Başlarken > Tanışalım - Sohbet Edelim

Merhaba; Kendinizi tanıtın

(1/63) > >>

Sancar Özer:
Sevgili forumdaşlar;

Malum forumumuz henüz emekleme aşamasında. Bu yüzden  ayrıntılı tartışmaların yapılması, türk kılıcı ve bağlantılı konularda bütün detayların enine boyuna irdelenmesi ve bilgi paylaşımı sonucu bir sinerjinin yaratılabilmesi niyetlerimizin henüz  ancak temellerini atmak safhasındayız. Bu noktada forum üyelerimizin katılımcı ruhunu arttırmak ve forum içinde ilkadımı atarak buzları kırmak açısından böyle bir tanışma başlığının faydalı olacağını düşündüm. Malum müstear isimlerin kullanıldığı bir forum değiliz. Akademik, saygılı ammavalekin iyi niyetli ve samimi bir tartışma platformu oluşturmak amacındayız. Bu yüzden dileyen üyelerimiz ilk mesajlarını bu başlığa atarak kendilerini diledikleri kadarıyla tanıtabilirler, kılıç ve kesici silahlarla ne zamandan beri ve hangi zaviyeden ilgili olduklarından, varsa kolleksiyonlarından bahsedebilirler. Böylece ülkemizde çok nadir bir altkültür olan(veya birbirimizden haberimiz olmadığı için öyle olduğunuzannettiğimiz) kılıç kolleksiyonculuğu ve kılıçla ilgili konulara ilgi duyanlar birbirleri ile tanışabilir ve inşallah ilerde bu konuda yapılması arzu edilen çalışmalar için bir taban oluşmasında ilk adım atılmış olur.  ;)

Bu ruhla ilk mesajı da ben yazayım :D

Adım Sancar Özer. Mimar Sinan Sanat Tarihi bölümü mezunuyum. Mesleğim sanat yazarlığı; çeşitli sanat dergilerine sanat eleştirileri ve sanat tarihi konusunda makaleler yazıyorum. Özelde kılıç, genelde kesici silahlara olan ilgim çocukluğumdan beri sürmekte, aldığım eğitim de özellikle bu noktada bana çok faydalı oldu. Uzun süreden beri amatör olarak koleksiyonculuk yapıyorum ve çok mütevazı bir kılıç koleksiyonuna sahibim. Ayrıca kılıç yapım teknikleri ve kılıç kullanma sanatı da ilgi alanlarıma giriyor. Japon kılıç sanatı kendo ve iaido ile de uğraşmaktayım.
Bu platform aracılığı ile tüm esliha-i carihaperver dostlara selam ediyorum. :)

Cengiz Çetin:
Herkese merhaba,
Ben Cengiz Çetin,Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunuyum.Şuanda bir ilaç şirketinde tıbbi satış temsilcisi olarak  çalışıyorum.Ankara'da yaşıyorum ve 13 yıldır bu mesleği icra ediyorum.
       Kılıçlar benim cocukluktan buyana sevdamdır.Baba mesleğim sıcak ve soğuk demircilikti.Bende yıllarca babamın yanında çalışarak(18 yıl) bu mesleği öğrendim.Şuanda bu mesleği yapmıyorum ama çekici elime alıp örsün başına geçtiğimde tekrar usta olacağımı biliyorum.Bir atölye kurarak amatörce kılıç yapmayı çok istiyorum ama şartlarım şuan için uygun değil.Bende evimin balkonunda kılıçları ahşaptan yapıyorum.Birebir ölçülerde yapmaya çalışıyorum.Bir elsanatları sergisine ürün hazırlıyorum.Fatihin kılıcını yapmaya çalışıyorum şuanda.Balçak biraz zorluyor ama olsun.
         Aslında bilmediğim çok şey var ve öğrenebileceğim bir usta yok.Kendi başıma resimlerden bakarak boynuz yatağan kabzası yaptım.Ahşap kabza yapmak çok kolay.İstediğim şekli verebiliyorum.Boynuz işlemek zahmetli.Bilen birinin yanında öğrenmek isterdim.
         Kılıçlarımız kültürümüzün tarihimizin vesikaları.En üzüldüğüm nokta kılıç dendiğinde Samuray kılıçlarının akıllara gelmesi.Bu ülkenin kılıç kültürüne asla sözüm yok.Ama bir adadan dışarı çıkamamış feth yapamamış kılıçların cihanı titreten kılıçlardan,hele bu ülkede daha çok bilinmesi zoruma gidiyor.
         Batı kültürüne ait kılıçlarda süsleme görmek zor.Oysaki bizim topraklarımızın kılıçları hem silah hemde birer sanat eseri.Çeliğin üstündeki işlemeleri hangi kültürde bulabilirizki.Kaybolan bu değerlerimizi tekrar canlandırmak için başlattığınız bu gayrette yalnız değilsiniz. Emeğiniz için teşekkürler.

Selim Atalay:
Merhaba ben Selim Atalay,

Üniversite öğrencisiyim.Maden mühhendisiliği son sınıfta okumaktayım.İki dedemde demirciydi.Benimde çocukken körük çekmişliğim(gerçi çekmek mi kullanmak mı kullanılıyor bilmiyorum ama) var.Genlerde var biraz demek ki.

Türk kılıcına ilgim 6 yaşlarındayken mahallenin çocuklarında bir tahta kılıç modası başlmıştı.Bende babamdan istemiştim.Oda eğik namlulu bir türk kılıcı yapmıştı.Herkesin kılıcı düzdü.Ben kendimi bizanslılara karşı savaşan malkoçoğlu gibi hisstemiştim.O günden bugüne ilgim devam ediyor. ;D

23 yaşındayım.Hem bilgi hem yaş olarak çırak sayılırım.İlgim hem yapmaya(tarih boyunca kılıç üretim yöntemleri vs)Hem kullanmaya hemde kılıca ilgim var.Tüm konularda da kıt bilgim var tabii.İnşallah forum aracılığıyla artırabilirim.

Herkese tekrar selamlar.

Durukan Türe:
Merhaba arkadaşlar adım durukan,
hekimim. urfada çalışıyorum. uzun yıllar beynimin bir köşesinde olan sıcak ocagın başında çekiç ve ors ile çelik gibi bir malzemeyi şekillendirme istegimi şansın eseri olarak burada gerçekleştirme şansım oldu. kısa sürede bildigimin azlıgı bilmediklerimin çoklugu karşısında hayrete düstüm. bu unutulmuş sanatın gerektirdigi sabır ise beni büyüledi. türkiyede olup bu topraklarda gelilşen bıçak ve kılıç yapma sanat-zanaatlarının, bırakın onu atların ayaklarına nal, odnculara balta sapı, çiftlere kazma yapan eski demir ustalarının geride yazılı eser bırakmadan birer ikişer kaybolmaları, soruların çoklugu, cevapların azlıgı yoklugu , kulaktan dolmalıgı benim de kafamı mesgul eden konulardandı. (sizlerinde oldugunu tahmn ettigim gibi)
öte yandan henüz 200 yıl gibi kısa bir tarihi ve devşirme ulusların oluşturdugu insan kalabalıgı olan amerikanın şu anda dünyanın en iyi el yapımı bıçaklarını yapan ülke olması, konu ile ilgili pek çok eser, gerekli malzelerin tedarikçisi pek çok dükkanın olması da bir diger konu idi.
hobi olarak sıcak demircilik ile bıçak ve kılıç yapmaya çalışıyorum. ama şu anda çok çok az yol alabildim. umarım bilgilerimizi zamanla cogaltıp hep beraber bu yola baş koyarız. saygı ve sevgilerimle
durukan türe

Ali Fuat Uzun:
Ben Ali Fuat Uzun, üniversite öğrencisiyim.
Kılıç, kalkan, zırh, ok, yay gibi bütün eski savaş teçhizatına merağım vardır.  Herkese kolay gelsin.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git