Son İletiler

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Bakım, Onarım ve Restorasyon / Ynt: bakım, onarım
« Son İleti Gönderen: Bekir Çankırı 08 Şubat 2015, 21:22:39 »
Sancara  tamamen katılmakla  birlikte  yine de  birer  fotoğraf paylaşmanızı   öneririm   belki de  farklı yönde yardımımız olabilir .
32
Bakım, Onarım ve Restorasyon / Ynt: bakım, onarım
« Son İleti Gönderen: Sancar Özer 06 Şubat 2015, 20:52:06 »
Osman bey, size ilk söyleyeceğim tarihi eserlerin en büyük tahrip olma nedeninin yanlış yapılan bakım ve onarım olduğudur. O yüzden ne yaptığınızdan %120 emin değilseniz hiç elinizi sürmeyin derim. Yapacağınız en basit ve doğru iş, kılıçları ve kamayı ince makine yağı(bütün nalburlarda satılan singer dikiş makinası yağları gibi) emdirilmiş temiz bir bezle silip temizlemek ve hafif yağlı bırakmak, ve bunu çok sık olmamak kaydıyla tekrar etmektir. Yağ mevcut aktif (kırmız renkli)pası durdurur ve hava ile temasını keserek ilerde daha çok paslanmayı engeller ve olduğu gibi muhafaza eder. Bu rutin, lerde restorasyon ve konservasyon konusunda daha çok deneyim ve bilgi edinene dek fazlasıyla yeterli olacaktır. ;)
33
Bakım, Onarım ve Restorasyon / bakım, onarım
« Son İleti Gönderen: Osman Turgut Evcimen 05 Şubat 2015, 14:58:13 »
Merhabalar, forum katılımcılarına ve özellikle ustalara teşekkür ve  selamlarımı sunarım.Uzun zamandır çözemediğim sorunum; aile yadigarı iki adet kılıç ve bir adet kamanın, onarım ve bakımını yapamamış olmak.Özellikle  çabalarını ve üretimlerini yüksek beğeniyle izlediğim ustalardan fikir ve rehberlik rica edeceğim.Teşekkür ederim.
34
Tanışalım - Sohbet Edelim / Ynt: Yeni Üye Tanışalım
« Son İleti Gönderen: Tolga Develioğlu 02 Şubat 2015, 11:16:27 »
Selamun Aleyküm,
kendimi tanıtmaya çalışacağım bir türlü forumu kullanmasını çözemedim alıntı yaparak başarabilirim sanırım inş. olucak....
Kayseri/Develiliyim doğumumda yukarı develi Selçukludan kalma ufak bir Mahalle oldu artık benim çocukluğumda çok kocaman gelirdi gözlerime, çocukluğum demişken nerde ne zaman bir kılıç bir göze hoş görünen kesici delici bir alet görsem onu gözlerimle hep örsün üstünde döverken görürdüm kendimi bu görüntüyü adeta canlandırırdım kafamın içinde TR1 de Hare programını izlerken Dımışki Çeliğinden bahsedildiğini duydum çok ama çok sevindim hemen programının bitiminin akabinde bilgisayarın başına oturdum ve araştırmaya başladım elbetde Sizlerinde bildigi gibi sonuç Cebehaneden ileriye gidemedi TÜRKİyemiz için  :-\ Bunada ŞÜKÜR diyerek Foruma üye olmaya çalıştım ve buradayım kendimi tanıtmaya çalışıyorum üsttede dediğim gibi yapabilirim İnşaALLAH.
Tanıtım demişken kaldığımız yerden devam edelim yaşım 47 Yukarı Develiden 1978 yıllarında çıktım tipik bir Alamancı Ailesinin çocuğuyum yıllarca Almanyada ikamet ettikden sonra İstanbul ve daha sonrada Antalyanın / Alanya ilçesinde soluğu aldık zaman nede çabuk geçmişti ve ben hala o çok hayalini kurduğum örs ve çekiçime kavuşamamıştım zaman zaman ufak tefek demir işleri yapıyorum ama asıl gönlümde yatan o deli demirci olamamıştım Cebehane ile yeniden Hayallerim canlanmaya başladı böyle bir girişimi başlatan herkeslere ve destek veren tüm Arkadaşlara ayrı ayrı Teşekürü bir borç sayıyorum Saygılarımı sunuyorum iyiki varsınız ALLAH Yar ve Yardımcınız olsun...  Ayhan ToLga Develioğlu......
35
Diğer Silahlar ve Savunma Gereçleri / Ynt: Taşin
« Son İleti Gönderen: Yusuf Aktas 11 Ocak 2015, 18:09:20 »
Murat bey kullanan ustalar kimlerdir acaba? Bir de ölçüler ve maliyet hakkında özelden bilgi verirseniz çok sevinirim.
36
Diğer Silahlar ve Savunma Gereçleri / Ynt: Yeni Miğferim
« Son İleti Gönderen: Bekir Çankırı 22 Kasım 2014, 22:39:12 »
Güle güle  kullanın  .  Gerçekten de   ince ayrıntılar  çok ustaca işlenmiş  ,aslına çok yakın  mükemmel  bir eser . Yapan kırımlı ustayı da ayrıca kutlarım  ellerine  sağlık .
  Ortak ilgi alanımızdaki  tüm konular  , ülkemizin gündeminde  yeni ,yeni   yer bulmaya  başladı   .  İlgi   artıp ,  talep yükseldiğinde  üretim de  miktar ve kalite anlamında  yükselecektir  bence . 
    Her geçen gün   sayıları  artan  yeni  ustalarımız  , kalite  çıtalarını  yükselterek  kılıç  üretiminde   hızla  yol almaya  devam ediyorlar .
  Eminim   hepimizin göğsünü kabartacak   kaliteli  örneklere  çokta  uzak olmayan   zaman içerisinde  şahit olacağız  .
 Artan  ilginin  doğal sonucu olarak  benim  beklentim  de;  kalkan, zırh , miğfer, temren ,mızrak  hatta  giderek tarihimizden    fitilli ve  çakmaklı  ateşli silah örneklerinin de  görülmeye  başladığına  şahit olacağımız .
37
Diğer Silahlar ve Savunma Gereçleri / Ynt: Yeni Miğferim
« Son İleti Gönderen: Sancar Özer 22 Kasım 2014, 07:27:30 »
İşçilik gerçekten fevkalade. Güle güle kullanın.

Merak ettiklerim:

1-Miğfer içinin kaplamasında hangi malzemeler kullanıldı? Bu kaplamada hangi tarihi örneklere başvuruldu?

2-Miğfer gövdesi yekpare olarak mı yoksa parçaların birbirine kaynaklanması ile mi yapıldı? Eğer yekpare ise sıcak dövme mi yoksa metal sıvama yöntemi mi kullanıldı şekillendirilirken?

3- Miğferin et kalınlığı nedir? Karbonlu çelik mi yoksa demir saç mı kullanıldı?

4- Miğferin toplam ağırlığı nedir? At üstünde deneme şansınız oldu ise kullanımı ve rahatlığı size göre nasıl?

5-Yapan Kırımlı ustanın adını ve diğer eserlerini inceleyebileceğimiz bir internet sitesi veya facebook sayfası veya başka iletişim bilgilerini varsa öğrenebilir miyiz?
38
Diğer Silahlar ve Savunma Gereçleri / Yeni Miğferim
« Son İleti Gönderen: Gokmen Altinkulp 21 Kasım 2014, 01:13:07 »
Yeni miğferimin resimlerini burada paylaşmak istedim.
ne düşünüyorsunuz?
selamlar
Gökmen

http://www.atli-okculuk.com/2014/11/16-yy-turk-osmanl-suvari-migferi.html
39
El Yapımı Ürünler / Ynt: Yatağan Kabza Tamir..
« Son İleti Gönderen: Sancar Özer 22 Eylül 2014, 10:05:25 »
Öncelikle hoşgeldiniz Namık bey :)

Antika koleksiyonunda önemli kurallardan bir tanesi "restorasyondan önce konservasyon"dur. Yani eseri olduğu gibi muhafaza etmektir. Zira çoğu antika ve tarihi esere en büyük zararı, zamanın ve şartların yıpratıcı etkisinden çok, bilinçsizce yapılan tamiratlar verir. Eğer restorasyon konusunda deneyiminiz yoksa, size tavsiyem yatağanı mevcut pas ve kirinden arındırıp, daha fazla aşınma ve zarara uğramasını engelleyecek önlmeleri alarak, olduğu gibi muhafaza etmenizdir.
40
El Yapımı Ürünler / Yatağan Kabza Tamir..
« Son İleti Gönderen: Namık Kemal Yılmaz 21 Eylül 2014, 21:30:02 »
Merhaba,

Kabzası eksik eski bir yatağana, eski (başka bir yatağandan çıkma) bir kabza taktırmak istiyorum. Eski kabzanın temini ve uyarlama işçiliğini nerede yaptırabileceğim konusunda bilgilendirebilen olursa çok sevinirim.

Saygılarımla,
Namık Kemal Yılmaz.
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
Her Hakkı Saklıdır © 2007-2024 cebehane.com
SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines
RSS WAP2