CebehaneForum

Teknik Konular => Üretim Teknikleri => Konuyu başlatan: Özgür Demir - 14 Ekim 2013, 11:37:37

Başlık: Hazır Çelikten Kılıç Yapımı...
Gönderen: Özgür Demir - 14 Ekim 2013, 11:37:37
Herkese merhaba,
forumu uzun zamandır takip edenlerdenim. Okuduklarım, gördüklerim izlediklerim her seferinde inanılmaz bir heyecan veriyor. Fakat sıcak demir tekniği ile bir kılıç yapmak benim için kısa ve orta vadede imkanlardan dolayı olası görünmüyor. Buna rağmen içimdeki kılıç yapma isteğinide durduramıyorum. Uzatmadan bir konuda yardım ve fikirlerinizi rica edeceğim.

HAzır çelik plakanın üzerine kılıç şablonu koyup, çizip keserek sonra üzerinde güzelleştirmeler yaparak bir kılıç yapılabilir mi? Bunun aşamaları hakkında kim yardımcı olabilir?

Cevap yazanlara şimdiden teşekkür ederim.

Özgür Demir / İzmir
Başlık: Ynt: Hazır Çelikten Kılıç Yapımı...
Gönderen: Sancar Özer - 15 Ekim 2013, 02:23:47
Evet, Isıl işlemi düzgün biçimde yapıldığı sürece tamamen işlevsel bir kılıcı yüksek karbonlu saç çelikten tamamen talaşlı üretimle yapmak mümkündür ve yurtdışında özellikle seri olarak üretilen kılıçlar bu yolla üretilmektedir. Albion firmasının CNC tezgahta kılıç üretmesi ile ilgili videoyu bu başlıkta bulabilirsiniz:

http://cebehane.com/forum/index.php?topic=220.0 (http://cebehane.com/forum/index.php?topic=220.0)

Ancak bu usulun sıcak dövme ile kılıç yap(tır)maktan daha "kolay" olduğunu düşünmeyin. Zaten geleneksel usulde de kılıçlar sıcak dövme ve talaşlı üretimin bir kombinasyonu ile şekillendiriliyor. Ister sıcak dövme , ister talaşlı üretim olsun burdaki ana etken ustanın tekniğe, malzemeye ve aletlere olan hakimiyeti bence. ;)
Başlık: Ynt: Hazır Çelikten Kılıç Yapımı...
Gönderen: Cengiz Çetin - 15 Ekim 2013, 10:48:50
Selamlar.
Her iki usuldede kilic yaptim. Sanxar beyin soyledigi gibi ustanin el maharetine bakiyor.Talasli uretim kolay gibi gorunsede CNC tezgahiniz yoksa oldukca zahmetli. Ama simsir yapacaksanuz doverek yapmaya gore daha kolay. T sirtli bir yalmanli yapacaksaniz ocaga girip sirt cikarmak daha kolay. ocaga girsenizde lazerde kestirsenizde talasli uretim yapmak gerekiyor. Ben bu yuzden ocaga girip doverek namluyu inceltmeyi,talasli uretime gore tercih ederim.