Başlarken > Tanışalım - Sohbet Edelim

Yardıma ihtiyacım var!

(1/3) > >>

Emre Kipmen:
İçinizde müzelerde çalışan bir yakınınız, tanıdığınız var mı. Pota çeliğinden yapılmış müzelerdeki kılıçların yakın plan yüksek çözünürlüklü fotograflarına ihitiyacım var. İstanbul'a yolum düşse bire bir topkapı müze müdürü ya da restoratörü ile konuşmayı düşünürdüm, ama şu dönemde öyle bir yolculuk olmayacak benim için.

Ne için diyorsanız: http://forums.dfoggknives.com/index.php?showtopic=15673&st=0&gopid=146776&#entry146776
Bu kişiler dünyada wootz ile birebir uğraşan üç-beş kişi. Çelik üstündeki desenleri (perlit ve sementit hareleri olduğundan belli oranda karbon barındırıyorlar)  photoshop ile ayırıp alanda kapsadıkları miktardan oldukça gerçeğe yakın karbon oranı tahmini yapabiliyorlar, harelerin şekli, sıkılığı, yöneliminden kullanılan dövme teknikleri vs. konusunda çıkarımlarda bulunabiliyorlar. Bu hem onlar hem de bizim için önemli. Teknikleri ve hammaddeyi tanımıyoruz, bunları tanımanın en iyi yolu da bir bilene danışmak...

Cengiz Çetin:
Emre bey merhaba,
İstanbuldaki müzelere rahat giren tanıdığım birileri var.Bende yeni tanıştım, bu aralar tekrar görüşmeye gideceğim.Yay yapımı konusunda bazı denemeleri olmuş.Davet ettiler, iyi denk geldi gidince sorarım. Belkide ellerinde resimler vardır.Bu arkadaşlar müzelerdeki kılıçların kalıplarını çıkarıp benzerlerini yapıyorlar ama sadece dekoratıf olarak.

Emre Kipmen:
Cengiz Bey, eğer öyle bişey olursa amanın değmeyin keyfime. Ancak yüksek çözünürlüklü arıyorum, piksel piksel karbon oranı sayılacak bunlardan. Eğer yoksa da böyle bir çekim için nasıl izin alabiliriz en azından bunu öğrenebilsek kardır....

Mergup Özkan:
Emre bey merhaba,

Belkı bu yardımcı olabilirmi?

http://www.hermann-historica.de/gb/index_alte_auktionen.htm

sayfasına girin, ingilizce lisan seçin (sag üst köşede)

Sonra 'Recent Auctıons' sayfalarına girin,

orada 'Antique Arms & Armour, Arts.........dosyasına devam,

orada 'Arms and Works of Art of the Ottoman Empire' girin,

herhangi bir Kılıc secın ve 'mouse' göstergesiyle üzerine gidin, o an bu Sayfada bir ufak Kare oluşacak ve kılıncın üstüne durdugunuz yer büyütülecek. Belki Arkadaşlarınız bu yöntemle Photoshop da araştırma yapabilirler. maalesef benden bu kadar. İnşallah olur ve işinize yarar :)

selamlar

Cengiz Çetin:
Mergup bey verdiğiniz adres çok güzel teşekkür ederim.Umarım Emre beyin de işine yarar.Sanırım daha yüksek çözünürlük gerekiyor.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git