan - 01 Ekim 2009, 16:34:26
1964 denizli yatağan doğumluyum halen denizli merkezde yaşıyorum emekliyim yatağanlı olduğumdan kılıca, yatağana merakım yatağanlı olmamdır. kendim denizli merkezde kın imalatı üzerine pala kını, kılıç kını ,av bıcağı kını ,kılıfı gibi ürünler üzerine amatörce uğraşıyorum ayrıca yapmış olduğum ürünlerin tanıtımı ve kültürel amaçlı bir site hazırladık yapmış olduğumuz ürünleri en iyi nasıl yaparız diye araştımacı olarak yola cıktık anlamadığımız konu olursa bir bilene  yani ilk önce denizli müze müdürüne gidiyoruz ben anlamadım diye şu an için yatağan (pala) kını ile elimiz alıştırdık  ahşap üzerine deri veya kadife kaplıyoruz ayrıca talep olursa kın üzerine pirinç yazılar yazıyoruz yaptığımız iş tamemen el işi olup hiç bir fabrikasyon imalatı yoktur  şu avrupdan gelecek olan para gelmedi kılıç atölyesi kurulmadı sadece köyde bu işi yapan kültür bakanlığı dösim genel müd lüğün  tanığı bir usta var türk kılıçı yapan onun dışında da uğraşanlarda var ama işin diğer adı tiçari olduğu bir kaç usta var eğer sitemizi ziyaret etmek kın konusunda fikir verecek varsa lütfen  http://yataganelsanalari.tr.gg  düşünceleriniz ya site aracılığı ile yada bu forum aracılığı yada adogan.64@hotmail.cm adresine  bekllerim
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Emin Albayrak - 30 Ekim 2009, 16:49:07
merhaba, biraz geç olmakla beraber ben de kendimi tanıtayım:

1979 doğumluyum. istanbul üsküdar'da yaşıyorum. grafik tasarımcıyım. çocukluğumdan beri bıçaklara ilgim vardı. çocuk yaşlardan beri de uzak doğu sporları ile ilgilendim ve yine son 4 yıldır daha askeri ve self defans üzerine geliştirilmiş savaş sistemleri ile ilgileniyorum. hem askeri savunma ve saldırı sistemleri ve hem de kesici ve delici aletlere olan merakım sebebiyle son 4 yıldır da amatörce bıçak koleksiyonu yapmaya çalışıyorum. genelde formu güzel olan bıçaklar alarak başladığım bu hobi, bir süre sonra kalite merkezine odaklandı. hala sırf formu güzel olduğu için dayanamayıp aldığım "ucuz" bıçaklar olmasına rağmen, son zamanlarda türk topraklarında üretilmiş bıçaklara merak saldım. yerli malı yurdun malı prensibiyle, tosya çakısı, sürmene kaması ve yine elde üretilmiş bıçak ve çakılara yöneldim. bıçak imalatının mutlak bir kömür ocağı gerektireceği düşüncesi ile hiç olayın bu yönünü incelemedim. değerli üyemiz Emre bey vesilesi ile kömür ocağı olmadan nasıl bıçak imal edilebileceğinin bilgisini aldım ve şu anda kurduğum tezgahta ilk bıçağım ile uğraşıyorum:)

yok olmaya yüz tutmuş bir sanatın yeniden canlandırılmasına vesile olacağına inandığım bu forumda bulunmak ve sizlerle tanışmış olmak benim için ayrı bir mutluluk vesilesi...

emeği geçen herkese teşekkürler...

not: bu siteye erişene kadar bir tek kendimi bıçak seven bir "arıza" olarak düşünüyordum. benden başkalarının da böyle bir durumda bulunduğunu görmek benim için ayrı bir mutluluk kaynağı ;D
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Emre Kipmen - 30 Ekim 2009, 22:06:16
Size ve tüm diğer "arızalara" hoş geldik, hep birlikte olalım, bizi "arıza" olarak görenlerin aksine ilgilisi, kolleksiyoneri, dövme veya talaşlı bıçak üreteni, el yapımı bir hobi olarak başlamayı düşüneni, dövüş teknikleri ile ilgilenenleri, mesleki olarak kaliteli bıçağın arayışında olanları, bu sanatın/zanaatın ne kadar hayati önemde olduğunu kavrayanlar, bunun gerçekten bir sanat olabileceğini görenler,  hepimiz hoş geldik  ;D
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Oğuz Karasu - 31 Ekim 2009, 22:58:12
 Öncelikle merhabalar
Sanıyorumki 19 yaşında olarak en genciniz ve bu konuda en bilgisiz olanınız olduğumu söylesem pekte yanlış olmaz. İstanbul doğumluyum, Marmara üniversitesinde İktisat 2. sınıfta okumaktayım.
Benim demir maceram dedem ile başladı açıkçası başlamasıyla bitti de denilebilir zira dedem ben 2 yaşımdayken vefat etti ama zamanın geçmesi, benim büyümem beni bu sanata yöneltti. Bir nevi kanımda var denilebilir. Zamanında ju-jutsu çalışmaya başlamış ama malumunuz okul işlerinden dolayı ara vermek zorunda kalmıştım şimdi nasip olursa yeniden başlayacağım. Ju-jutsuya başlama sebeblerimin ilki kılıçtı gerçi pek bir eğitimini alamadım ama yine de güzeldi. Demircilik ise kullanacağım aletin yani kılıcın hakikatine yönelişimle anlam kazanmaya ve gözümde, gönlümde güzelleşmeye başladı. Velhasılı şimdilik böyle henüz dedemden bana yadigar kalan diyebileceğim bi eğe ile bir makastan başka bir alete sahip değilim ama şimdilik bu işe verebilecek zamanım olmasa dahi gönlümün bir köşesi hep bu hayallerle süslü.

Sizler gibi bir avuç diye tabir edilebilir olmasına karşın bir medeniyetin bu sanata dair bütün yükünü taşıyabilecek gayret ve aşkı gördüğüm için gönlüm daha bi rahat, böyle nezih bir ortamı bizlerin kullanımımıza sunmakta emeği geçen ve geçmekte olan herkese şükranı borç bilirim...



 bunun en büyük sebeplerinden biri de demirin hakikatidir
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Metin Sakin - 03 Kasım 2009, 11:46:38
Merhabalar,
Ben Metin Sakin,1979 Bulgaristan doğumluyum ve İstanbul Teknik Uzay Mühendisliği mezunuyum. İstanbul Pendik'te yaşıyorum.
Endüstriyel otomasyon alanında robotlu üretim hatları kuran bir firmada PLC ve benzeri kontrol yazılım ve uygulama müh. olarak çalışıyorum.

Çocukluğumun ilk on yılı bulgaristanda geçti, yazları belinde bıçağınla dere tepe gölleri gezip, bıçağı hayatın içinde çok kullanmaktan olsa gerek.
Farklı bıçaklar daha çok bıçak derken 30-40 civarında çakı bıçak ediniyo insan farkına varmadan...

Yıllardır bıçaklarımı kendim bilerim metalle uğraşmak mm seviyesnde bile olsa güzel . Bıçak dövmek ya da yapmak bu siteyle karşılaşıncaya kadar
apartmanda şehirde yaşayan insan için emeklilik hayali gibi gelirdi ama sanırım yapılabilirliği görmek insada bişeyler yapmayı daha olası kılıyo.

Tahta ile uğraşmayı severim güzel bi oyma takımım, dremelim  ve bol bol zımparam var ... ama metal daha zorlu yakın zamanda taş motoru da edindim
daha bişeyler yapmaya girişemesem de yavaş yavaş hazırlanıyorum.

Bakalım zman buldukça bende bişeyler yapabilirim sanırım ...

Son olarak bu forumu kuranlara teşekkür ediyorum
Bu işlerle uğraşıp burada paylaşanlara da ayrıca keyifli uğraşlar ve teşekkür ediyorum.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Taner Salar - 24 Kasım 2009, 21:11:05
Merhaba , bendeniz taner . 1974 istanbul doğumluyum. otomotiv ve sanayi yağları imalatı ıle uğraşıyorum. ufaklıgımdan berı kesıcı aletlere düşkünüm. nette çakı araştırması yaparken sizleri buldum, "iyiki bulmuşum"  özellıkle çakılar ılgımı çekıyor, ve malesef o kadar çakı modelının içinden bırtane beğenemedım. bana en güzel en kıymetlı olan emek verdıgım ter akıttığımdır.
kendı çakımı/bıçağımı yapmaya karar verdım.
asıl mesleğim mekanıkerlık , yanı bu işlere elım yatkın sayılır.
forumun hemen heryerını defalarca okudum , meğer ne kadar az şey bılıyormusum...

havalı tufekler  ve atıcılık baslıca hobım.  havalı sılahlar konusunda soracagınız soruları zevke cevaplayabılırım.
 böyle elit bır ortamın oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ederim...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Emre Kipmen - 25 Kasım 2009, 09:23:20
Hoş geldin Taner,

Kendi çakını yapma yolunda başarılar dilerim.
Sanayi yağları konusunda iş yaptığını söylemişsin. Acaba piyasada bulabileceğimiz iyi ve hızlı ısıl işlem yağı bulma şansımız nedir, bir bilgin var mı?
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sefa Çabuk - 25 Kasım 2009, 20:20:26
Hoşgeldin,
havalı tüfeklerle bir dönem epeyce haşır neşir olmuştum hatta cevizden bir kundak bile yapmıştım  ;) hala da zaman zaman atışa giderim  ;) tekrar aramıza hoşgeldin, umarım en kısa zamanda  çakını yapmaya başlarsın.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Taner Salar - 25 Kasım 2009, 23:06:05
Hoşbulduk   :)
Emre  bey ağırlıklı olarak otomotıv ve tekstıl yağları üzerine uğrasıyorız . sızın için ısıl işlem yağını araştıracağım..

Hoşbulduk Sefa bey , havalı sılahlarla ılgılenmenız çok hoş..  kullandığınız sılah nedır acaba..

Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sefa Çabuk - 26 Kasım 2009, 00:16:03
Yağları Emre sormuştu ;)  Gamo CFX 4.5 ( royal)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Durukan Türe - 27 Kasım 2009, 00:43:56
sefa bence kendi yaptıgın kundagın fotografını arkadaşlarla paylaşırsan sitemizde ateşli silahlar alt başlıgınıda acmak zorunda kalabiliriz. o ne güzel kundaktı oyle...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sefa Çabuk - 27 Kasım 2009, 00:46:15
 :-[
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 27 Kasım 2009, 07:19:19
Dostlar bu başlığın konusunu çok saptırmasak ve diğer konuları başka başlıklar altında tartışsak, ne dersiniz? Hepinize iyi bayramlar ;)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Barış Erkin Gül - 04 Aralık 2009, 12:39:36
Merhabalar ben Barış Erkin Gül, 1976 doğumluyum evli ve bir kız çocuğu babasıyım.
Kendimi bildim bileli keskin çeliğe bir tutkum olmuştur  :) Çocukken mahalle savaşlarında süpürge sopasından katana  yapıp tutma yerine ip sarıp dibinede şampuan kapağı koyarak başladım bir şeyler üretmeye  ;D Bir gün abim eve koldan çevirmeli bir döner taş getirdi, ertesi gün evdeki kasap bıçaklarıni döner taşta yamuk yumuk şekillendirmeye  başladım :o Sonra demir testeresinden ilk bıçağımı ( tabi oldukça ilkel bir bıçak tahmin ederseiniz) ürettim sonra ilk yumruk bıçağımda hemen onu takip etti. İstanbuldaki ulaşabildiğim tüm bıçak çakı satan yerleri sürekli tavaf ederken fuarlara gidip gelirken bıçak ve çakı kolleksiyonum giderek gelişmeye başladı. İlerleyen yaşlarımda bir dramell aldım ozaman bir seviye daha ilerleyip bu kez piyasadan aldığım satırlardan istediğim pro filleri kesmeye bunları palet zımparada ve motorlu taşta şekillendirmeye başladım . İlk önce Aikido ile başlayan savaş sanatları merakım jojutsu ve kenjutsu ile devam ederken aklım japon kılıçlarına kaydı önce tsukamaki (sapa ip sarma) ile başladım sonra yurt dışından getirdiğim iaitomun sapını söküp yerine yenisini yaptım derken sayasını  (kın) atıp saya yaptım ki bunları evimde bir odada yaptığım için eşimle bol bol tartıştım, sonra piyasadan bulduğum dandik kılıçlara sap, kın, el koruması (lazerle çelikten kestirerek) üretmeye başladım  ;D daha sonra bilgisayarda tasarladığım yada kop yaladığım modelleri lazer ile çelik plakadan kestirip ağız açma sap yapam gibi çalışmalarımda oldu. Kızım doğunca evdeki atölye çalışmalarıma ara vermek zorunda kaldım, ama sevgili bir dostumun evinde , çatı katında yeni bir atölye edinince tekrardan ayda 1-2 çalışmaya başladım. Oldukça acemice, dene yanıl zaman kaybet yöntemi ile geçen atölye çalışmalarım için sizlerden çok şey öğreneceğime eminim. Bile bildiğim , yardımcı olabileceğim her konudada yardımcı olmak isterim,

Herkese Saygılar,  Sevgiler,

Barış Erkin Gül
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Eylem Cengiz - 04 Aralık 2009, 13:55:49
Hoşgeldiniz,  :)

Hayat hikalerimizin bıçaklar ile ilgili kısmı o kadar benzer olur...  ;D

Lazer ile kesme konusunu ben de araştırdım ama henüz denemedim. Tecrübelerinizi bir ara bolca da fotoğraf eşliğince paylaşabilir misiniz?
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Barış Erkin Gül - 04 Aralık 2009, 17:02:24
Hoş bulduk Efendim,

Pazardan aldığım dandik bir kılıca japon tarzı sap, kın yapmaya karar vermemle başladı her şey, Tsubası yani elkorumasını çinde metalden kıl testeresi ile nasıl kestiklerini bir videoda izledim ama açık cası okadar el işçiliğime güvenemedim ( ama bir gün denemeyi çok istiyorum) ben de kısa yol olarak lazerle paslanmaz çelikten kestirmeye karar verdim lakin kestirecek bir yer bir türlü bulamadım :S ankarada atölyeleri olan bir akrabası olan yakın bir arkadaşıdan rica ettim, 2 ay sonra kesilip elime geldi. Daha sonra pilipinlilerin karambit dediği bölgesel bir bıçağa merak saldım fakat tahmin edersiniz Türkiyede bulmak çok zor, internette baktım beyendiğim modeller 500-600$ ve gümrükte sorun çıkıp çıkmayacağı meçul  :-\ Dedim markap dramel girsem profilini çıkara bilirmiyim diye  ??? malesef gözüm yemedi, o dönem dede 1 mm çelikten kolye ucu kestirip sonra modada tezgahta satan bir adamla konuştuk, bilgisayarda istediğim tasarımı hazırladım ve o adamın kanalı ile 5mm çelikten bir numuneyi lazerle kestirdim kenarlarını temizledim ağzını açtım sapına deri sardım. Tahminimden ağır ve büyük oldu ;D tecrübe böyle ediniliyor değilmi :D. Daha sonra farklı modellerler hazırladım ama o beyfendi biraz para göz çıktı ve benim aracılığı karşısında sırtımdan % 200 kar elde etmeye kalktı :S. Tanımadığınız bir yere gidip bıçak kestirmeye kalkmata garip biyer olacağı için ankarada atölyeleri olan bir akrabası olan o yakın bir arkadaşımdan  tekrar rica  ettim Lazerle 6 mm palanmaz çelilkten 2 farklı karambit modeli kestirdik. Bu kezde hazırladığım tasarımlardan birini konvert ederken bir sorun olmuş bıçaklardan biri yamuk yumuk bişi olarak geldi. Diğerinin formu güzeldi ama 6 mm çelik bıçakta tasarımın sap kısmında ağırlık azaltacak delikler koymayı unuttuğum için gene çok ağır oldu :) akıllanmıyorum malesef.Bayram dan önce kukri denilen nepal bıçaklarına olan aşkım depreşti, tasarımları hazırladım tam ankaraya yolluyacağım, atölye çalışmalarını beraber yaptığım dostum beni cepten aradı ve dur lazerle kesilmiş sapları yapılmamış 2 ayrı modelden 10 adet kukri buldum dedi :D
Bayramda 1 gün sap yapıp ağız düzelterek geçti. En kısa sürede fotoğraflarını çekip başıma gelen akılsızlıklarımı sizlerle paylaşırım ki bu konuda tecrübesi olmayan arkadaşlar benim düştüğüm hatalara düşmesin :)

Saygılar , sevgiler,

Barış Erkin Gül

Repredüksiyonunu yaptığım Karabit (en kısa sürede benim yaptığımıda yollarım):
(http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://i145.photobucket.com/albums/r228/kaiser_soze_photos/SANY0017.jpg&imgrefurl=http://www.glocktalk.com/forums/showthread.php%3Ft%3D853130&usg=__bQ21arGz9Hx3h8wBTLWOkYJN-2s=&h=478&w=640&sz=39&hl=tr&start=52&um=1&itbs=1&tbnid=mhCtCpovomYOUM:&tbnh=102&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dkarambit%26ndsp%3D20%26hl%3Dtr%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozilla:tr:official%26sa%3DN%26start%3D40%26um%3D1)

http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://i145.photobucket.com/albums/r228/kaiser_soze_photos/SANY0017.jpg&imgrefurl=http://www.glocktalk.com/forums/showthread.php%3Ft%3D853130&usg=__bQ21arGz9Hx3h8wBTLWOkYJN-2s=&h=478&w=640&sz=39&hl=tr&start=52&um=1&itbs=1&tbnid=mhCtCpovomYOUM:&tbnh=102&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dkarambit%26ndsp%3D20%26hl%3Dtr%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozilla:tr:official%26sa%3DN%26start%3D40%26um%3D1
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Emre Kipmen - 05 Aralık 2009, 01:49:59
Merhabalar,
Eğer bu kadar merakınız var, neden baştan sona kendiniz yapmıyorsunuz? Gerekli bilgilerin çoğu bu site içinde mevcut gibi. Gerçi daha teknikler konusunda sadece başlangıç seviyesinde paylaşımlarımız olabildi ama zamanla gelişeceğini umuyorum, sizin gibi meraklı insanların konu hakkındaki heyecanı da belki bizleri biraz ateşler bilgi paylaşmaya ;)...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Barış Erkin Gül - 08 Aralık 2009, 09:51:20
Merhaba Emre Hocam,
Valla forumdan yazılarınızı ilgi ile izliyorum.
Benim merakım üst düzeyde ama malesef alet çalışır el övünür durumundayım , kendime evimde minik bir atölye kurmuştum ama bir apartman dairesinde talaşlı bıçak üretimi yapmak bile çok zor oluyor :)
Benim gazıma gelen arkadaşlarım var hep bir atölye tutalım üretelim keselim biçelim diye hayaller kuruyoruz ama evli ve çocukluyum zaten istanbulda yaşam pahalılığında zar zor geçiniyoruz, ki ben birde haftada 3 gün Shinto Muso Ryu Jojutsu isimli 500 yıllık bir japon savaş sanatı çalışıyorum. Hayalim ilerki yıllarda güneye yerleşip bir dojo açmak ve birde atölye açıp hayal ettiğim her şeyi üretmek. Beni mutlu kılan hobilerimi yaşamım haline getire bilmek. İnşallah o günleri görmek nasip olur ki o zaman sıfırdan yaptığım bıçakları sizlerle paylaşma şansım olur :'(

Saygıalr, sevgiler,

Barış Erkin Gül
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mahmut Durmaz - 11 Aralık 2009, 21:16:09
Merhaba  Ahi Dost,lar

Ben  Mahmut Durmaz1958 Denizli Yatagan, Dogumluyum !973 den buyana Almanya,da Yasiyorum Bicakcilik la ilgim cocuklugumla Baslayip Bu günlere kadar  geliserek Geldi
Sizlere Merhaba Demek bu güne nasipmis Bu meslegin  bukadar meraklisi oldugunu görmek bilmek ve yapilan isleri gördükce ustalarimizi takdir etmemek mümkünmü?  Bütün ustalarimizi  teprik ediyor basarilarinin daim olmasini  diliyorum.
Sevgilerimi Selamlarimi Sunuyorum.
HOSCA KALIN DOSTCA KALIN
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Abdurrahman Doğan - 11 Aralık 2009, 23:26:06
mahmut bey hoş geldin ne var ne yok iyisindir inşallah
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Emre Anaç - 12 Aralık 2009, 22:24:16
Herkese selamlar saygılar. Ben Sinoptan Emre Anaç, 29 yaşındayım ps 3 kafe işletiyorum. Esas ilgi alanım Türk yayı yapımı olmasına karşın diğer tarihi silahlara karşıda hayranlığım ve ufak bir av bıçağı koleksiyonum var. Zaman zaman kesici silah yapımında kullanılan çelikler hakkında (şam çeliğinden kılıç, katana ve diğer güzel el işçiliği ürünler) internet üzerinden araştırma yaparken, bir süre önce bu güzel ve kaliteli forumu okumaya başladım ve üye olmaya karar verdim. Çalışmalarınızı hayranlıkla izliyorum Allah kolaylıklar versin işlerinizi rasgetirsin.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Cengiz Çetin - 12 Aralık 2009, 22:58:39
Emre bey hoş geldiniz.
Bir Kemanger görmek güzel, bende Türk yayı yapımıyla ilgileniyorum.Az önce iki osmanlı ve bir hun yayına polyester yapıştırdım(boynuz bulamıyorum napiiim)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Emre Anaç - 12 Aralık 2009, 23:43:13
Elinize sağlık Cengiz bey. İnşallah sonuç yüzünüzü güldürür. Bende birkaç çift boynuz var ve bulmakta pek zorlanmıyorum. Fakat bir dönem yoğun çalışacak zamanım varken biraz işleri savsakladım şimdide vakit ayıramıyorum. Bu işleri askıya aldım, sinir vurup halkaya alacam bi türlü sabah erken kalkıp veya gece geç yatıp çalışamıyorum(15 saat falan mesai yapınca ve bir gün tatil olmayınca :( ) bu işide yalapşap yapmakta istemiyorum zaten bu aşamada 12 saat içerisinde birkaç defa halka daraltmak falan gerekiyor bazı durumlarda bir günden fazla işe yoğunlaşmak gerekiyo. Aslında iki yaya peşpeşe başladım öncekinde yaptığım ufak hataları ikincisinde eleyerek devam edicem. ileriki zamanlarda birikim yapıp işgörür bi atölye kurmak istiyorum. Yinede bir iki ay içerisinde iki tane yayı halkaya alıp birini önümüzdeki yaz, o güzel tutarsa öbürünü ikinci yaza açmayı düşünüyorum. Forum içeriğine göre biraz konu dışı oldu ama yönetimin anlayışına sığınıyorum bu seferlik.

Saygılar.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Selim Atalay - 13 Aralık 2009, 20:43:07
Uzun zamandır forumda aktif değildim.3-5 ay maaşallah forumumuz yeni katılımlarla epey renklenmiş.Tüm yeni üyelere hoşgeldiniz diyorum :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Hüseyin Merttürk - 29 Aralık 2009, 13:23:23
Merhaba ben denizli yatağan kasabasından hüseyin merttürk yaşım 29 benim bıçak merakımı  soracak olursanız genlerimize kadar inilmesi gerekir  :) çünkü benim dedemde bu işlerden ekmek yemiş babamda bende kardeşlerimde amcamda dayımda vs. ben bıçak çakı makas satır azda olsa kılıç imalatçısıyım ilkokuldan beri bu işi arada ek iş olarakta olsa yapmaktayım zaten bilenlerde vardır muhakak yatağan kasabasının geçim kaynağı kesici alet imalatı üzerinedir tarhimiz çoğu kesim tarafından bilinmesede 1200 lü yıllara daynır istanbulun fethi sırasında yatağan kasabası barut ve pala yapmıştır.Kasabamızın kucusu yatağan babayada sonsuz minnettarız ruhu şaad olsun mekanı cennet olsun üzerine yıldızlar yağsın  şu anda yatağanda 170 - 200 adet imalatçımız vardır.Bıçakçılık dışında muhasebecilik yapmaktayım .Bu siteye üye olmamda en büyük etken daha kendisiyle tanışmamış olsamda emre beydir onun sayesinde bu siteyi buldum yapılan ürünler ve ürünlerdeki işcilik özveri ve bilgi beni gerçekten cezbetmiştir.Bütün ustalarımızın ellerine sağlık der inşallah bu site sayesinde yeni ustalar tanır yeni bilgiler kazanır ve ustalarımızın derlerine nacizanede olsa yardımcı olabilirsem ne mutlu der herkese saygılar sunarım.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Taner Salar - 29 Aralık 2009, 20:58:33
Hoşgeldiniz  Hüseyin bey.  imalat yaptığınızı söylemişsiniz  , böyle elıt bır ortamın   aktaracağınız bılgılerle
daha,da zengınleşeceğini bilmek güzel..
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Abdurrahman Doğan - 29 Aralık 2009, 23:03:44
sayı hüseyin merttürk kardeşim cebehaneye hoşgeldin burası öyle bir yerdir ki işine bakıyorsun herşeyi yapabiliyorsun ama forumu inceledinmi hiç bir şey bilmiyorsun burdaki bilgileri iyi değerlendir teredütte olduğun konuyu hiç cekinmeden sor mutlaka cevap verirler bu forumda kardeşlik var dostluk var hepsinde iyisi BİLGİ PALAŞIMI  var kullanmasını bilene
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Emre Kipmen - 29 Aralık 2009, 23:33:16
Hüseyin Bey hoşgeldiniz,

Yatağan'dan yatağan kılıcı ile ilgilenen bir foruma katılan ikinci arkadaşımız olarak, burada sizin katabileceğiniz çok şey olduğunu düşünüyorum. Açıkçası benim sayemde değil, benim gibi bu sanatla haşır neşir insanları bir araya topladığı için "cebehane" sayesinde olmuştur aslında :)

Açıkçası forumda benim gözlediğim kadarıyla günümüzde bir kılıcın nasıl yapıldığı, nelere dikkat edildiği detaylı olarak işlenmedi. Benim, ama özellikle kılıçlara gönül vermiş değerli forum üyelerinin çok hoşuna gidebileceği gibi aslında ülkemiz literatüründe eksik olan bir sayfayı doldurmuş olurdunuz. Kılıç imalatçısı birisini burada görmek gerçekten bir onur.
Hoş geldiniz tekrar...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Eylem Cengiz - 30 Aralık 2009, 15:34:54
Hoş geldiniz Hüseyin Bey.

Yaptıklarınız kesinlikle paylaşılmaya değer şeyler. Kılıç yapımı, çakı yapımı vs. ile ilgili fotoğraflarınız, videolarınız varsa burası tam paylaşılacak yer. Ocak başından, tezgah başından bir şeyler görmekten keyif alan insanlar burada bolca var.  ;D

Tabii karşılıklı malzeme tedariği için de forumun ciddi faydasını görüyoruz. Bizde olan size sizde olan bize yarayabiliyor.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Hüseyin Merttürk - 30 Aralık 2009, 15:46:21
Emre beye söyledim şimdiye kadar zennedersem sadece işin kapitaliyle ilgilendik onun için inanınki fotoğraflarım yok ama en kısa zamanda sizlere gönderecem ve bunun sizler içinde çok faydalı olacağına eminim çünkü biz çok değişik ve pratik metotlar kullanıyoruz.Bizim buranında faydası o meslekle ilgilenen çok olduğu için her gün yeni metotlar keşvediliyor. en kısa zamanda gönderecem yada siz zorlandığınız bir aşama varsa sorabilirsiniz elimden geldiği kadar  şu işi şu metotla daha basit yapabilirsiniz derim. saygılar.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 30 Aralık 2009, 18:11:29
Hüseyin Kardeşim Hoş geldin,

Son yatağanda görüştügümüzde bende katılacagım demiştin, bak ne güzel olduda geldin  :)

Artık bir kac resım ve yorum bekleriz genc ustam dermişim...

Burası Kaynak ve Arkadaş dolu bir yer, umarım en yakın zamanda sende bizim gibi Türkiyenin ve Avrupalara kadar uzanan bu Sitenin hayranları ve 'hastalarından' olursun...


selamlar

Mergup
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Hüseyin Merttürk - 30 Aralık 2009, 19:12:13
mergub abi belki daha ne zaman ya diyeceksin ama hastası oldum galiba sitenin çünkü hastalık belirtileri görünmeye başladı normalde mesela gece pek girmem internete ama site sayesinde girdim dahasıda var pc ve internet işyerimde var ama evime almayıda düşünüyorum sırf bu site için desem inanın yalan olmaz site mükemmel ustalarımız birer sanatkar yaptıkları ürünler birer sanat eseri başta site kurucularına ve sanatkarlarımıza çok teşekkür ederim ellerine sağlık.. saygılaR selamlar
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Gokmen Altinkulp - 06 Ocak 2010, 00:59:46
Merhabalar

Kısaca kendimi tanıtayım.
Bu forumu uzun süredir izliyorum zaten. Şimdiye kadar neredeyse forumda tüm yazılanları okudum. Yabancı kılıç forumlarında da örn. Sancar beyin mesajlarını okuyorum. Türk süvari kılıçları ve teknikleri hakkında sorularım birikince bilgi paylaşımı için üye olmak istedim.

32 yaşındayım, Almanya’da doğup büyüdüm, Almanya ve İrlanda’da okudum, Türkiye’de Google’da çalıştım sonra kendi şirketimi kurdum ve nihayet birkaç sene Türkiye’de yaşadıktan sonra iki ay önce İrlanda’ya taşındım.

Çoğunuz bilir, Türk okçuluğunu araştıran ve pratik olarak yaşatan grup var Türkiye’de. Uzun bir Olimpik okçuluk faaliyetinden sonra 3 senedir aktif olarak bu gruptayım. Özel ilgi alanlarım (araştırma ve pratik olarak) atlı okçuluk, menzil atışları, ağır yaylarla çalışmak. Türkiye’de Türk atlı okçuluğunu araştıran ve pratik eden 4 kişiden biriyim.

Kılıçlarla ilgim şöyle, eski risalelerde atın üstünde ok atarken kılıcı ve yayı kombine olarak kullanıyorlardı. Yani kirişi çekerken kılıç omuzun üstünde yatay şekilde tutuluyor, ok atıldığı an bir hamleyle kılıç da kullanılıyor. Daha farklı kombinasyonlar da var, ama anlaşılan şu ki kılıç ve yayın ‘kombinasyonu’ çok önemliymiş.
Yay kullanmadan da süvari kılıç teknikleri çok ilgimi çekiyor. İkinci mesajım bu konu hakkında olacak. Windlass’ın Shamshir’i var bende ve ayrıyetten pek yakında Coldsteel 1796 British Light Cavalry Sabre’i almayı düşünüyorum.

Bu site ve forum bu arada çok hoşuma gitti, bilimsellik ve araştırmacılık ön planda.

Gökmen
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mete Tambey - 27 Ocak 2010, 13:27:42
Merhaba.
Uzun süredir hemen hemen tüm yazılarını okuduğum, heves ve imrenerek takip ettiğim sitenize üye oldum. İzninizle artık sitemiz diyebiliyor olmak isterim.
Bu arada adım Mete, İstanbul'da ikamet etmekteyim ve metalurjik konularda şahsi ilgi dışında bir spesifikasyonumun olmadığını belirtmek isterim.
bu uğraşla ilgili en kısa zamanda teorinin önüne geçip pratiğe dökmek adına eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum. Bu anlamda her türlü bilgi ve birikim desteğinize açığım.
Bu arada Emre Bey, Sefa Bey, Eylem Bey, ve Durukan Bey'in şimdiden üzerimde hakları var:)
teşekkürler:)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Hüseyin Merttürk - 27 Ocak 2010, 14:53:57
Mete bey bu forumun bende yeni üyesiyim ama genede hoş geldiniz inşallah forum sayesinde bişeyler kazanır kazandırırsınız aramıza hoş geldiniz.Hayırlı uğurlu olsun.....
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 27 Ocak 2010, 21:23:51
Bendende dostca bir Merhaba,

Aramıza hoşgeldiniz Mete bey.
Inşallah yakın zamanda 'pratik' konularınızı başlayıp,  bizimlede paylaşırsınız  :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Eylem Cengiz - 27 Ocak 2010, 21:48:40
Yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum.  :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Tayfun Kuzu - 28 Ocak 2010, 09:46:44
Arkadaşlar selam, 1979 ankara doğumluyum. Manisada bir çiftlik hayatı yaşıyor ve dalış malzemeleri italat, ihracat, ve üretimi ile uğraşıyorum.
Özellikle bıçaklara, kılıç, okçuluk ve biniciliğe meraklıyımdır.
Saydıklarımın tamamı malumunuz Ata meşgaleleridir. Neden daha ileri götüremedik diye bir kaygımda yok değil.
Uzun yıllar profesyonel okçuluk yaptım ve bıçak üzerine amatörce çalıştım. Sizinle paylaşmaktan memnun olucam.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Hüseyin Merttürk - 28 Ocak 2010, 11:37:30
Tayfun bey aramıza hoş geldiniz sefa getirdiniz.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Ahmet Hayaloğlu - 03 Şubat 2010, 19:11:23
Merhaba, adım Ahmet, 1961 Ankara doğumluyum. Evliyim, 3 çocuğum ve bir torunum var. Hayat yolunda yolculuğa başladığımda makina teknikeri idim, ancak şu an Devlet memuru olarak hayata devam ediyorum. Ağaç işlemeyi severim, elimde yatkındır. Şu ara tabanca kabzaları yapmamın yanında arbalet gövdesi şekillendirmeye çalışıyorum. Çeliğe, talaşlı imalatla istediğim şekili verebiliyorum ama asıl gönlümde yatan sıcak dövme. Primitif olarak yapmak için araştırmalarım devam ediyor. En çok takıldığım uygun çeliği temin etmek. Apartman hayatının da bu niyetime sekte vurduğunu belirtmeliyim.

Forumdaki arkadaşlar sağolsunlar epeyce bilgi paylaşımında bulunmuşlar. Kendilerine teşekkür ederim.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Eylem Cengiz - 03 Şubat 2010, 21:39:52
Cümleten hoş geldiniz  :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Cengiz Çetin - 03 Şubat 2010, 23:01:34
Ahmet bey hoşgeldiniz.
Ankara Optimum alışveriş merkezinde tanışmıştık galiba.Benim elimde yay vardı.Tanışmamış olsak bile şimdi tanışmış olduk,hoşgeldiniz.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Kaşif Bozoğlu - 05 Şubat 2010, 17:27:46
Herkeze selamlar
Merhaba ben Kaşif Boz 25 yaşında istanbul Tuzlalıyım aslen Selanik göçmeniyim..
Bende buradaki herkez gibi tarih ve kılıç seven biriyim.
Forumu araştırma yaparken buldum ve aranızda olmak istedim..
Elimden geldiği kadar her konuda buradaki herkezle fikir görüş ve yardım alışverişi yapmak için aranıza katıldım..
Saygılarımla.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Gökhan Bakla - 05 Şubat 2010, 18:02:50
cümleten hoş geldiniz ,, :D

Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 06 Şubat 2010, 18:03:48
Yenı katılan tüm 'Forumdaşlara' cümleten hoş geldiniz... :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Durukan Türe - 11 Şubat 2010, 22:48:03
Merhaba.
Uzun süredir hemen hemen tüm yazılarını okuduğum, heves ve imrenerek takip ettiğim sitenize üye oldum. İzninizle artık sitemiz diyebiliyor olmak isterim.
Bu arada adım Mete, İstanbul'da ikamet etmekteyim ve metalurjik konularda şahsi ilgi dışında bir spesifikasyonumun olmadığını belirtmek isterim.
bu uğraşla ilgili en kısa zamanda teorinin önüne geçip pratiğe dökmek adına eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum. Bu anlamda her türlü bilgi ve birikim desteğinize açığım.
Bu arada Emre Bey, Sefa Bey, Eylem Bey, ve Durukan Bey'in şimdiden üzerimde hakları var:)
teşekkürler:)

hoş geldiniz mete bey.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Abdullah KAYHAN - 17 Şubat 2010, 00:19:21
Sayın CEBEHANE Forum üyeleri merhaba,
Benzer ilgi, hobi, sevgi, tutku ve aşk sahiplerinin bir arada toplandığı; emeğini ve zamanını esirgemeden üşenmeyerek duygularını ve daha önemlisi bilgilerini ve tecrübelerini karşılıksız olarak paylaşan bu sanatın hayranı  insanları bir arada toplayan bu forumu bunca zaman farketmediğim için  kendime çok kızıyorum.
1978 Kayseri doğumluyum. Devlet memuruyum. İşim icabı yaklaşık 5 yıldır Diyarbakırda bulunuyor ve ateşli/ateşsiz silahların teknik mevzuat yönüyle ilgili olarak çalışıyorum.  'Önce bıçak resimlerini inceleme şeklinde tezahür eden sonra öğrenci harçlığıyla aldığı çakıları hediye etmeye dönüşen ve nihayet son zamanlarda yolumu değiştirerek civarından geçtiğim demirci ocaklarının çevresinden hiç ayrılmak istememeye varan hatta usta müsaade etse de örs üzerindeki kor kıvamlı demiri bir kaç çekiç darbesiyle de olsa biraz dövebilsem'e inkılap eden rahatsızlığıma deva ararken buldum bu güzel siteyi... Bu sanat ile ilgili sahip olmadığım başta bilgi, tecrübe, müsait mekan ve şart  imkansızlıklarından dolayı artık üzülmüyorum. Bu forumda ustaların paylaştıkları bilgilerle gelişiyor, tecrübe sahibi olmaya başlayan forum üyelerinin edindikleriyle zenginleşiyorum. Kim bilir bakarsınız günün birinde imkanlar el verir biz de edindiğimiz teorik bilgileri pratiğe kolayca çevirme imkanı bulabiliriz. Kısmet... Bu forum vasıtasıyla ve en önemlisi emeklerini ve bilgi, birikim ve tecrübelerini karşılıksız olarak paylaşan "Ustalar" sayesinde sabırsızlıkla beklediğim, elime çekicimi alıp örs başına geçeceğim  o güne kadar bilgi ve tecrübe heybemi doldurmaya niyetliyim.
En samimi iştiyak ve heyecan dolu hislerimle sizleri selamlıyor aynı sanatın hayranı bunca insanın biraraya gelmesine öncülük eden ustalara minnettarlıklarımı sunuyorum.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Kaşif Bozoğlu - 18 Şubat 2010, 13:44:21
Hoşgeldiniz Abdullah bey
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Fatih Tamu - 18 Şubat 2010, 20:12:51
arkadaşlar merhaba ben fatih altanay aslen manisalıyım ancak işim sebebiyle türkiyenin bircok yerinde birkaç senelik aralarla ikamet ediyorum bu işe gönül veren bütün arkadaşlara yürekten selamlar uzun süredir takip ettiğim bu sitede aranızda olmaktan dolayı oldukça mutluyum bende amatör bıçakcı sayılırım siz arkadaşlar kadar metalurji bilgim olmadığını söylemek isterim ben daha cok kara düzen diyebileceğimiz dededen kalma aletler ve deneme yanılma yöntemleriyle bu işle uğraşıyorum sizlerin bu konularla ilgili olarak cok başınızı ağrıtacağım için şimdiden özür diliyorum ustalarım olarak bu çırağı kabul ettiğiniz için ayrıca teşekkürler
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Abdullah KAYHAN - 19 Şubat 2010, 01:12:55
Hoşgeldiniz Abdullah bey
hoş bulduk kaşif bey :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Abdurrahman Doğan - 19 Şubat 2010, 01:20:47
fatih  ve Abdullah kardeş hoş geldiniz sefalar getirdiniz
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Gökhan Bakla - 19 Şubat 2010, 09:51:53
hoş geldiniz arkadaşlar.  :D
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Eylem Cengiz - 20 Şubat 2010, 17:30:19
Hoş geldiniz arkadaşlar.  :) Biraz fasılalı yazıyorum karşılama mesajlarımı, kusura bakmayın.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Abdullah KAYHAN - 21 Şubat 2010, 00:35:11
hoşbulduk Abdurrahman, Gökhan ve Eylem Bey
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Abdurahman Aslankara - 21 Şubat 2010, 22:23:26
hoşgeldiniz
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 22 Şubat 2010, 10:04:50
Arkadaşlar cümleten hoşgeldiniz
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Fatih Tamu - 25 Şubat 2010, 22:51:11
fatih  ve Abdullah kardeş hoş geldiniz sefalar getirdiniz
hoş bulduk abdurrahman bey sefalar gördük
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Kaşif Bozoğlu - 26 Şubat 2010, 17:44:51
Cümleten hoşgeldiniz
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mehmet Ali Yurttürk - 15 Mart 2010, 20:07:29
sevgi ve selamla...
hüseyin abi ve abdurrahman bey gibi bende denizli yatağanlı bir iktisat 4. sınıf öğrencisiyim...demircilikle ilgili çocuklukdan beri ilişkili olmama rağmen teknik yönden eksikliğim beni okuma yazma bilmeyen bi insanın psikolojisine itti...bu uğraş için duyulan sevgi başta olmak üzere bu forumdaki bilimsel tarihsel kültürel etkinlik beni cezbetti...izniniz olursa bilgilerinizi tecrübenizi sevginizi muhabbettinizi paylaşmak isterim...dedem babam kemik saplı çakı bıçak üreticisi yıllardır doğrultmak için ısıtılan kemiklerin kokusuyla yetiştim ve tabi bu imkanlar bana bu sevdayı aşıladı...şimdiye kadar dövme keser çakı ve bıçak imalatı yaptım iktisat okumama bakmayın:)ama baştada dediğim gibi bunların hepsi amatör ve tamamen teknik dışı yapılan işlerdi...forumu uzun zamandır takip ediyorum başta emre abi olmak üzere hepinizin hayranıyım:)inşallah bu sevdayı tüm dünyaya gösterme imakanımız olur...en beğendiğim eser yatağan okul nedeniyle daha yapamamış olmak ilgimi ve isteğimi sürekli artırıyor...inşallah sizinde tavsiyeleriniz ve öğütlerinizle güzel bir yatağan yaparım...bu  forumu bu hale getirip zenginleştiren abilerime minnetarım....selametle...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Hüseyin Merttürk - 15 Mart 2010, 21:50:12
mehmet ali kardeşim hoş geldin inşallah sende bu cebahaneden çok güzel şeyler öğrenir öğretirsin çünkü ben yatağanlı olarak bıçak imalatçısı olarak çok şeyler öğreniyorum ...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Kaşif Bozoğlu - 16 Mart 2010, 16:06:29
Hoşgeldiniz Mehmet Ali bey :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mehmet Ali Yurttürk - 16 Mart 2010, 21:20:46
inşallah hüseyin abi...teşekkür ederim kaşif bey...inşallah güzel şeylere vesile oluruz...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Eylem Cengiz - 17 Mart 2010, 01:20:56
Cebehane'ye hoş geldiniz.

Burada paylaştıkça ileri gittiğimiz, ileriye daha hızlı gideceğimiz bir ortamdayız.

"Söz gümüşse, sükut altındır." diye diye milletçe geri kaldık. Konuşalım ki kendi hatamızı ortaya çıkarıp doğrulalım, konuşalım ki bildiklerimizi paylaşalım. Konuşalım ki konuşup paylaşmaya alışalım, ürkekliğimizi atalım.

Bizim köyde "meci" derlermiş imeceye. İşte burası da demirciliğin, bıçak ustalığının fikir mecisi.

Tekrar hoş geldiniz.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mehmet Ali Yurttürk - 17 Mart 2010, 02:14:59
çok teşekkür ederim eylem abi...abi diye hitab etmemi saygısızlık kabul etmeyin ne olur bey demek bana samimiyetsiz geliyor...hoş ve sıcak karşılamalarınız için hepinize teşekkür ederim...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Eylem Cengiz - 17 Mart 2010, 09:17:57
Direkman Eylem deyin.  :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Abdurrahman Doğan - 17 Mart 2010, 12:33:47
mehmat ali biladerim sende bir yatağanlı olarak cebehaneye hoş geldin
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Emre Kipmen - 17 Mart 2010, 12:49:24
mehmat ali biladerim sende bir yatağanlı olarak cebehaneye hoş geldin

Yeni katılan herkese selamlar...
 
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mehmet Ali Yurttürk - 17 Mart 2010, 21:19:54
teşekkür ederim Abdurrahman abi geçte olsa burda olmak sevindirici...merhaba emre abi üye olmadan önce yazılarını çalışmalarını çok takip ettim...bilgine ve usatalığına hayranıım..
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Süleyman KABLAN - 20 Mart 2010, 17:35:57
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle ve şimdilik hepinize TEŞEKKÜRLERR.....
 ilerleyen zamanlarda yanınızda bulunmak, siz değerli ustaların tecrübelerinden yararlanmak ümidi ile...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Kayahan Horoz - 22 Mart 2010, 12:23:04
Eylem Bey çok güzel yazmış; burada paylaştıkça gelişiyoruz.  Sizlerin de, henüz hiç mesaj yazmamış çok sayıdaki üyemizin de yazacakları her mesajla bu gelişime mutlaka bir şekilde katkıda bulunacaklarına inanıyorum.

Hepiniz hoşgeldiniz arkadaşlar.   -^b


Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Abdullah KAYHAN - 23 Mart 2010, 21:26:06
Süleyman bey sizi aramızda görmek çok güzel...Hoşgeldiniz, kın yapımı ve gümüş işleme ile ilgili bilgi ve paylaşımlarınızı bekliyoruz.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mehmet Ali Yurttürk - 23 Mart 2010, 23:24:13
hoşgelidiniz süleyman bey inşallah güzellikler bulacaksınız...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Galip Dursun - 31 Mart 2010, 10:05:12
Merhaba,

Adım Galip Dursun. İstanbul'da yaşıyorum. Marmara Üni. Bilgisayar Programlama bölümünden mezunum ve Web Uzmanı / Görsel Tasarımcı olarak çalışıyorum.  Çocukluğumdan beri özel zevkim olan bıçak ve kılıç sevgimi çoğunlukla Conan çizgiromanları ve Malkoçoğlu filmleri ile diğer tarihi romanlara borçluyum. Uzun zamandır Korku ve gerilim öyküleri yazıyorum. Dövüş, Okçuluk ve kılıç sanatlarıyla, tarihsel gelişimleri ve yayılımlarıyla özellikle ilgiliyim. Bu uğurda pankratos'tan silat'a, japon yayından kemankeşliğe kadar epey bir mecra geziyorum.

Türkiye'nin geri kaldığı, biraz da geri bırakıldığı şeylerden biri de tarihi savaş sanatlarımız. Belki bir disipline sokulup belli bir form altında sistematik öğretilmediği için, belki de zaman içinde bilinçli olarak ortadan kaldırıldığı için pek ulaşamadığımız bir olgu savaş sanatlarımız. Japonya, Çin, Tayland, Kore gibi ülkeler dövüş / savaş sanatlarından bir sektör oluşturup markalar yaratırken (Amerika'nın MMA adında tam anlamıyla bir savaş sanatı icat edip bu ülkelere katıldığını belirtmek, altını çizmek lazım) biz Türklerin neredeyse bin yıl boyunca yaşadığımız her yerde egemen olmamızı sağlayan savaş sanatlarının ortada bir nesnesinin olmaması en çok üzüldüğüm şeylerden.

Henüz Cebehane'yi tanımadan, üyemiz olan çoğu demirci ustayı bilmeden önce kendi bıçağımı döveceğim küçük bir hobi dükkanı kurmak en büyük isteğimdi. Sizlerin yaptığı işi gördükten sonra bu işin ülkemizde de bir seviyesi olduğunu öğrendikten sonra erteledim :)

Cebehane'yi 1 yıl önce keşfetmiştim. Makaleleri, mesajları okumak, güzel çalışmalarınızın resimlerini izlemek büyük bir keyif benim için.

Herkese selamlar, teşekkürler

- Galip Dursun
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Gökhan Bakla - 31 Mart 2010, 10:50:12
merhaba galip bey, :D

şahsen bende çocukluğumda çok conan okudum, sanırım birazda babasının demirci olması ve demirciliği bilmesi ilgimi çekmişti. sonuçta değişik noktaladan yola çıksakta, ilgi alanları ortak olan pek çok kişi burada toplandık ve giderek çoğalıyoruz.

bu konularda belki biraz yol kat ettik, yada hala yolun başındayız bilemiyorum. her geçen gün biraz daha bilgi ekliyoruz bildiklerimizin üzerine. bazılarımız işin tekniğine yönelmiş, bazıları tarihine, bazılarıda savaş tekniklerine. sonuçta bu tüm veriler aslında bir bütünün parçalarını araştırmaktan ibaret.

umarım bu konuda bilgisi olan herkezin destekleri ile, ilerleyen günlerde resmin tamamını görme şansımız olur,...

Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Galip Dursun - 31 Mart 2010, 11:26:46
selam gökhan bey :)

yol katetme konusuna kesinlikle katılıyorum. Cebehane'ye ilk baktığımda metal ve metal işçiliği konusuna bu derece bilimsel yaklaşıldığı görmek şaşırtmıştı beni. Türkiye'de mi oluyor bu olaylar, diye düşünmüş gülmüştüm hatta.

ben kültürümüzün en büyük noksanlığını yazmanın bilincine tam olarak varamamız olarak görüyorum. çok sevdiğim bir tarihçi dostumla uzun uzun sohbetini yapmıştık: batı dünyası, özellikle yunan ve roma orjinli kültürlerde inanılmaz bir yazma alışkanlığı söz konusu. Bizde ise bu alışkanlık pek yok. Özellikle teknik ve bilim konularında yaygın değil. Tarih yazıcılığı ve dini bilimlerden öteye gitmemişiz ki ikisi de çok yanlı, yanlış şeylerle doldurulmuş. Edebiyatımız bir nebze bu ikisinden ilerde tutulmuş. aynı hataya düşmememiz çok önemli. Birikimlerimizin aktarılması lazım. Internet bilginin ve birikimin aktarılması açısından inanılmaz bir olanak sundu bizlere.

Dilerim Cebehane gibi aktif gruplarda son yıllarda edinilen veriler doğru bir şekilde aktarılır geleceğe.

Hoşbuldum.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Hüseyin Merttürk - 01 Nisan 2010, 14:20:53
Galip bey hoşgeldiniz...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bilal Özdemir - 26 Nisan 2010, 13:56:20
Selamlar Ben Bilal Sivaslıyım bir kamu kurumunda memur olarak çalışmaktayım. Aranızda olmaktan ne kadar mutlu olduğumu anlatamam:)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Gökhan Bakla - 26 Nisan 2010, 14:06:15
hoşgeldiniz Bilal bey :D
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Berke Boyacı - 26 Nisan 2010, 16:53:33
Merhabalar bir süredir siteye üyeyim. İzmirdeyim ve 14 yaşında bıçakçılık sanatına hobi olarak gönül vermiş bir insanım (henüz başlayamasamda :( ) İlerde sizinde yardımlarınızla iyi işler yapacağımıza inanıyorum.(Bilgi,Destek,Öneri) . Herkezle tanıştığıma memnun oldum...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bilal Özdemir - 27 Nisan 2010, 13:28:54
Teşekkür ederim Gökhan Bey
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 27 Nisan 2010, 19:45:56
Siteye katılan tüm yeni arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum..
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bilal Özdemir - 28 Nisan 2010, 09:29:04
Hoşbulduk Mergup bey Teşekkürler
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mete Tambey - 04 Mayıs 2010, 09:33:46
Yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum.  :)
kusura bakmayın biraz geç oldu ama bazı teknik sorunlar yaşadım.
hoş bulduk.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mesut Çetin - 11 Mayıs 2010, 23:45:18
Selamlar,

Siteyi başlangıcından beri takip etmeye çalışıyorum, tanışmak bu güne kısmetmiş. Bir sigorta şirketinde çalışıyorum, amatör olarak da e-ticaretle uğraşıyorum. Benim de kılıçlara karşı olan ilgim zaman zaman garipsenmiştir, o açıdan burada olmak benim için büyük bir keyif. Japon kılıcı merakıyla başlayan süreç, Ahmet Turan Alkan'ın yatağan konulu meşhur yazısıyla istikamet değiştirdi.

Yatağan kılıcının hak ettiği yeri bulması için millet tarafından sahiplenilmesi, bunun için de hak ettiği şekilde tanıtılması gerektiğine inanıyorum. Bence en iyi tanıtım müzelerde görüp hayran kaldığımız kılıçların benzerlerinin evlerin baş köşesinde gururla sergilenmeleriyle olacaktır. Talep beraberinde kaliteli üretimi de getirir. Sürecin tetikleyicisi naçizane fikrimce dekoratif kılıcın seri üretimidir. Bu noktada, her ne kadar hepimize itici gelse de yurtdışında seri üretim konusunda tecrübeli firmalarla irtibata geçmek gerektiğini düşünüyorum. Gümrüğü, kanunları, üretim problemleri vs. bir dolu probleme rağmen böyle bir niyetim var. Gelişmeleri seri üretim başlığında paylaşmak, değerli fikirlerinizi almak isterim.

Saygılarımla.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Gökhan Bakla - 13 Mayıs 2010, 17:25:11
hoş geldiniz mesut bey. :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Eylem Cengiz - 14 Mayıs 2010, 11:55:44
Hoş geldiniz.

Demek ki bir güzel yazı ile Dünya değişebiliyor.  -^b
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Volkan Ertekin - 03 Haziran 2010, 18:07:51
herkese merhaba. adım Volkan. 27 yaşında taze bir devlet memuruyum ve hepiniz gibi benimde böyle sıradan olmayan ilgi alanlarım var. inşallah kısa sürede sizler kadar konuya hakim olarak sohbet edebilecek noktaya ulaşacağım. herkese çok selam ederim!..
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Gökhan Bakla - 03 Haziran 2010, 18:26:43
hoş geldin volkan.. :D
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Eylem Cengiz - 16 Haziran 2010, 16:45:46
Hoşgeldiniz!
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Yunus Emre Şimşek - 26 Temmuz 2010, 12:35:07
herkese selamlar. 24 yaşındayım eskişehir osmangazi üniversitesi inş. mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. ismim yunus emre şimşek
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Gökhan Bakla - 26 Temmuz 2010, 13:50:53
aramıza hoşgeldiniz. :D
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 26 Temmuz 2010, 13:58:22
Aramiza yeni katilan Arkadaslara Hosgeldiniz derim... :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Temmuz Taner - 26 Temmuz 2010, 15:59:32
merhaba,
Ben Akdeniz üni Tıp fakültesi 5. sınıf öğrencisi Temmuz TANER. 
Ortaokulda bir müzede gördüğüm kılıçlardan sonra başlayan bu hayranlık önceleri çin yapımı hediyelik hançer ve kılıçlar alarak daha sonra ise gerçek anlamda kullanılabilecek kılıçlar olarak devam etti. izmirde fransız göçmeni eski bir demirci amcamızın tıp fakültesini kazandığımda ilgimi bilip hediye ettiği bir yatağan ilk gerçek parçam oldu ancak 1 yıl sonra evimize giren hırsız değersiz çin yapımı parçalar yanında onuda götürdüğü için aşırı üzülmüştüm.
2 yıldır kılıç yapımı ve kullanımı hakkında bilgiler edinmeye çalışıyorum. özellikle izmir veya antalyada bu konuda bana yardımcı olabilecek üstadlarımız varsa çok tanışmak hatta kabul ederlerse çırakları olmak isterim. böyle güzel bir forum açtığınız içinde teşekkür ederim
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 26 Temmuz 2010, 23:05:54
Hoşgeldiniz Temmuz bey, daha bir saat olmadı Kayahan beye  bizim gruba da bir tane doktor lazım" diye latife ediyordum. Meğerse iyi insan lafının üstüne gelirmiş. :D
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Gökhan Bakla - 27 Temmuz 2010, 14:36:15
bu bölüme mesaj yazan veya yazmamış olan tüm yeni arkadaşlar hoşgeldiniz. :D

umarım bir gün, bir vesile ile herkesin katılabileceği bir tanışma toplantısı düzenleyebiliriz... ;)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Temmuz Taner - 27 Temmuz 2010, 14:47:07
teşekkür ederim Sancar Bey ama daha stajyer doktorum :))
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 27 Temmuz 2010, 23:51:03
Merhaba.  Adım  Bekir Çankırı  .  1956  İstanbul  doğumluyum  . 1974  yılındaki  adıyla  Sultanahmet  sanat  enstitüsü  tesviye  bölümü  mezunuyum .  Hepimizdeki  ortak ARIZA belki de bir gıdım  fazlasıyla bende de var.  Tarihine  saygı ve  araştırma, merak  etme , üretme  sevdası  Arıza   sayılıyorsa  tabii  . İyi ki  TARİHİN  ARKA  ODASI ' nı  izledim  iyi ki    CEBEHANE' yi   buldum   iyi ki üyeliğe  bu gün  kabul edildim .  MERHABA HER YAŞTAKİ  KÜLTÜRÜNÜ  YAŞATMA  VE ÜRETME  SEVDALISI  BÜTÜN USTALARIM , DOSTLARIM  . Ne  batıdakilerin  tekniği  , makinesi , parası , devletinin desteği , ne bizimkilerin  yasaklamaları  ne de  eş - dostun  alaycı   'sana mı kaldı ' yaklaşımı  özgüvenimizden bir zerre  eksiltmesin . tarihimiz  tam da  böyle  ortamlarda yarattığımız  mucizelerle dolu değil mi ?  bu  sanat bizim ata sanatımız  yani  BABAMIZIN  MALI .SULTAN  FATİH 'in   kılıcının da  KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN 'ın  yatağan'ınında  daha iyilerini  bizler  yaparız  batılılar  değil  . Kolumuz  sağlam , gözümüz açık kendimizle  yarışıp hergün kendimizi geçelim   hepberaber göreceğiz  ki  kalanların  tümünü  geçeriz . Ocağınız harlı , bileğiniz  kavi zihniniz de yolunuz da açık olsun.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Abdurrahman Doğan - 27 Temmuz 2010, 23:59:36
bekir bey hoş geldiniz aramıza
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 28 Temmuz 2010, 00:56:04
Bekir Bey aramıza hoş geldiniz,

Yazma tarzınızdan belli, icinizde yanan Hor bir Ateş var...

Söndürmek için gereken su burada var....

Sizin gibi duyup gelen Arkadaşlar sayesinde bu 'Küp' günden güne dolmakta, ne güzel ve ic acıcı...
 
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Gökhan Bakla - 28 Temmuz 2010, 09:06:11
hoşgeldinizi bekir bey, :D

sanırım televizyon programına hepimiz çok şey borçluyuz, umarım bu program sizin gibi bu sevdaya düşmüş tüm insaların bir araya gelmesine vesile olur.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 29 Temmuz 2010, 12:05:10
Merhaba  arkadaşlar  . Teşekkür  ederim   ,hoş bulduk.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mehmet Akif ŞAHİN - 02 Ağustos 2010, 09:28:55
Merhaba Sevgili Forumdaşlar;

 2005 Fırat Ünv. Elektrik - Elektronik Müh. Mezunuyum. Şu an SİDEMİR Demir-Çelik Fabrikasında Haddehane Elektrik Bakım Müh. Olarak Çalışmaktayım. Kültürümüzü yaşatmak ve tarihimizi öğrenmek adına yapmış olduğunuz bu site için teşekkür ediyorum. Herkese selamlar ve saygılar.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Eylem Cengiz - 02 Ağustos 2010, 11:31:10
Son mesajımdan beri aramıza katılmış olan Sn. Mehmet Akif ŞAHİN, Sn. Bekir ÇANKIRI, Sn. Temmuz TANER, Sn. Yunus Emre ŞİMŞEK, cümleten hoş geldiniz.
 -^b
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mehmet Akif ŞAHİN - 02 Ağustos 2010, 14:15:58
Teşekkür ediyorum hoş bulduk.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 02 Ağustos 2010, 20:46:39
merhaba mehmet bey  . Aramıza hoş geldiniz
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Caner Aydoğan - 05 Ağustos 2010, 00:39:53
herkese merhabalar,
ben caner aydoğan metalurji mühendisliği mezunuyum ama demire, hurdaya, alet edavata ilgi mühendislik eğitimimden çok daha öncesine dayanıyor buradaki pek çok forumdaş gibi... Çeliğe, ısıl işleme arkeometalurjiye ve tarihi silahlara ilgim var ve böyle bir forumu bulunca açıkcası çok sevindim. Demir dövmeye, çeliğe su vermeye meraklı forumdaşlara tekrar selamlar :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Gökhan Bakla - 05 Ağustos 2010, 11:34:23
hoşgeldiniz Caner bey,   :D

Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 05 Ağustos 2010, 12:50:43
Merhaba Caner bey hoş geldiniz.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Abdurrahman Doğan - 09 Ağustos 2010, 13:30:37
caner bey hoş geldiniz sizlerin uğraş dal ile ilgili inanın size çok ihtiyacımız olduğu yer yatağandı keşke sizde bizleri sevindirseydiniz sizin katılımınız bizleri bilgi bakımından daha memnun ederdi ama bizde sizleri artık yazışma yolu ile bilgilerinizden faydalanacağız
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mehmet Ali Mülayim - 10 Ağustos 2010, 15:00:02
  Herkese merhaba. Sakarya'dan Mehmet Ali ben. Küçüklüğümden beri bıçak ve kılıçlara çok merakım vardır. Bu arada 1975 doğumluyum. Geçen yıl bir tane paslanmış bir yatağanı temizleme fırsatım oldu. Sahibine çok yalvardım ama ata yadigarı diye vermedi. Hatta komşum yatağanı kısaltıp kurban bıçağı yapmış. Kesişine hastayım o aletin.
  İşte böyle. Bende de bir miktar var bu hastalıktan.
  İyi günler hepinize...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Eylem Cengiz - 10 Ağustos 2010, 15:11:34
Hoşgeldiniz!  :)

Komşunuza selam söyleyin.  >:( Artan parçayı da atmadıysa siz devletleştirin.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mehmet Ali Mülayim - 10 Ağustos 2010, 23:18:03
  Hoş bulduk Eylem Bey.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Ender Güçlü - 12 Ağustos 2010, 15:46:18
Merhaba,

Benim adım Ender. Doktorum, kulak burun boğaz uzmanıyım. Benim de kılıç merakım çocukluktan geliyor. O zamanlarda İstanbul Harbiyedeki Askeri Müzeye bayılarak giderdim. Son yıllarda da internet sayesinde yeni yapım kılıçlarla ilgili bilgim oldu. Bir gün ben de kılıç yapmak istiyorum. Hatta bu sene ucundan demir dövmeyi öğrenerek başladım bile. İlk hedefim güzel bıçaklar yapmak ama bu işi bilen ustaları bulmak çok zor. Ben Düzce'de oturuyorum ve burada bu ilgimi paylaştığım birkaç arkadaşım var. Şimdilik küçük bir bıçak, süngü, kama koleksiyonum oluştu. Bir gün inşallah kendim yapacağım.

Herkese merhaba ve selamlar...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Abdurrahman Doğan - 12 Ağustos 2010, 23:42:19
cebehaneye katılan tüm arkadaşlar hoş geldiniz
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Yavuz Selim Kekeç - 14 Ağustos 2010, 22:21:09
     herkese merhabalar... ben istanbul/üsküdar'dan Yavuz Selim Kekeç.  internette ısıl işlem ile ilgili videolar ararken vimeo.com da gökhan bakla beyin videolarına denk geldim. kendisi ile oradan irtibata geçerek, tavsiyesi ile bu ve bir başka foruma üye oldum ve forumun içinde kayboldum ;D 
Yalnız üyelik onayı biraz gecikti ve birşey yazamadım.
      süsleme demirciliği ile uğraşan bir sıcak demirciyim. çelik construktion ve el işçiliği ferforje ile geçimimi sağlıyorum, hobi olarakta kılıç balta ve bıçak..  öğrenecek ve paylaşacak çok şeyim olacağına inanıyor ve siz değerli forum üyeleri ve ustalarıma mutluluk ve başarılar diliyorum.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 15 Ağustos 2010, 09:21:05
Yavuz bey  , Ender bey . Mehmet ali bey  hoş geldiniz .
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Gökhan Bakla - 15 Ağustos 2010, 13:23:36
yeni katılan tüm arkadaşlar, hoşgeldiniz.. :D -^b
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Ender Güçlü - 16 Ağustos 2010, 11:29:52
Hoşbulduk, herkese selamlar....
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 22 Ağustos 2010, 12:26:55
Aramiza yeni katilan tüm arkadaslara merhabalar ve hos geldiniz...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Zühtü Köhneli - 23 Ağustos 2010, 22:29:38

   Merhaba ben H. Zühtü KÖHNELİ
   
   Rehber öğretmenim tarihe özellik türk tarihine calısmalrınızı ve forumunuzu uzaktan izliyorum calışmalarınız türk tarihi üzerindeki tozları kaldırmaya yarar sağlar saygılar ve selamlar
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 25 Ağustos 2010, 23:56:10
Teşekkürler Zühtü bey .  Aramıza hoş geldiniz.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: İlkay Demirhan - 07 Eylül 2010, 14:38:04
Ben İlkay DEMİRHAN, veterinerim. Geçmişten gelen değerlerimize karşı ilgiliyim. Cebehaneden çok şey öğreneceğimi umuyorum. Küçük bir LPG ocağım var. Ok ucu falan yapıyorum. Daha büyük objeleri yapmaya cesaret toplama aşamasındayım. Bıçak yapmak istiyorum ama ocakta yapacak kadar bilgi birikimim yok. Evvela soğuk işleyebileceğim bir malzemeyle işe başlamak istiyorum.
Saygılarımla,
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Eylem Cengiz - 10 Eylül 2010, 10:32:03
Aramiza yeni katilan tüm arkadaslar, hosgeldiniz!
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 10 Eylül 2010, 13:48:06
tüm yeni üyelere hosgeldiniz derim... :D
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Abdurrahman Doğan - 11 Eylül 2010, 19:30:58
arkadaşlar hoş geldiniz
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sinan Erşen - 02 Kasım 2010, 08:50:17
merhaba ,ben Bandırma'dan Sinan Erşen Anahtarcılık ve bıçak satışı ve bileme işleriyle uğraşıyorum.
meslek icabı çeliğe hayranlığımız büyük inşallah sizlerden çok şey öğrenicez,teşekkürler efendim..
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Eylem Cengiz - 02 Kasım 2010, 10:30:14
Hoş geldin Sinan.  :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Kayahan Horoz - 02 Kasım 2010, 11:33:08
Hoşgeldiniz.  Biz de, bilemenin püf noktalarını işin erbabından öğrenme fırsatını kaçırmayacağız.   -^b
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sinan Erşen - 02 Kasım 2010, 14:51:15
cümleten hoşbulduk efendim :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 02 Kasım 2010, 18:52:26
Merhaba Sinan hoşgeldin . Hızla yükselttiğin ustalık seviyenin  tanığı   son  eserlerini   paylaşman için sabırsızlanıyoruz haberin olsun . -^b . Bir de özel ricam  . Dedem ve babam da Gönen li  şu senin           "  Gönen işi" ne   bayıldım  daha  fazla  bilgi edinmek isterim . sende  olanı  paylaşırmısın ..
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Gökhan Bakla - 03 Kasım 2010, 16:25:54
Hoş geldin Sinan  :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Murat Küçük - 19 Aralık 2010, 01:18:42
Herkese merhabalar, bir süredir siteyi takip etmeye çalışıyorum, çakı ve bıçaklara duyduğum özel ilgi sayesinde sitenize ulaşabildim. Kütahya'da yaşıyorum, bildiğim zannettiğim konuları sitedeki konular ile karşılaştırdıkça ne kadar da bilgisiz olduğumu anlayarak her konuyu okumaya anlamaya çalışıyorum. Hobi amaçlı olarak kendi çakılarımı yapmayı amaçlamaktayım, Damascus çeliğine de ayrı bir ilgim var bu arada.

Sağlıcakla kalın.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 19 Aralık 2010, 01:58:15
Hosgeldiniz Murat Bey...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 19 Aralık 2010, 12:31:46
hoşgeldiniz  Murat  bey  .
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mahmut Kahya - 21 Aralık 2010, 15:53:49
Merhaba ben istanbuldan Mahmut Kahya.

Bende konunun meraklısıyım bu konuda internetin faydalarından yararlanmaktayım. ( resimler toplamak yazıları okumak gibi )

Böyle bir forum da paylaşımda bulunabileceğim arkadaşlar edinmekten dolayı sevinçliyim.

Kendimi kısaca tanıttıktan sonra cevap vermek zahmetine katlanan arkadaş olursa bir sorum var benim.

karşılıklı mücadele esnasında kılıcların keskin ağızları birbirine temas ettiğinde hatta temas değil çarptığında bu keskin agızlar yara almıyor mu basıt olarak ıkı bıcağı keskın taraflarında bırbırıne vursak metal daha zayıf olan bır mıktar ezılır yada centık olusur kılıclarda bu durum olusuyor mu yada cevap kullanılan metalın (celık) sıradan malzemelere göre cok sert olması ve bu ezılmelerın cok sınırlı olacağı yönunde mi.

Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 21 Aralık 2010, 16:34:19
Hoşgeldiniz Mahmut bey, biz de sizin gibi yeni bir forumdaş edinmekten sevinçliyiz; inaşşalh uzun uzun tartışmalarımız, bilgi paylaşımlarımız olur. :)

Sorunuzun cevabı: Ne doğu ne de batı savaş sanatlarında kılıç ağzı kılıç ağzı ile karşılanmaz. Keskin ağız kılıcın düzü veya sırtı ile karşılanır. Bu da karşılama hamlesi esnasında kılıç tutan elin bileğinin içe veya dışa doğru bükülmesi ile sağlanır.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mahmut Kahya - 21 Aralık 2010, 16:41:56
Teşekkür ederim Sancar bey,

inşallah bende katkıda bulunmayı ve buradan cok şey öğrenmeyi umuyorum. bilgilendirmeniz için ayrıca teşekkür ederim.

Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Uğur Nakaş - 18 Ocak 2011, 22:42:45
Selamun Aleykum,
Ben uğur nakaş.Makine mühendsliği son sınıfta okuyorum.Ankaradayım.. şuan bir kavsi adayı oalrak kendi osmanlı yayımı yapmaktayım.. aynızamanda ecdadımızın kılıçları ve zırhları hakındada bulabildiğimce bilgi almaya ve nasipose birgün benzerlerini yapabilmeye uğraşıyorum.. Ankara da herhangi bir organizsa yon buluşma oluyormu?
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 19 Ocak 2011, 17:50:23
Hoş geldiniz  Uğur bey .
 Osmanlı  yayı  yapımı   cebehanede   çok  sorup  bilgi almak  istediğimiz  bir  konu  .
 sizde   şimdi  yapıyorum  dediniz  ya  dönüşü  yok  elimizden  çekeceğiniz  var  :D
  Meraklı  sorularımıza  hazır olun  . Hatta   ben  hemen  başlayayım  .  Fotoğraflarını  çekiyormusunuz  mevcut halini  boyunu  , endamını  bir  görmek  isterdik   doğrusu .  yapım  ayrıntılarını  hadi  sonraya bırakalım . :D
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Uğur Nakaş - 20 Ocak 2011, 02:33:23
Nedemek zevkle bahsederiz..

Hocam öncelikle şuanda ben yeni sayılırım yay yapımında, o yüzden hocalarım bendne daha çok bilirler.. ama elimdne geldiğince yardımcı olamak isterim..

Size ilk tavsiyem kavsi.forumcity.com/ adresindeki forumumuza üye olmanız, orda birçok bilgiyi bulacaksınız zaten.. daha fazla için benimle temasa geçebilrisinz.. elimdeki kaynakları sizinle paylaşırım inş
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Cengiz Çetin - 22 Ocak 2011, 11:38:54
Uğur bey merhaba ve hoşgeldiniz.Bende Ankara dayım.Bir süre aravermiş olsamda yay ve kılıçlarla aynı zamanda zırh örmeyle ilgileniyorum.Yay yapımında epey mesafe aldığımı düşünüyorum.Hem geleneksel hemde sentetik malzemeyle geleneksel usulde yay yapıyordum ama şu aralar bırakmak zorunda kaldım.Ankarada bu konuyla ilgilenen ciddi bir grup var.Kavsi yi biliyorsunuz zaten.Buradan takip ederek arkadaşlara ulaşabilirsiniz.İlkay arkadaşımızın iş yoğunluğu sebebiyle buluşmalara ara verildi ama yalın zamanda diğer arkadaşların buluşma planladığını sanıyorum.Hatta uygun olursam bu buluşmaya bende katılacağım.Ankara Eryamanda oturuyorum.Yakınsanız yüzyüze görüşebiliriz.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Berk Unant - 05 Şubat 2011, 08:14:14
Ben Berk Ünant 1970 İstanbul doğumluyum Bilişim ve Fotoğrafla uğraşıyor(dum) artık 2 senedir freelance çalışan bir aylağım.

20 yaşımda 5 çember kitabı ile tanışmam beni stratejiyi araştırmaya yöneltti bu epey uzun ve aslında cevapsız bir yol, gelen bilgiler ve koanlar ile akıp gidiyorum
 
Önceden de aşina olduğum isimlerin de burada bulunduğu bu siteye katılmam kaçınılmazdı; Kafasının üstünde bokken ve katanalarla(karbon çeliği kopyalar)  uyuyan 40 yaşında bir adamım, demek yalnız değilim. Üretimle uğraşan çeliğin, ahşabın huyunu suyunu bilen ve üreten sizlere derin saygım var, izleyip bilgi toplayacağım bazen de konuşmalara katılacağım, üretim konusunda neredeyse çok bilgisizim. Benim için oldukça iyi bir beslenme platformu olacak sanırım.   

hayalim ise bir gün gerçek bir kılıca sahip olmak  bunun dışında başka dünyevi bir hırsım yok
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 05 Şubat 2011, 12:33:11
Merhaba  Berk  bey  aramıza hoş geldiniz .
Yolunuz cebehaneye düştü  ya   meraklanmayın  artık bizler gibi siz de yalnız sayılmazsınız . :D
Bilgiyi  , hepimiz birbirimizden faydalanarak  topluyor  , tekrar veriyor ve  beraberce zenginleşiyoruz . -^b  .
Bu yüzden  konuşmalara  " bazen "den  biraz daha sık katılmanızı bekliyoruz haberiniz  ola .  :D
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Kayahan Horoz - 06 Şubat 2011, 11:07:48
Bilgiye olan açlığınızın hiç azalmaması dileğiyle, cebehanemize hoşgeldiniz Berk Bey...    -^b
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 06 Şubat 2011, 19:14:46
Berk Bey,
aramiza hosgeldiniz...
Başlık: Ynt: Merhaba; bilal can
Gönderen: Bilal Can - 07 Şubat 2011, 21:24:56
arkadaşlar ben denizli yatağan kasabasın iamalatcıyım
ürünlerimi görmek isterseniz sitem var www.cansanbicak.tr.gg (http://www.cansanbicak.tr.gg)
www.cansanbicak.com (http://www.cansanbicak.com)
birşeyler yapmaya çalışıyoruz kardeşlerimle
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 07 Şubat 2011, 21:40:32
Bilal bey hoşgeldiniz forumumuza; Yatağan'a çok selam :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bülent Deniz - 21 Şubat 2011, 06:59:43
Merhaba, Ankara'da yaşıyorum 40 yaşındayım. Bir kaç gün önce tesadüfen sizleri bulmuş oldum. Yazacak kadar konuyla alakalı bilgim olmadığından bir müddet sadece okumak ve ardından birşeyler yapmaya kalkıştığım vakit soracaklarım olacaktır. Bunun haricinde yine de, bu müddet zarfında farklı konularda bile olsa, katkıda bulunacağım vakitler olacaktır.
Bulunduğum şehirde üyelerin sohbet ya da ortak çalışma içeren buluşmaları olursa lütfen beni haberdar ediniz, faydalanmak isterim.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 21 Şubat 2011, 13:44:56
Merhaba Bülent bey  hoşgeldiniz .
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bülent Deniz - 21 Şubat 2011, 22:32:12
Hoşbuldum, teşekkür ederim.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mustafa Işık - 07 Mart 2011, 00:26:08
Merhaba arkadaşlar; ben Mustafa Işık. Üniversite öğrencisiyim. Sizi Tarihin Arka Odası programında gördüm ve böylece haberim oldu. Forumu bir süredir takib etmekteyim bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. Ama forumdan öğrenmeye çalışıyorum. İleride imkanım olursa dımışki ile uğreşmak istiyorum. Gerçekten harika eserler var bu tür çelikle ilgili. İnşallah tecrübe edinirim buradan ve nasib olursa cebe işleriyle uğraşmak istiyorum. Hepinize teşekkürler, allah daim etsin bu kadim geleneğimizi.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Gökhan Bakla - 09 Mart 2011, 11:13:13
hoş geldiniz ..
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mustafa Işık - 09 Mart 2011, 18:06:15
Teşekkür ederim Gökhan Bey. :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 09 Mart 2011, 19:09:47
Merhaba Mustafa bey  hoşgeldiniz.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Abdurrahman Doğan - 09 Mart 2011, 23:10:04
cebehaneye katılan tüm arkadaşlara hoş geldiniz derim dertleşmenin ötesinde bilgilerin paylaşmanın zevkine varacaksınız inşallah aradığınız her türlü bilgileri bulur ve mutlu olursunuz
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Osman YILDIRIM - 14 Mart 2011, 12:05:49
selamın aleyküm. İstanbul'dan herkese merhaba arkadaşlar... Bir kız bir erkek iki çocuk babasıyım, özel bir şirkette 3d tasarım işiyle uğraşıyorum. Hobi ve ilgi alanım silahların her türlüsü şimdilerde uzun metraj atış ve havalı silah atıcılığıyla uğraşıyorum. www.trsilah.com (http://www.trsilah.com) sitesinin kurucusuyum... Şimdiden sevgi ve saygıyla karşılayacak arkadaşlara sonsuz teşekkürler...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 14 Mart 2011, 15:14:44
Yeni aramiza katilan, tüm Arkadaslara Merhaba...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 14 Mart 2011, 19:10:39
Hoşgeldiniz  Osman  bey .
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Osman YILDIRIM - 15 Mart 2011, 00:42:04
Hoşbulduk arkadaşlar...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Özgür Özdemir - 18 Mayıs 2011, 11:50:14
arkadaşlar merhaba
istanbulda ikamet etmekte olup meslek elk. tek. dir

hobi olarak bıcak yapmaktayım

saygılar
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 18 Mayıs 2011, 21:05:22
Merhaba Özgür  hoşgeldin .
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mesut Çetin - 19 Mayıs 2011, 14:48:44
Yeni katılan tüm arkadaşlar hoşgelmişler. Saygılar.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Özgür Özdemir - 20 Mayıs 2011, 17:19:20
eyvallah ustadım hoş bulduk bu hafta sonu inşallah d2+hava çeliği paslanmaz sanmai denemesi yapacam buradan paylaşırım

saygılarımla
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Abdurrahman Doğan - 22 Mayıs 2011, 23:39:19
özgür bey hoş geldin başarılar
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Ahmed Geloğlu - 25 Mayıs 2011, 20:14:26
Selamaleyküm
Ustalarım , arkadaşlarım hepinize kolay gelsin.
Ben Ahmet Geloğlu , tesbihle uğraşıyorum , kılıç-bıçak merakı da doğuştan geliyor herhalde. Forum ve hepimizin amaçlarına ulaşması temennisiyle . Kurucu arkadaşlara teşekkürler...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 25 Mayıs 2011, 21:16:28
Aleykümselam  Ahmed   cebehaneye  hoşgeldin . :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Ahmed Geloğlu - 05 Haziran 2011, 00:43:27
Aleykümselam  Ahmed   cebehaneye  hoşgeldin . :)
Teşekkürler Bekir Abi , hoşbulduk
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Turgay Tümke - 07 Haziran 2011, 19:37:59

Merhaba; Kılıç, bıçak, ok,yay, zırh, kalkan, örs, çekiç, metal, toz, kurum ve çapak sever arkadaşlar. :)

Uzun yıllardır hepsi ile ilgilenmekteyim.

Türk yayı ile ok atıyor ve aynı zamanda yay ve ok yapıyorum.

Güzel ve hayırlı paylaşımlar dileğimle...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 07 Haziran 2011, 21:09:32
Merhaba  Turgay  bey . cebehanede  saydıklarınıza  bol , bol  yerimiz  var   Yani  yerine  geldiniz  vede  hoşgeldiniz :D
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 07 Haziran 2011, 22:25:48
Yeni aramiza katilan tüm Forumdaslara hosgeldiniz demek isterim.....
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Fatih KARAKAPLAN - 15 Temmuz 2011, 20:25:33
Merhabalar , ben Fatih KARAKAPLAN. 1979 Malatya doğumluyum. Evliyim bir kızım var 2 yaşında. Malatya'da yaşıyorum.

Vaktiyle çok fazla okudum forumda paylaşılanları. Uzun zamandır uğramıyordum. Öncelikle nezih forum otmamınız ve güzel paylaşımlarınız için tebrik ve teşekkür ederim. Ben aslında metal işlerine biraz uzağım ama bilgiye açlık mı diyelim artık adına , epeyce okudum forumunuzu vaktiyle. Daha çok ahşap işlerine meraklıyım diyebiliriz genel olarak. Geçenlerde egzotik ağaçlar satan yabancı kaynaklı bir web sitesine rastladım , Emre KİPMEN beyin de yabancı kaynaklardan bıçak sapı için ahşap tedarik ettiğini okumuştum , ve bulduğum bu siteyi sizlerle paylaşmak için henem üye oldum. Belki zaten biliyorsunuz belki daha önce paylaşıldı (eğer öyle ise kusura bakmayın) ama ben yine de bir paylaşmak istiyorum. Reklam yapmak gibi algılamayın lütfen zaten site yabancı meşeli. Neyse fazla uzattım sanırım , Hepinize çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Buyrun sitenin linki : http://www.cookwoods.com/ (http://www.cookwoods.com/) umarım işinize yarar.

Düzeltme : Bu gün bulduğum başka bir siteyi de ekleyeyim , sanırım bu site ekseri bıçak sapları üzerine , giriş sayfasında katmanlı çelikten bir bıçak resmi de var. Mamut dişi de satıyorlar. Henüz bende incelemekteyim. Belki başka güzel ürünler de vardır. Site bir Alman sitesi olduğu için Almana'da yakınları bulunanlar belki rahar alışveriş yapabilirler. Herneyse uzattım yine , buyrun linki : http://www.feinesholz.de (http://www.feinesholz.de)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 15 Temmuz 2011, 21:01:37
Hoşgeldiniz ve paylaşımınız için sağolun Fatih bey. Forumumuz sadece metal sanatına değil tarihi ve güncel kesici silahlar ve bıçaklarla ilgili teorik ve pratik geniş bir yelpazedeki tüm ilgi alanlarına adanmış durumda. Ahşap işçiliği de bunun mühim bir parçası. Sizinle bu alanda derin sohbetler yapmayı ve yeni bilgilere ulaşmayı merakla bekliyoruz :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Ahmet İlter - 09 Eylül 2011, 19:53:04
Merhaba ben Ahmet İlter
Uzun zamandan beri takip ettiğim bu siteyi TARİH'İN ARKA ODASINDA'da görünce bu siteye katılmaya karar verdim.İyiki katılmışım benim gibi bu ülkede ateşsiz silahlar hayranı bulmak ne güzel herneyse biraz kendimden bahsedeyim bu işe ilk Kore dizileri izlerken heveslenip merak edip araştırdım.Yavaş yavaş uzakdoğu kılıcından Osmanlı savaş aletlerine kadar geldim.Pek sizin gibi bıçak vs. yapamasamda çevremdeki kişilere bu tutkuyu aşılamaya çalışıyorum.Allah'ın izniyle bizde Avrupa,Uzakddoğu ülkelerindeki gibi bu sevdayı bütün ülkeye sararız.Yaşım 17 sınava hazırlanıyorum her vakit bulduğumda takip etmeue çalışıyorum.HERKESE SELAMLAR...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 09 Eylül 2011, 20:16:45
Merhaba Ahmet bey  hoşgeldiniz  :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Ahmet İlter - 10 Eylül 2011, 18:49:04
sağolasın Bekir ağabey
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Erdoğan ÖZTÜRK - 16 Eylül 2011, 15:05:00
Selamünaleyküm arkadaşlar  1967 Kastamonu Şenpazarlıyım. Ben 15 yıl torna tesviye işinde çalıştım. Şimdi bilgisayarlarla ilgileniyorum Fakat bıçak yapmak ve bilemek bir hastalık derecesinde bende her sene  kurban bayramında (sadece kafa kesme bıçaklarını) 200-300 bıçak bilerim. Bıçak bileme konusunda çok iyi olduğuma inanıyorum. Arkadaşlar ben 2.5-3mm kalınlığında ats-34 veya 440-c paslanmaz çelik arıyorum elinde olan varmı veya nerede bulabilirim saygılarımla….
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 16 Eylül 2011, 17:32:21
Aleyküm selam  Hoşgeldiniz erdoğan bey .
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Ahmet İlter - 16 Eylül 2011, 18:56:28
hoşgeldin erdoğan abi
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mustafa Akdoğan - 26 Eylül 2011, 16:48:40
Herkese merhaba,

Insaat muhendisiyim ve son 6 yildir Romanya'da yasiyorum. Geleneksek Turk okculugu ile ilgileniyorum, Avrupa'daki muzelerden cektigim resimlerden o donemki ok ve tirkesleri uretiyorum, bir yandan da Turk yayi yapmaya calisiyorum ama henuz pek basarili oldugum soylenemez. Demircilikle simdiye kadar hic ilgilenmedim ve yakin gelecekte de muhtemelen pek zamanim olmayacak ama en azindan simdiden bilgi edinmeye baslamak amaciyla Cebehane'ye uye oldum. Amator olarak yurtdisindaki sitelerden acik artirmalari takip ediyorum ve onumuzdeki 2 hafta icerisinde ilk yataganimi almayi planliyorum. Bu arada herkese sormak istedigim soru Turkiye'de iyi yatagan ureten bir usta var mi? Eger varsa burada Romanya'da bile pek cok Rumen bana yataganin hala uretilip uretilmedigini sordu yani buralarda da hayrani cokca var.

Selamlar
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 26 Eylül 2011, 18:06:13
Hoşgeldiniz Mustafa bey, sizin gibi kemankeş ve kemanger dostları da aramızda görmekten çok memnun oluyoruz. Ayrıca sitemiz sadece örs başına geçen sanatkar ustalarımıza değil işin teorik, pratik ve tarihi kısmı ile ilginen, koleksiyon yapan, yahut sadece genel olarak ilgisi olan ve soru sormak, öğrenmek,fikir tealtisi yapmak isteyen tüm dostlara açık.  :D

Türkiye'de yatağan üretimi çok şükür mevcut, inşallah gitgide daha da çoğalacak, mükemmelleşecek. Bu işle ilgilenen, bu konuda çalışma yapan ustalarımızı ve eserlerini de forumumuz içinde bulabilirsiniz. İlginizi çekebilecek iki linki vereyim:

http://cebehane.com/forum/index.php?topic=170.0 (http://cebehane.com/forum/index.php?topic=170.0)

http://cebehane.com/forum/index.php?topic=274.0 (http://cebehane.com/forum/index.php?topic=274.0)

Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 26 Eylül 2011, 20:41:33
Merhaba  Mustafa  bey  Hoşgeldiniz .
oklarınız ve  tirkeşlerinizin  de fotoğraflarını  bizlerle  paylaşmanızı  doğrusu  çok  isterim . Selamlarımla .
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Yusuf Aktas - 24 Kasım 2011, 21:50:02
Merhaba.
Ben Yusuf Ziya Aktaş. 22 yaşındayım öğrenciyim...:)
İstanbulda yaşıyorum ve geleneksel okçulukla ve kılıçlarla ilgiliyim.
Fakat henüz bi eser üretemedim...:) İnşallah buradan öğreneceğim
bilgiler ve ustaların yardımıyla üretebilirim bişeyler...:)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 24 Kasım 2011, 23:28:15
Merhaba  Yusuf    hoşgeldin  ve  kolay gelsin .
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Yusuf Aktas - 26 Kasım 2011, 16:27:06
Hoş bulduk Bekir usta...:)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Orhan Ercili - 29 Kasım 2011, 09:45:01
selamunaleyküm dostlar ,

Hayatım boyunca bilmediğim veya çok az bildiğim hertürlü konuyu öğrenmek için çaba gösterdim , bunlardan biride ışıl işlem , hobitutkunları.com üyesiyim , bekir bey'in forum'a yazdıklarından sonra bu formu ziyaret ederek üye oldum , formda biraz konuları inceledim , korkunç derecede faydalı bilgiler
mevcut , görüşmek dileğiyle tüm dostlara selamlar.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 29 Kasım 2011, 14:25:21
Aleykümselam   Orhan  bey  . Hoşgeldiniz.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 29 Kasım 2011, 20:38:21
Hoşgeldiniz, safa geldiniz :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 30 Kasım 2011, 00:08:01
tüm yeni Forumdaslara hos geldiniz demek isterim... :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Gökhan Bakla - 30 Kasım 2011, 11:04:37
tüm yeni katılan arkadaşlar, hoşgeldiniz. ;)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Yusuf Aktas - 03 Aralık 2011, 15:00:38
Hoş bulduk...:)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Nedim Yıldız - 06 Aralık 2011, 05:26:22
öncelikle herkese merhaba inşaat mühendisliği 4. sınıfım 22 yaşındayım küçüklüğümden beri av merakım vardır bu ilerleyen zamanlarda bıçakla birleşti ve de son bir kaç aydır kılıçla zenginleşti diyebilirim  :D  buradan öğreneceğim çok şey var biliyorum :) benim de ufak çaplı bir bıçak koleksiyonum var daha da genişletme çabası içerisindeyim burada sizin gibi değerli insanlarla olmaktan dolayı çok mutluyum
sağlıcakla kalın :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 06 Aralık 2011, 09:20:01
Merhaba  Nedim bey  hoşgeldiniz.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Muhammed Kavranoğlu - 07 Aralık 2011, 01:29:15
Selamunaleykum,

Ben aslında buraya içimi dökmek ve beni anlayabilecek insanlarla dertleşmek için geldim.

Nereden başlasam bilmiyorum... Daha çok küçüktüm, ilk hatırladıklarım, babamın bana aldığı vhs kasetler. Yaşıtlarım Fred Çakmaktaş ve Barni Moloztaş izlerken ben Fatih Sultan Muhammed çizgifilmi ve Kurdoğlu filimleri izleyerek büyüdüm. Evde olduğum günler arda arda defalarca izlerdim bunları ve Osmanlı ile ilgili herşeyi. VHS de pause'a basıp Fatih'i kaç defa çizdiğimi hatırlayamıyorum. Babama hep padişahlarla ve osmanlı savaşlarıyla ilgili sorular sorardım oda bana bildiği kadarını anlatırdı. Yavuz Sultan Selim'i, Yıldırım Bayezid'i, Kanuni Sultan Suleyman'ı, Abdulhamid'i sevmeye ozamanlar başladım. İlkokulda (Suudi Arabistan ve ABD'de) resim derslerinde hep sarıklı ve kılıcını kuşanmış Osmanlı askerleri ya da padişahlar çizerdim, sınıfımdaki tüm yabancı çocuklara o yaşlarda öğrettim Osmanlı'nın ne olduğunu  ;D

Babam günlerden bir gün, Suudi Arabistanda Şemşir bir kılıç aldı. Onu eve getirir getirmez birdaha elimden düşürmedim. Annemin tülbentini belime sarıp kafama takke ve tülbentten sarık yapıp kuşağıma kılıcı geçirerek gezerdim genelde, insanların tuhaf bakışlarına aldırmazdım. Annem o kılıcı saklardı ben evin altını üstüne getirip yine bulur oynardım o kılıçla. Sonra bir gün o kılıç yok oldu ve bidaha bulamadım. O günden sonra kendi kendime söz verdim "büyüyünce" kendi kılıçlarım olacak, hatta kendi kılıçlarımı yapacağım diye.

Sonraki yıllar içinde kendimce tahtadan bıçak ve kılıçlar oydum (genelde annemin et bıçağını kullanırdım bunun için. Pirinç, bakır, ve aluminyumu keserle döve döve şekillendirerek kendimce bişeyler yapmaya çalıştım. Don lastiğinden yay yapmışlığım da çoktur. Çamurdan, topraktan, kilden kaleler vs yaptım. Bir yandan da Yavuz Bahadıroğlu romanları okuyordum (Sunguroğlu vs..)

15 yaşında ilk kez ata binme fırsatı buldum. Ve bu konuda kendimi geliştirdim az çok. Klasik binicilik eğitimi, ya da modern okculuk teçhizatları ve eğitimleri bana her zaman bayık ve yavan gelmiştir. Eskrimi ise kılıçtan dahi saymıyorum. Aynı şekilde kılıç alacak yer bulamamak, bulduğunda da usturubuyla yapılmış bir kılıç bulamamak bana en çok keder veren şeylerden biridir. Bakacağım yerleri bilmiyordum, ama baktığım yerlerde de öyle dandik, ve okadar bayağı kılıçlar gördüm ki hepten ümitsizliğe kapıldım.

Gerçek kılıç yüzü görmek için zaman zaman topkapı sarayına girdim, ve eski ustaların marifetlerine, kabiliyetlerine hayran kaldım her seferinde. Bunu genelde tek başıma yapardım çünkü yanımda gelipte sıkılmayacak kimseyi tanımıyordum.

23 yaşındayım, A.B.D doğumluyum. Şuan İstanbul'da ikamet ediyorum ve aslen Rize'liyim. Osmanlıya, ve ondan önceki Selçukluya, Yıldırım'a, Fatih'e, Yavuz'a, Alparslan'a, Kılçarslan'a, Aybars'a, Selahaddin'e, Halid Bin Velid'e hayranım. Silahlara, özellikle ateşsiz silahlara merakım vardır. Kılıçlar; batı olsun, doğu olsun, hep ilgimi çekmiştir. Ama en ilgilendiklerim Osmanlı kılıçlarıdır. Bunların arasından aşık olduğum ise yatağan'dır. Duruşunda bir asalet var. Türk fütuhat ve cihad ruhunu temsil eder benim için. Hele kulaklarının üstüne bir yere bıraktığınızda adeta secde ediyor  :) Zırhlara ve yaylara da merakım vardır, ama kılıç işçiliği hepsinden ağır basıyor.

Velhasıl, işletme mezunuyum ve şuan büyük bir şirkette çalışmaktayım. Ama  bildiğiniz gibi işletme bir meslek değildir. Oyüzden ben de artık meslek sahibi olmak için ilk adımlarımı atmak istiyorum.

Kendime meslek olarak demircilik ve takibinde kılıç ustalığını düşünüyorum ve sıfırdan başlayıp zamanla kendi kişisel atolyemi oluşturmayı düşünüyorum. Bunun çok emek ve sabır isteyen birşey olduğunun farkındayım. Ama bende bu sanata karşı bir sevgi ve saygı var. Bir de peygamber mesleğidir tabi, Hazreti Davud'da demir işlermiş.

Bu forumu bir süredir takip ediyorum ve bana bu yolda faydası olacağını düşünüyorum. Belki bir şey katamayacağım, ve sadece yazılanları takip edeceğim o yüzden hakkınızı helal ediniz. Beni aranıza kabul ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Muhammed
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 07 Aralık 2011, 13:50:22
Hoşgeldin  ,sefa geldin Muhammed .
Yazdıklarını  gülümseyerek okudum  cebehane  üyeleri duyguları itibariyla  ne  kadar  benzeşiyorlar .
Üyeliğim  herhalde bir yıldan  biraz  fazlaca oldu , aynen  senin hissettiklerinle  başladım cebehaneye .
Çocuk yaşta yaptıkların burada  paylaşılan  bilgi ve sevgi ortamıyla  birlikte   seni zaten koşturacak  hiç şüphen olmasın  .
Artık istesende  duramazsın   bak buraya yazdım.  Ve şimdiden   söylüyorum   ...   Hoşgeldin   usta. :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 08 Aralık 2011, 00:04:15
Kılıçlar; batı olsun, doğu olsun, hep ilgimi çekmiştir. Ama en ilgilendiklerim Osmanlı kılıçlarıdır. Bunların arasından aşık olduğum ise yatağan'dır. Duruşunda bir asalet var. Türk fütuhat ve cihad ruhunu temsil eder benim için. Hele kulaklarının üstüne bir yere bıraktığınızda adeta secde ediyor  :)

Belki bir şey katamayacağım, ve sadece yazılanları takip edeceğim o yüzden hakkınızı helal ediniz. Beni aranıza kabul ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Muhammed

Muhammed Bey Kardesim,

Hos geldin, Sefa geldin...
sabahleyin senin "Makaleni" okuyunca bende Bekir Bey gibi bir gülümsemekle "Hikayeni" okudum.
Sakin ola elinden bu "Atesi" kacirma.... -^b
Ama zaten buraya Üye olupta bu Isten vazgecen kimseyi tanimiyorum.

Yazdiklarina gelince, beni en cok düsündüren ve etkileyen Bölümü parantez icine aldim.
Uzun  zamandan beri Yataganlarla ugrasirim ama onlarin senin dilinde anlattigin gibi kimsenin Agzindan bugüne kadar duymadim ve dile getirememistim:
" Türk fütuhat ve cihad ruhunu temsil eder benim için. Hele kulaklarının üstüne bir yere bıraktığınızda adeta secde ediyor  :)" Bende herzaman bu parcalarin TÜRK RUHUNU temsil ettiginin kesin ve kesin kanaatindeyim. Sag ol genc kardesim, sabah sabah beni neselendirdin...

Son cümlende "belki buraya bir sey katamiyacagim" diyorsun, bence bunu yazmakla kimbilir
kimlerin gönlüne neler kattin... ;)

Ve tekrar aramiza hos geldin Muhammed "Usta"

Not: Benden kücük bir tesekür sana, al "Kulaklarinin" üstüne birakilmis eski bir Ruh...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 08 Aralık 2011, 23:05:30
Muhammed bey, anlattığınız öyküde ayrıntılar ve yerler farklı olsa da kendimi buldum; diğer üyelerimizin de aynı histe olduğuna eminim. Bu forum işte tam bu ruh için kuruldu. Yani tam yerinizi buldunuz. Birbirimize kavuştuk. Sizden ricam çekinmeyin, soru sorun, tartşın, irdeleyin, aklınızda bir fikir bir bilgi varsa paylaşın, fikrinizi belirtmekten, aklınıza yatmayanı söylemekten kaçınmayın. Bilgi bu şekilde toplanıp dağılıyor zira. Burası tam da bunu için var.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Nedim Yıldız - 08 Aralık 2011, 23:44:45
Muhammed bey kardeşimiz cebehane forum üyelerinin hayatını yazmış gibi :)
hoşgeldiniz :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Selim Atalay - 15 Aralık 2011, 22:25:03
Hoşgeldiniz Muhammed bey.

Demirci olma işinde ciddimisiniz?Ülkemizin ekonomik şartları malum.Bir arkadaşım bana madem bu kadar anlıyorsun bu işi yapsana demişti.O zaman çalışıyordum şimdi işe ara verdim.Kulağa çok güzel geliyor.Bunu meslek olarak icra etmek tabi ki.

Herkesin aklına para kazanma konusu geliyor(sizin gelmezse çevrenizin).Özellikle başka bir işte diplomanız varsa.Bununla birlikte bu soru bize özgü değil.Bugün çok önemli iki usta lan Owen Bush ve Andrew S. Jordan aynı yoldan geçen zanaatkarlar.Jordan endüstriyel tasarımcıdır ve Bush da mühendis.Jordan mesela tüm kariyerini bırakıyor.Rızkı veren Allah-u Teala olduğu için kimse aç kalmıyor :).Bu aklınızın bir köşesinde olsun belki ilham amaçlı belki başlangıç noktası amaçlı.Yurtdışında bir o kadar farklı mesleği olup bu sanata yönelen insanlar var.Büyük çoğunluğu metalürjisttir gerçi ama.
 
Bununla birlikte bu işi ustasından öğrenmek zor.Ustaların yeterliliği ayrı bir konu tabi ki.İşin ticari boyutuyla alakalı şöyle ufak bir tavsiyem var.Tüm dünyada el işçiliğ hala rağbet görüyor.Bunda bir sıkıntı yok.Yalnızca kendinizi kanıtlamış olmanız yeterli.

Bununla birlikte alıcı kitlesinin bir profilini çıkardığımızda genelde iki çeşit alıcı vardır.Koleksiyonerler ve dövüş sanatları uygulayıcıları.Koleksiyonerler büyük bir kısmı zengindir ve el yapımı bir kılıca 5000 dolar verebilirler.Hoş bu 50000 de olurda.Çoğu zaman el üretimini tercih ederler fakat dünya da bir sene de üretilen tüm kılıçlar el yapımı olmadığı gibi bunları da alan sınırlı bir kesimdir.

Diğer grupta ise fakir alıcılarımız var.Bu grup oldukça geniş bir kitle.Bunlar içinde tarihi canlandırmacılar,tarihi dövüş sanatlarıyla ilgilenenler,film meraklıları velhasılı kılıç meraklıları.Bunlar genelde "battleready" denilen savaşa hazır-keskin tıpkı üretim kılıçları satın alrlar.Avrupa ve Amerika'da çokca üretici var çoğu bunları CNC tezgahlarında üretiyor.Elbetteki bir ustanın dokunuşu eksik ama size o dönemin kılıcı olduğunu hissettiriyor.Bu kılıçlar 200-400 dolar civarı etiketlere sahip.En güzeli gönül rahatlığıyla kesiş yapabiliyorsunuz.Neredeyse doymak bilmeyen bir pazar zira her dönem kılıcının replikası mevcut değil.Bu arada yüzüklerin efendisi serisinde ki kılıçlar weta workshop tarafından tasarlanmış ve üretilmişti.Bu kılıçlarda aynı şekilde talaş kaldırılarak Cnc tezgahlarında yapıldı.Bununla birlikte detaylı işçilikle farklılar.Ee fiyatları da farklı.(2500 +dolar)

Çok komplike çelikler gerekmiyor. 5160 ve 9260 gibi makas çelikleri(ki ülkemizde pek çok tedarikçi var) 1060.Ee bulunursa 1075 ve L6(15n20) de güzel olur.Tabi paslanmaz çelikde kullanılabilir ama ben paslanmaz çeliği bir tek ateşli silahlarda sevdiğimdem pek saymıyorum.

Tamamen el yapımı ürünler çok ciddi bir tecrübe istiyor.Çünkü melekeleriniz gelişiyor ,geri bildirimlerle kendinizi geliştiriyorsunuz.Bu nedenle tam ustalık yıllar alyor.Bununla birlikte dediğim tarz seri üretim kılıçların hem iç piyasada hem de dış piyasa da tabiri caizse peynir ekmek gibi satılacağını düşünüyorum.Ayrıca bu ülkemizde ki müşterinin çıtasını artıracak ilerleyen dönemde el işçiliğine  verilecek değeri de artıracaktır diye düşünüyorum.Bu da aklızın bir köşesinde olsun

Ben mi ?İkisini birden düşünüp aile zoruyla kpssye hazırlanıyorum. ;DTekrar hoşgeldiniz.Ben üye olduğumda 22 yaşındayım şimdi 26 ve pek çok şeyi buradan öğrendim hal öğreniyorum.Öğrenci olmayı kabul ettiğinize göre sorun yok demektir.

Tıpkı yapım kılıçlar için:
http://www.sword-buyers-guide.com/ (http://www.sword-buyers-guide.com/)


Weta wokshop kılıçları için
:http://www.wetanz.com/shop/results?Search=Add+more+keywords+here...+sword&ClassName=all&SortBy=relevance&showfrom[date]=NotSet&showfrom[month]=NotSet&showfrom[year]=NotSet&showto[date]=NotSet&showto[month]=NotSet&showto[year]=NotSet&limit=20&start=0&formController=shop%2F&executeForm=WetaRealAdvancedSearchForm&action_searchresults=



Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Necdet Namazcı - 17 Aralık 2011, 20:43:39
merhaba ben necdet namazcı ıst kadıkoyde ıkamet etmekteyım kucuklukten berı cakı ve bıcaklara ılgım vardır ama ımkansızlıklardan dolayı kendım yapamıyor sadece bu forumdakı ustaların yaptıklarını ımrenerek seyretmekle yetınıyorum belkı o zaman neden bu foruma geldın dıyebılırsınız ısın latıfesı ama sadece bılgı ve ne kadar degerlı yeteneklı ustalarımız oldugunu ogrenmek ıstıyorum saygılar.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 17 Aralık 2011, 21:28:03
Merhaba  Necdet  bey  hoşgeldiniz .
Cebehanemizde  ustalar , koleksiyon yapanlar , eleştirmenler kadar  hevesli ve yalnızca izleyici olan dostlarımızda  bolca  var  :)
Fakat  hiç belli de olmaz  izleyicilikten  üreticiliğe geçmenin   arası , bazen birkaç  adım kadar  kısa oluyor
Siz de mengeneye  eğeye aşinasınız  ahşap gibi  çeliğe de  şekil vermek  için  başlamak  yetebilir  :)
tekrar hoşgeldiniz ve  kolay gelsin
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Gökhan Bakla - 18 Aralık 2011, 16:32:05
tüm yeni katılan arkadaşlar, hoşgeldiniz.  ;)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mustafa Demiray - 28 Aralık 2011, 19:27:46
Merhaba

Öğrenmek isteyen ve öğrenmek için okumaya, dinlemeye, izlemeye niyetli bir heveskârım.
Küre Yayınları ve Klasik'te editör olarak çalışıyorum. Bir de doktoram var, "eksik borç" kavramı üzerine.
İçimde taşa, ahşaba ve kesici alet halini almış çeliğe karşı bir susuzluk var, hayırdır inşallah diyelim.

Saygılarımla

not: bu sahada çıraklığa talip olmak zora talip olmak mıdır acep? 
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 28 Aralık 2011, 22:36:06
Hoşgeldiniz Mustafa bey, susuzluğunuzu dindirmek değil belki ama, paylaşmak gelir elimizden :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 28 Aralık 2011, 23:02:56
Hayırdır  Mustafa  bey   hayır . :)
 Hepimiz  aynı heves vede aynı susamışlıkla  koştuk cebehaneye . Mutlaka  faydalanır ve faydalı olursunuz  hoşgeldiniz .
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 02 Ocak 2012, 20:37:27
Merhabalar Sayin Forumdaslar,

hepinizin Yeni Yilini en icten dileklerimle kutlar, Sihat, Afiyet ve tüm "Yeni Projelerinizin" 2012 senesinde
basarili olmasini arzularim...

Selam ve Saygilarla... :D

   
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Şenol Ateş - 15 Ocak 2012, 18:59:55
Merhaba arkadaşlar,
Kütahya'da ikamet ediyor, İstanbul, Manisa arasında mekik dokuyorum...
70 doğumluyum. 16 yıldır masif ahşap işlerin imalatının yanı sıra ticaret ve tarım ile de uğraşıyorum.

Saygılarımla,
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Emrah Arslan - 14 Şubat 2012, 05:19:15
Merhaba Ben Emrah Arslan,

Dogup buyudugum diyari cennet Istanbul dan ayri tam 10 senedir diyari gurbet ABD nin New Jersey Eyaletinde yasiyorum. Konya merkezli bir sirketin ABD mumessilligini yapmaktayim. ABD ye gelmeden evvel 4 yil kadar Sultanahmet Caferaga ve Kucukayasofya medreselerinde geleneksel sanatlarla ilgilendim. Herkeze selam ve muhabbetle...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 14 Şubat 2012, 14:20:48
Emrah bey , şenol bey  aramıza  hoşgeldiniz .
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 14 Şubat 2012, 21:36:46
Emrah bey, Şenol bey hoşgeldiniz  safa geldiniz :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mergup Özkan - 16 Şubat 2012, 23:13:25
yeni aramiza katilan forumdaslara merhaba, hosgeldiniz demek isterim.... :)
Başlık: Herkese selamlar..
Gönderen: Ebuzer Çakmak - 10 Mart 2012, 17:59:56
Forum daki tum arkadaslar selam ederim..Adim Ebuzer CAKMAK Sakarya/Akyazi dogumluyum burada ikmet ediyorum.ozel bir firmada calisiyorum. foruma uye olmak ici cok ugrastim ve bekledim .aranizda olmaktan mutluyum, insaallah arkadasliklar ve paylasimlar sayesinde  guzel bir ortam olur.Cebehane forum a tesekkurler..
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 10 Mart 2012, 23:17:14
Merhaba Ebuzer bey   hoşgeldiniz.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 11 Mart 2012, 00:11:00
Hoşgeldiniz Ebuzer bey :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Tuğhan Telatar - 30 Mart 2012, 15:44:59
Merhabalar,

Ismim Tughan Telatar, araniza yeni katildim, Insaat Mühendisiyim, Isvicrede yasiyorum. Eski silahlara ve özellikle Kiliclara kendimi bildim bileli merakliyim. Eve ufak bir kilic kollesiyonum da var 6 parca kadar. Iaijutsu ile ugrasiyorum. ayrica okculuk ve binicilik de ugraslarim arasinda. Eski Türk silahlari ve kiliclari hakkinda forumdaki arkadaslarin bilgilerinde yararlanmayi umut ediyorum.

Selamlar
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 30 Mart 2012, 19:39:14
Hoşgeldiniz Tuğhan bey :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 30 Mart 2012, 20:16:44
Merhaba Tuğhan bey   hoşgeldiniz .
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Tuğhan Telatar - 30 Mart 2012, 21:24:16
Hosbulduk sagolun
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: A.Tolga GÜREKKAYA - 06 Nisan 2012, 13:57:26
merhaba adım Ahmet Tolga GÜREKKAYA şimdilik Giresun ilinde ikamet ediyorum malum tayin olayları jandarma yım asıl hobim ahşap üzerine lakin malumunuz ahşabı işleyende bıçak forumu Bekir beyi adım adım ararken buldum çok güzel ve faydalı bilgiler mevcut olduğundan dolayı üye olarak izninizle aranıza katılmaya karar verdim Cümleten merhaba
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Yunus Emre TOK - 06 Nisan 2012, 15:56:13
Merhaba değerli ustalar aranızda olmaktan büyük onur duydum.
Yunus Emre TOK 1971 İstanbul doğumluyum 1985 senesinden beri İzmir'de ikamet etmekteyim.
Otomotiv sektöründe hizmet veren yakıt tasarruf sistemleri üreten Mercan otomotivde çalışmaktayım.
Doğaya ait olan her şeye ilgim var aklımın yettiği bütçemin elverdiği sınırlarda avlanma balık tutmak kamp yapmaktan hoşlanıyorum bu sene avlanmaya yay ile devam edeceğim. bıçak-ok-yay-kılıç-kama-tüfek ilgimin olduğu,üretmekten hoşlanan kendi ürettiği ürünleri kullanma taraftarı olan bir çırak adayıyım ahşap işleme soğuk demircilik diğer ilgi alanlarım birde bunun yanına kısmet olursa sıcak demirciliği eklemek istiyorum sayenizde bilgi sahibi olmadığım konulardan değerli ustalar kıymetli üstadlardan öğrenebildiğim kadar öğrenmeye çalışacağım tüm ustalara selam eder sevgi ve saygılarımı sunarım 
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 06 Nisan 2012, 21:44:45
  Merhaba  Tolga  bey  , Yunus emre  bey   hoşgeldiniz . :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: A.Tolga GÜREKKAYA - 06 Nisan 2012, 23:06:21
  Merhaba  Tolga  bey  , Yunus emre  bey   hoşgeldiniz . :)

teşekkür ederim Bekir bey müsait bir ara sizinle telefon ile görüşmek isterim mümkünse 
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Yunus Emre TOK - 07 Nisan 2012, 08:32:10
Hoş bulduk sn Bekir ustam sizin engin tecrübeleriniz ve deneyimleriniz sayesinde öğrenmeye çalışacağız sevgi ve saygılarımla 
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Öner Ersin - 08 Nisan 2012, 00:29:08
Selam'ün Aleyküm,

Ben de foruma yeni katıldım.. Çok güzel bir site, Allah bu imkanı verenlerden razı olsun inşaAllah. Direk olarak tarihimizle bağlı gördüğüm için bu oluşumu böyle bir yorum yapıyorum kendi düşüncelerime göre.. Tarihimiz bizi şuurlandıracak çok önemli bir meseledir...Bu gelecek ile de doğrudan ilgilidir...

Allah'a emanet olunuz...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 08 Nisan 2012, 20:56:50
Aleykümselam Öner bey  . 
Hoşgeldiniz  ve  dolu, dolu geldiniz . Teşekkürler
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: İsmail Uygur - 28 Mayıs 2012, 20:30:20
Merhaba,
50 yaşında avukatım.Başta model trenler olmak üzre bir çok hobim var.Sikke kolleksiyonu, tarihi eserler,tablolar olmak üzere epi bir koleksiyonum var.Son merakım çocukluktan itibaren meraklısı olduğum kılıçlar.
Forumunuzu 3-4 aydır takip ediyorum ve ciddiyetinin farkındayım.Henüz bir kılıç almadım ama aldığımda danışacağım insanlar mutlaka siz olacaksınız.
Sevgi ve saygılarımla
ismail uygur
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 28 Mayıs 2012, 20:51:03
Merhaba  İsmail bey    hoşgeldiniz .
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: İlker Demirdelen - 17 Aralık 2012, 11:41:20
merhaba

adım  ilker ziya  demirdelen

izmirde yasıyorum  egeseramilte  üretim sorumlusuyum . uzun zamandır bıçaklarla ilgilenmekteyim kolleksiyoner olarak fakat bu forumda bulunan ustalardan , arkadaşlardan bilgi alarak bıçak yapımı ve kaliteli bıçaklar hakkında kendimi  geliştrimek istiyorum. özellikle türk bıçak ustalarını sayenizde tanımaya başladım.

selamlar saygılar
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 20 Aralık 2012, 20:31:12
Merhaba  İlker  bey  . aramıza hoşgeldiniz  :)
Ege  seramik , Ege  vitrifiye  12  yıldır  müşterimdir  çok sık değilse de  arada  fabrikalarınıza gelirim .
Cebehanede  sizinle   buluşmak benim için de  hoş bir sürpriz oldu . Selamlarımla.   
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: İlker Demirdelen - 24 Aralık 2012, 12:11:56
tesekkürler bekir bey

yolunuz düşerse beklerim mutlaka.tanısalım sohbet edelim.

saygılarımla.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Mehmet Arğun - 21 Şubat 2013, 09:56:45
mehmet arğun silah kılıç yay gibi malzemeler ilgimi hep çekmiştir.geçmişte hikaye gibi anlatılan tarihimizin canlanmasını arzulayan bir kişiyim.1978 adıyaman lıyım.şu an siirt bakır işletmesinde mekatronik olarak çalışmaktayım arkadaşlara çalışmalarında başarılar dilerim.dünyaya hükmetmiş bir osmanlı torunuysak yabancıların bizden çalıp çırpıp bize yutturmaya çalıştığı bilgilere bakın yine bizimdir. geçmişimize sahip çıkalım.geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 21 Şubat 2013, 20:54:58
Merhaba  Mehmet  bey . Hoşgeldiniz .
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: İlker Sarıkaya - 07 Mart 2013, 21:09:44
Selamun Aleyküm ağalar.
Benim adım ilker . Bende şuan Boğaziçi Üniversitesi hazırlık öğrencisiyim. Bu forum sitesini yaklaşık 1-2 gün önce öğrendim. Vallahi ne desem. Oku oku başından bi türlü kalkamadım. Elerinize kollarınıza sağlık. Bende imkan verilse kılıç yapımı hakkında teorikte değilde pratikte birşeyler öğrenmek isterdim. Bu güne kadar hiç böyle bir fırsatım olmadı. Genellikle ailem beni ders çalışmam konusunda yönlendirirdi. Hep bi bıçak , hançer , kılıç ne bileyim bi ok, yay yapmak bunları kullanmak istemişimdir. Allah nasip ederse ilerde olur İnşallah. Neyse başınızı pek ağrıtmayayım. Tekrardan herkeze Selamun Aleyküm...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 07 Mart 2013, 22:10:12
Vealeyküm selam  ağam . :D
Hoşgelmişsin :)  İlker  Bey
Başlık: Ynt: Merhaba
Gönderen: Ali Kapıdaş - 20 Mart 2013, 11:32:46
MERHABA ARKADAŞLAR BEN BUGÜN KATILDIM FORM A  :) KONYADAN YAZIYORUM İSMİM MALUM ALİ KONYA BÜYÜK ŞEYİR BELEDİYESİNDE EĞİTMENLİK YAPIYORUM 12 YILDIR MÜZİKLE İLGİLENİYORUM  (NEY) ÜFLÜYORUM BURADAKİ İŞİM İSE NEY DERSİ VERİYORUM VE 5 SENEDİR DE ATÖLYEMDE NEY İMALATI YAPIYORUM VE ŞU ANDA BENİM GÜNDEMİMDE BIÇAK YAPIMI ÇOK İLGİMİ ÇEKİYOR BİRTANE BAŞLADIM AMA TIKANDIM İNŞALLAH SİZLERİN YARDIMI İLE TAMAM EDECEĞİM FORMDA Kİ BÜTÜN ARKADAŞLARA İYİ GÜNLER DİLİYORUM
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 20 Mart 2013, 21:13:26
Neyzen Ali bey, forumumuza hoşgeldiniz :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Ali Kapıdaş - 21 Mart 2013, 15:58:44
çok teşekkür ederim     -^b
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 24 Mart 2013, 13:50:17
Merhaba  Ali  bey   .  Hoşgeldiniz .
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sedat Karabıyık - 31 Mart 2013, 21:06:59
       Selam'ün Aleyküm.
Tüm arkadaşlara, hocalarıma, kıymetli üstatlara, gönüldaşlara merhaba. Aranıza Konya'dan katılıyorum. İsmim Sedat,1978 doğumluyum. Liseden sonra eğitime devam etmedim. Şu anda biraderimle birlikte işyerimizde hidrolik kesme bükme makinaları imalatı yapıyoruz.
       Uzun yıllar karakalem resim çalışmaları yaptım, yine ebru sanatı ile ilgilendim. Hocam ayrılmak zorunda kalınca mecburen o da yarım kaldı. Demem o ki üretme iştiyakı içerden gelince insan kendini tutamıyor. Bu forumla tanışmama geçen yıl Kayahan Bey'in de katıldığı bir tv programı vesile oldu. Akabinde, çocukluğumdan sonra bir kez daha Türk kılıcına delice bir ilgi duyuyor ve geçen Ramazan ayında bir iftar sonrası ocağın başına geçerek, aklımda kaldığı şekliyle ilk kılıcımı dövmeye başlıyordum...
Ne şanslıyım ki örse çekice bu kadar yakınım, o musikiye aşinayım. Forumda da görüyorum; aramızda öyle ustalar ve aşıklar var ki, ne çelikler o mahir ellerde nakış nakış, desen desen işlenir, o nakışlar geçmişte nasıl oldu ise yeniden çağlara, asırlara gönüllere işlenir...
       Allah bileğimize kuvvet versin, şevkimizi daim etsin. Vesselam!
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 01 Nisan 2013, 09:35:59
Tekrar hoşgeldiniz Sedat bey :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sedat Karabıyık - 01 Nisan 2013, 20:28:21
Teşekkürler Sancar Bey, hoşbulduk selamlar :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Ali Kapıdaş - 02 Nisan 2013, 10:18:25
SEDAT BEY HOŞ  GELDİNİZ  -^b
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sedat Karabıyık - 02 Nisan 2013, 23:02:00
Hoşbulduk hocam, ziyaretinize gelmek isterim bir gün :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 03 Nisan 2013, 12:21:36
Bir kere  daha    hoşgeldiniz , hoşluklar getirdiniz  Sedat  bey . :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sedat Karabıyık - 04 Nisan 2013, 00:40:18
Hoşbulduk Hocam, bilmukabele hoşluklar bizimle beraber olsun. Selamlarımla.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Serdar Çinar - 09 Nisan 2013, 23:34:21
Herkese Merhaba, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunuyum. Fethiye'liyim. Kesici aletlerle, Kali/Escrima eğitimi aldığım dönemde tanıştım. Geleneksel Türk okçuluğu üzerine araştırma yaparken Kayahan Beye (Tarihin Arka Odası programında) rastladım. İyi ki rastlamışım ki bu foruma kadar uzandı yolum. Yeni görev yerimin Serinhisar/DENİZLİ olmasını bir işaret olarak yorumlayıp, "Ben de yaparım" dedim. Cahil cesareti işte.  :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 10 Nisan 2013, 13:47:38
Hoşgeldiniz Serdar bey; Denizli'deyseniz mutlaka dünya güzeli Yatağan'a gidin, Aburrahman Doğan usta ve Süleyman Şahin usta başta olmak üzere ustalarla tanışın; hatta niyetiniz keisici alet demirciliğini öğrenmek ise direk bu ustaların çıraklığına sıvanın derim. ;)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 12 Nisan 2013, 18:41:10
Merhaba Serdar bey  hoşgeldiniz .
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Kayahan Horoz - 14 Nisan 2013, 20:07:41
Merhaba Serdar Bey,

Yolunuzun üzerinde adıma rastlamanız ne kadar güzel olmuş; aramıza hoşgeldiniz.    -^b

"Ben de yaparım" demekle ilk büyük dönemeci geride bırakmışsınız zaten; artık bu yolda hep birlikteyiz.    ;D

Haydi bakalım...    :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Fatih Avseren - 24 Mayıs 2013, 00:27:06
Merhabalar öncelikle... İsmim Fatih malum :) bir yanda katana diğer yanda longsword derken hani bizde yok mu diye düşünmeye başladım... bir de baktım buradayım... Tarihin Arka Odası'nı seyrederken zaman nasıl geçti anlamadım bile... Bilmediğimiz mazimizi canlandırarak toplum olarak özgüven tazelememiz gerektiği kanısındayım ve bu ve benzeri sitelerin çoğalması ve merakın artmasını temenni etmekteyim... hepinize saygı ve selamlar...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 24 Mayıs 2013, 17:59:15
Hoşgeldiniz Fatih bey :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 26 Mayıs 2013, 18:41:40
Merhaba Fatih bey . Hoşgeldiniz.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Semih Beran - 04 Temmuz 2013, 00:52:47
Herkeze merhaba adım Semih bir devlet bankasında çalışıyorum İzmirde yaşıyorum.Uzun uzadıya anlatmaya gerek yok bıçaklara olan ilgim kendimi bildim bileli var.Çok mükemmel olmasada bende yapıyorum.Ama artık hedef büyültmenin zamanı geldi diye düşünüyorum kabul ederseniz sizlerin arasında tarihimizi yaşatan bir birey olmak istiyorum.Herkeze bu bilgi hazinesini oluşturduğu için teşekkür ediyorum.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 12 Temmuz 2013, 04:07:25
Hoşgeldiniz Semih bey :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 19 Temmuz 2013, 10:16:26
merhaba Semih bey . Hoşgeldiniz . :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Semih Beran - 26 Temmuz 2013, 02:07:39
Tekrardan merhaba çalışmalarımız bölümüne konu açıp paylaşımda bulunmak istedim ama foto yüklemeyi anlayamadım ek seçeneklerdenmi yoksa daha farklı yoldanmı yüklenecek  ek seçeneklere yönlendim kilobayt sırınla karşılaştım lütfen nasıl olucağını biri bana tarif etsin yada önceden bu konu yazıldıysa beni yönlendirsin ben bulamadım.Şimdiden teşekkür ederim.Saygılar.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Kayahan Horoz - 26 Temmuz 2013, 12:02:41
Semih Bey, fotoğraf yüklemek için "ek seçenekler"i kullanmanız gerekiyor.  Fotoğraflarınızın her biri 300KB'dan küçük olmalı; daha büyük fotoğrafları önce küçültüp sonra yükleyebilirsiniz.  Şayet dörtten fazla fotoğraf yüklemek isterseniz, bunu ilave mesajlarla yapabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Semih Beran - 27 Temmuz 2013, 01:39:55
Teşekkürler Kayahan bey.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Ramazan Kızılçay - 29 Temmuz 2013, 20:11:45
merhaba sayın forum üyeleri adım Ramazan bende aranıza yeni katıldım emekliyim bir bıçak sevdalısıyım
mütevazi bir kolleksiyonum var diğer forumlarıda takip ediyorum değerli ustaların yaptığı eserlere
hayran olarak bakıyorum inşallah siz üstadların değerli fikirlerinizi paylaşırız
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: İbiş Erturun - 05 Ağustos 2013, 23:33:44
Herkese merhaba ben ankara ayaş dogumluyum ankara polatlıda özel sektörde ayarcı (usta başı)olarak görev yapıyorum kılıç bıçak ve kesici aletlere merakım var çalıştıgım işyeri metal sanayisi ile ilgili oldugundan amatör olarak kendim bazı bıçak ve çakı imalatı yaptım ayrıca internetten ve dedelerden sorarak bıçak bileme yöntem lerini arştırdım tüyleri kesecek niteliekte bileme becerisini başardım ayrıca buldugum eski bıçak kama gibi objelerin kırılan saplarını yeniden yapıp küçük bir koleksiyon sahibi oldun eski kılıç bıçak görünçe kendimden geçiyorum sahip olamasamda dokunmak istiyorum bu siteyi bulana kadar kendimi yanlız sanıyordum siteyi kuranlara çok teşekkür ederim bilgi edinmek ve türk kılıcı ile ilgilenenlerin varlıgını bilmek çok güzül bir duygu
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Hasan TUĞAN - 14 Ağustos 2013, 00:01:34
Merhabalar, adım Hasan ve 34 yaşındayım. Aşık olduğum çelik eserlerin içinde, Kılıç, Kama, Bıçak ve ekserisi ayrı bir yere sahip. Sizlerin eserlerini seyretmek ve aranız da olmak apayrı bir keyif. Nasip olur da, ben de kendi imzamı taşıyan eserler yapabilirsem ne ala! Şimdiden sabrınız ve anlayışınız için teşekkürlerimi sunarım.
Saygılarımla.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 16 Ağustos 2013, 15:45:29
Hepiniz hoşgeldiniz dostlar :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 16 Ağustos 2013, 21:34:34
Ramazan Bey , İbiş Bey  ve Hasan bey  hoş geldiniz . :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Süleyman Yılmaz - 06 Eylül 2013, 14:29:24
Selam,
Ben hukuk öğrencisi bir türküm. Kılıç, at, yay bunlar her zaman kanımda hissettiğim şeyler. Küçükten bir sopaya binip elimizde bir tahta parçasıyla yaptığımız hayali savaşlardan biliyorum bunu. Bu forumu bulunca hazine bulmuş gibi oldum. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu konularda çok fazla bilgi sahibi olan bir insan değilim. Bu yüzden bu forum ve sizler kafamdaki bir çok eksik noktaya cevap veriyorsunuz.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 10 Eylül 2013, 14:50:24
Merhaba Süleyman bey . Hoşgeldiniz .
Başlık: Tüm Esliha-i Carihaperver dostlarina merhaba...
Gönderen: Hasan Hulku - 25 Kasım 2013, 01:23:11
Tüm Esliha-i Carihaperver dostlarina merhaba...

Adim Hasan Hulku araniza Avusturya- Viyanadan yani eski ismi Bec´ten katilmis bulunuyorum.Kismen Türkoloji olmakla beraber Siyasal bilgiler ögrencisiyim.Böyle bir güzel toplulugun  arasinda bulunmanin  verdigi mutluluk anlatilir gibi degil..Iyi ki varsiniz....
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 25 Kasım 2013, 09:15:41
Hoşgeldiniz Hasan bey :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 25 Kasım 2013, 21:23:10
Merhaba Hasan bey . Hoşgeldiniz.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Ramazan Kızılçay - 26 Kasım 2013, 00:16:34
hoşgeldiniz  Hasan bey 

Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Namık Kemal Yılmaz - 01 Ocak 2014, 18:02:35
Merhaba,

Herkese selamlar. Ben 38 yaşında makina yüksek mühendisiyim. Yakın zamanda yatağan kılıçlarına merak sardım, kendi çapımda bir kolleksiyon yapmak istiyorum. Konu hakkımda teknik bilgimi arttırmak ve çevre edinmek için bu siteye üye oldum.  Meslek olarak da metal işleri üzerine çalıştığımızdan ileride aslına olabildiğince uygun yatağan kılıçları yapılması konusunda bir çalıma yapmayı hayal ediyorum.

Ayrıca İzmir/Manisa çevresindeki ve İstanbul'daki (eşimin ailesini ziyaret için İstanbul'a seyahaat ediyoruz) arkadaşlarla da tanışmak isterim.

Site için emeği geçen herkese çok teşkkürler.

Saygılarımla,

Namık Kemal Yılmaz.



Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 02 Ocak 2014, 08:15:42
Yeni yılda hoş geldiniz forumumuza Namık Kemal bey :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 08 Ocak 2014, 23:35:32
Merhaba N. KEMAL bey.  hoşgeldiniz.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: İsmail Bülent Özcanlı - 21 Ocak 2014, 18:45:20
merhaba ben İsmail Bülent Özcanlı.Aydınlıyım aydında yaşıyorum.Muğla/milas/yeniköy termik santralından makina bakım ustası olarak emekli oldum..buraya bıçak kılıç yapımının hevesiyle değil malzemenin(çeliğin) ıslah edilmesi,reçetelendirilmesi ve işlenmesi konularının merağıyla geldim..
umarım faydalı paylaşımlar olur.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Burak Dinmez - 21 Şubat 2014, 15:11:00
Merhaba,

Adım Burak. 31 yaşındayım. Evliyim ve İstanbul'da ikamet ediyorum. Ziyaretçi olarak, siz değerli üstadların yazılarını ve paylaşımlarını beğeni ile takip ediyordum. Sonunda kayıt olup yazmak nasip oldu. Yakın zamanda, uzun süredir hayalini kurduğum bir de kılıç edindim. Her halde beni en iyi siz anlayacaksınız ki insan bir tanesiyle yetinemiyor  :) Sönmeye yüz tutmuş olan, memleketimizin bu eşsiz ocağını, tek bir kor parçasından, yeniden alevlendirmeye çalışan sizlere katılmaktan sevinç duyuyorum.

Saygı ve sevgilerimle.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 21 Şubat 2014, 21:30:16
Hoşgeldiniz Burak bey :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 09 Mart 2014, 12:53:08
Sözettiğiniz  korun  alevi,  her geçen gün çeliği tavlayacak kıvama yaklaşıyor .
Katılımınızla  bir nefeslik daha  parlayıp , yükseldi .  Hoşgeldiniz   Burak  Bey . :D
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Burak Dinmez - 10 Mart 2014, 23:36:12
Hoş buldum Bekir Bey.
Başlık: cümleten selamün aleyküm :)
Gönderen: Davut Gündüz - 18 Nisan 2014, 00:26:08
 eli kılıçlı adamlara karşı insanın sözlerine dikkat etmesi lazım gerekir ama 10-15 gündür siteye kaydımın onaylanması için bekliyorum ve bunun için de eğer eliniz kılıcınıza gitmeyecekse küçük bir sitem yollamak isterim :) küsecektim vallaa !! :)
 
 adım davut gündüz... şimdilik istanbulda yaşıyorum ve yaşamak da istemiyorum... yani istanbulda yaşamak istemiyorum :) polis memuruyum, Allah bağışlarsa iki çocuğum var. ben de sizler gibi kılıç hastalığına yakalanmış durumdayım... aslında benim asıl ilgim japon kılıçlarına idi... malum uzakdoğu filmleri ve animeler bu ilginin kaynağını oluşturuyordu. polisim ama aslen sinema tv mezunuyum... baba tarafından nereli olduğumu tarif ediyorum sanki :) çocukluğumdan beri (biraz da tv etkisiyle) bitmez tükenmez bir aksiyon tutkusu vardı içimde. bu sebeple çocukluğumda tahtadan kılıç, yay, mızrak yapmışlığım çoktu. tabi tv'ye bakmaktan aynaya bakma fırsatımız olmadığı için özümüzü de göremedik bunca zaman. ecdadın o mükemmeliyetçi anlayışından, kusursuz işçiliğinden bihaber, avrupa ve uzakdoğu unsurlarını izledik durduk. sonra bir gün merakla google amcaya osmanlı kılıcını sordum... bana dımışki çeliğini, yatağanı, şemşiri, kiliji anlattı ve hayretler içinde kaldım...sonrasındaysa beni siz değerli abilerime gönderdi... böyle bir ortamı hazırlamış ve ecdadın mirasına sahip çıkmış olmanız beni ziyadesiyle mutlu etti... ve ben şu anda osmanlı kılıcı yada türk kılıcı konulu bir belgesel hazırlamak istiyorum... bunun için de bu işin üstatları ve uzmanları olan sizlerden yardım diliyorum... neleri okumalıyım ve nereden temin etmeliyim... bu konularda yardım ederseniz ziyadesiyle sevinirim... tekrardan herkese selamlar... saygılar...
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 20 Nisan 2014, 08:52:40
Hoşgeldiniz Davut bey.  :)
Başlık: eyvallah...
Gönderen: Davut Gündüz - 21 Nisan 2014, 01:28:41
sağolun sancar bey hoşbulduk :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Kayahan Horoz - 24 Nisan 2014, 11:02:09
Davut Bey, kayıtlarda yaşanan gecikmenin sorumlusu benim.  Bu durumla ilgili olarak sizin şahsınızda tüm yeni üyelerimizden özür dilerim.

İçtenlikle yazdığınız mesaj için de özellikle teşekkür ederim.  Cebehane'mize hoşgeldiniz.  Zaman içerisinde artacak yakınlaşma ve paylaşımlardan sizin de büyük keyif alacağınıza eminim.

Türk kılıcı konusuna giriş yapmak için gerek Cebehane'deki makaleler, gerekse forumdaki yazışmalar iyi birer başlangıç olacaktır.  Daha fazlası ise, iğneyle kuyu kazmak gibi...

Şimdiden kolay gelsin...    -^b

Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Davut Gündüz - 24 Nisan 2014, 20:54:23
estağfurullah... bilakis böyle bir site ve bu işler için yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı gerek size ve gerek diğer emeği geçen gönüldaşlarımıza teşekkür ederim... aranıza geldiğim için de ayrıca hoşbulundum :) 
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Osman Başkurt - 29 Nisan 2014, 16:16:03
Merhabalar

Adim Osman 27 yasindayim araniza Vilnius Litvanya'dan katiliyorum. Bu site benim icin altin degerinde bir site gerek icindeki bilgiler gerek uyeleri olsun. Kendimi bildigimden beri hep kiliclarla ilgiliydim ve bunun sonunda demircilik mesleginede merak saldim ve imkan buldukca kendi calismalarimi yapmaya basladim ve burdaki ustalarla calistim. Sizlerle Cebehane catisi altinda bulusmak benim icin onurdur

Saygilarimla
Osman Baskurt
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Murat Eraslan - 29 Nisan 2014, 21:37:15
Merhaba adım Murat çorlida esnafim .okculuk merakim devam ederken kendimi kilic kabza bicak yaparken buldum.sonra bu siteyi buldum.henuz fazla bir seu cikmadi ama yolda olan urunler var.atolyemde musait insallah guzel seyler cikar.
Herhangi bir sey sormaktan cekinmeyin cunku ben cekinmeyecegim.
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Sancar Özer - 02 Mayıs 2014, 01:36:18
Hoşgeldiniz Murat bey :)
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bekir Çankırı - 17 Eylül 2014, 22:47:38
Hoşgeldiniz   aramıza  sevgili  dostlar .
Kayahan beye  katılıyorum  ortak tutkumuz Türk  kılıcı  için  Cebehanemizdeki  konu  başlıklarını dikkatle takip ederek   çok iyi  bir  başlangıç  yapabilirsiniz ,  yüzde  yüz  eminim  çünki  ben de   böyle  başladım  oradan biliyorum  :D :D .
Selamlar  hepinize
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Bilal Bıçkı - 01 Nisan 2015, 18:24:04
Herkese merhaba. ..

Adım Bilal.  35 yaşında robotik otomasyon teknikeriyim.
İstanbul Ümraniye de ikamet etmekteyim.
sizler gibi değerli ustaların yanında kendi kararımca pişmek için burdayım.
Aranıza aldığınız için çok teşekkür ederim.

Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Abdullah Arslan - 27 Temmuz 2015, 21:02:27
Merhaba ;
Ben  Abdullah Arslan , herkese selamlar.
Makine Mühendisiyim 44 yaşındayım , İstanbul'da yaşıyorum . Forumda ilgimi çekebilecek bir çok konu bulabileceğimi düşünüyorum.

Saygılar
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Temmuz Taner - 07 Mayıs 2020, 17:23:05
merhaba tekrarda mardinde doktor olarak göreve başladım artık çıraklığa ve demir dövmeye başlamak istiyorum mardin diyarbakır ve çevresinden yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim
Başlık: Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
Gönderen: Ülgen Andaç Akın - 02 Aralık 2020, 20:42:23
Merhaba ismim Ülgen Andaç Akın, 24 Ağustos 1997'de Erzurum'da doğdum. Anne tarafım Makedonya göçmeni, babamın babası Çorum-Sungurlulu ve son olarak babanem ise Girit göçmeni. 2016 yılında İstek Bilge Kağan Fen Lisesi'nden mezun oldum. İngilizce Hazırlık eğitimimi Koç Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra Almanya'da okumaya karar verdim. Hali hazırda RWTH Aachen'da bilgisayar mühendisliği okumaktayım.
 
Küçüklüğümden beri tarihle ilgilenmekteyim. Son yıllarda da Türk Okçuluğu ve Türk Kılıcı'na merak sardım. Umarım burada siz değerli büyüklerimin bilgileri ışığında kendimi geliştireceğim. Şimdiden tanıştığıma çok memnun kaldım.