Merhaba; Kendinizi tanıtın  (189679 defa okundu)

Sefa Çabuk

  • Üye
  • *
  • İleti: 182
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #15 : 29 Nisan 2009, 23:23:13 »
Merhaba,
foruma yeni katılan tüm arkadaşlara hoşgeldin diyorum.

Burak Ekit

  • Üye
  • *
  • İleti: 26
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #16 : 14 Haziran 2009, 12:52:08 »
merhaba , kendimi tanitmadan birkac mesaj atmis oldum ama kabalik yapmak istememistim,

 i  st uni dishekimligi mezunuyum, marmara uni doktora yaptim. meslegim geregi bircok materyal ile calistim.
   kilic ile ilgim 20 kusur sene once ozellikle Japon kilicina yonelik olarak basladi. uzun yillar konu ile ilgili temel kitaplar okudum. hatta yapildigi yere bile gittim, gordum. kullanilisini ogrenmeye calistim.
   ozellikle Turkler ve Japonlar gibi savasci kulturlerde kilic denen nesne toplumlarin tarih ve kulturlerinin o kadar icine islemis ki butun detaylariyla diliyle ,kulturuyle o toplumu incelemeden , kullandigi kilici anlamanin mumkun olmadigi inancindayim.
   ve son olarak bu yol beni hepimizin gectigini dusundugum baska bir yola getirdi ; kiyas. ve boylece diger kiliclari - ve kacinilmaz olarak kulturleri - goreceli olarak incelemeye basladim.
   uzun yillar sadece teorik olarak kalan bilgimi son 5 yildir , bileme-cilalama islemleri ile pratige dokmeye calisiyorum. ama kilicla ilgilenen herkesin kacinilmaz sonunun bir zaman ors ve cekicin basina gecmek oldugunun da farkindayim. son zamanlarda bunun da yollarini ariyorum.

 boyle bir gruba katildigim icin memnunum, insallah bilmediginiz biseyler biliyorum da bir yararim dokunur... burak..

Bahadır Soydan

  • Üye
  • *
  • İleti: 13
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #17 : 01 Temmuz 2009, 10:53:42 »
Merhaba. Kılıç,yatağan v.s. aratırken siteyi tesadüfen görüp kaydoldum. 1973 doğumluyum, İstanbul'dayım. Eski çağların silahlarına,savaşlarına ve tarih'e çocukluktan beri ilgim vardı. Daha sonraları bu merak koleksiyonculuk olarak şekil buldu. En sonunda da çoğu koleksiyoncunun zaman içinde başına gelen gibi alım-satım'a,antika silah ve askeri malzemenin ticaretine yöneldim. Zaman içinde önceki işlerimi bırakıp bu işe yoğunlaştım. Kılıç kama üzerine yabancı forumlar var, ancak Türkiye'de bildiğim kadarıyla yoktu. Gördüğüm kadarıyla bu yabancı forumlarda da genelde Türk silahları hem az, hem de genelde yabancı gözüyle değerlendirilerek, silahlarımızın sanki çoğu türlü coğrafya ve egemenliğimiz altındaki irili ufaklı bir sürü kavimlere ait tasarımlarmış gibi gösterilerek yer bulmaktadır. Dolayısıyla, yaygınlaştıkça daha da yararlı fikir alışverişleri,bilgi paylaşımı,bir camia oluşumu sağlayacağına inandığım bu Türk kılıç forumunun oluşturulmasında emeği geçenlere çok teşekkür ederim.

saygılar

Eylem Cengiz

  • Üye
  • *
  • İleti: 486
    • Eylem Cengiz - Günlüğüm
Eylem Cengiz
« Yanıtla #18 : 01 Temmuz 2009, 15:38:36 »
Merhaba,

Çocukluğundan itibaren bıçak yapmaya ilgi duydum. Daha okul görmeden balya telinden çekiçle bıçak yapmaya çalışıyordum. Bundan 16-17 yıl önce, posta ile satılan "ranbo" bıçaklarını alacak param yok iken ilk defa bir ayımı ayırıp, elektrikli bir aletten yoksun olarak, ceviz saplı, traş edebilecek kadar keskin, deri kılıflı bir otuz santimlik bıçak yaptım. Daha sonra diğer çalışmalarım da oldu.

Şimdilerde yıllardan beri edindiğim deneyimler ile aldığım AR-GE kültürünü ve tarihe olan merakımı birleştirip kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Bu aralar malzeme, üretim teknikleri ve bıçak tasarımları üzerinde kendimi geliştirmeye ve atölye araçlarımı üretmeye çalışıyorum.
Eylem Cengiz

"Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." Bertrand Russel

Ejder Uçar

  • Üye
  • *
  • İleti: 26
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #19 : 04 Eylül 2009, 19:04:21 »
 Herkese merhaba,

Ejder Uçar, İzmir'de yaşıyorum.El yapımı bıçaklarla ilgili araştırma yaparken tesadüfen bu siteyi gördüm.Bıçaklara karşı kendimi bildim bileli büyük bir ilgim var.Çevremde benimle bu hobimi paylaşacak
pek kimse yokken, böyle bir topluluğa katılmış olmak gerçekten çok güzel....

Saygılar

Emre Kipmen

  • Moderatör
  • Üye
  • *****
  • İleti: 456
    • Bıçak Albümüm:
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #20 : 08 Eylül 2009, 13:55:03 »
elamlar,
Bendeniz Emre, 73 doğumluyum. Aslen Bilgisayar ve Bilişim konularında eğitim gördüm. Bilgisayarcılık yaparken de herzaman tutkunu olduğum Arkeoloji konusuna yöneldim. 2002 yılında Ankara üniversitesi Önasya arkeolojisi bölümünden mezun oldum. 25 Yıldır ailecek Bodrum'da yaşıyoruz. Askerden dönünce Bodrum'da bilgisayarcılığa, hobi olarak da demirciliğe başladım. İlk olarak 2003'te japon stili örme odun kömürü fırın yaptım kendime. Zamanla örs, körük vs. derken kendimi bu işin içinde buldum. O zamanlar Türkçe hiçbir kaynak olmamasından Bladeforums.com'a üye olup bu işi çağımızın en büyük ustalarından öğrenme şansım oldu. Ancak kendimi hep yalnız hissettim Türkiye'de. En basitten başladım, yay çeliğini döverek tabii ki. Ancak zamanla ne olduğu bilinmeyen çeliklerle uğraşının zaman kaybı olduğunu öğrendim. Türkiye'de bıçak çeliği olarak en kolay bulunan D2 çeliği ile başladım ilk işe yarar bıçaklarımı yapmaya. Zaman içinde propan fırınımı, el yapımı bant zımparamı atölyey kattım. Son zamanlarda isveç'ten getirdiğim toz metalurjik çeliklerle çalışıyorum. Bu tür çelikler hassas bir ısıl işlem gerektirdiğinden ısı kontrollü özel yapım bir fırın aldım. Alminyum plakalarda sertleştirme yapıyorum. Yakın zamanda sıfır altı işlem için sıvı azot dewar edinmeyi ve ısıl işlemde bir üst düzeye çıkmayı hayal ediyorum. Kullandığım çelikler yüzünden genelde talaşlı üretim yapmaktayım ancak arada bir örsümün başına da geçtiğim oluyor. Damaskus konusu da ilgimi çekiyor ancak şimdiye kadar sadece 13 katmana kadar çıkabildim.

Ülkemizde yasal durumlar yüzünde bu kadar geriletilen ve artık dışa bağlı hale getirilen bu sanat konusunda hep bir üzüntüm var. Meraklı ve üretken sizlerle tanıştığımdan ötürü çok sevinçliyim. Umarım hep birlikte bu sanata yeni bir ivme kazandırabiliriz 200 yıl sonra. Dedelerimizin mirası ve günümüzün modern bilgisi ile birlikte bir uluslararası arenada silah yapımcılığımızın yine biryerlere gelebilmesi benim en büyük hayalim...

Mergup Özkan

  • Üye
  • *
  • İleti: 452
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #21 : 18 Eylül 2009, 16:51:26 »
Merhaba Arkadaslar,

Adim Mergup 1969 Almanya dogumluyum, evli ve 2 couk babasiyim. Bir Özel sirkette Proje-manageriyim.
Ilk önce beni Üye olarak kabul ettiginiz icin tesekür eder ve sizden simdiden bazi yazi hatalarim icin özür dilerim.
(yurtdisinda yasadigim icin elimde maalesef bir yabanci tuslar olan bilgisayarim var onun icin "i" ler ile "s" harfleri bazen yanlis durumda / anlamda olabilir).
Siteniz cok güzel olmus insallah kalabaliklasir ve daha cok ilim sahibi oluruz...
 Yaklasik bir sene önce tesadüfen bir acik artirimda bulunmusdum ve Antika silahlar satiliyordu.  Almanyada....Ve cok deli Rakamlara gidiyordu bu Silahlar...
Meraklanip sordum, ismini "yataghan" dediler, internetten günlerce arastirdim ve bir Türk yani Osmanli/ Yeniceri ve Efe silahi olup asil ismi YATAGAN oldugunu ögrendim.!?!
( "Bilinmeyen Osmanli" Kitabinda Prof.Dr. Ahmed Akgündüz diyorki:
Sagi ile solu ile her kesim kabul etmektedir ki, millet olarak bizim üc büyük düsmanimiz vardir: cehalet, ihtilaf ve fakirlik. (Cehalet yani kendi dogru tarihini bilmemek...)

Bu cümleyi böylelikle daha iyi anladim. Ama artik cehalet icinde yasamiyiorum daha dogrusu degilim, yaklasik bir seneden beri yatagan ve Yeniceri hakkinda buldugum her seyi okudum, aradim ve Ziyaret ettim. Su anda Allaha sükürler olsun bende bir Yatagan kolleksiyon sahibiyim. Bu yazimi isterseniz geri kalan arkadaslarada paylasin, sorusu veya cevabi olan herkes katilsinki cehalet icinde bir daha yasamiyalim ve daha önemlisi tarihimizi devam yasatalim. ( Bir yabanci Filosof söyle der:
"Tarihini korumak külü saklamak degil yanan Atesi koruyup arkandaki nesile devam uzatmaktir" 
böylelikle ilk yazimi kapatmak istiyorum, ve tekrar bu siteye üyelikten memmun oldum.

Selamlar 
mergup özkan
'' Bu bıçağı kıl mübarek ey kerim-i la-yezal,
Sahibine verme ya Rab ömrü oldukça zeval,
Bıçak elde gerek dilde sübhan, Kadem bastı bu cihan...''

Tolga Arıkan

  • Üye
  • *
  • İleti: 29
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #22 : 19 Eylül 2009, 01:00:32 »
biraz geç olmakla beraber herkese selamlar
Ben Tolga Arıkan. 1971 doğumluyum, öğretmenim ve Bolu da yaşıyorum. Kesici silahlara karşı ilgim var ve bu sanatı öğrenmek istiyorum.
Saygılar

Cihat Yanıköz

  • Üye
  • *
  • İleti: 3
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #23 : 20 Eylül 2009, 01:34:41 »
Merhaba,
Ben İlkin Cihat Yanıköz, İstanbul, Pendik'te yaşıyorum. Sınıf öğretmeniyim. 1974, Malatya doğumluyum Evliyim.

Yatağan konusunu merak ederek buralara kadar geldim. Daha önce internette bıçak yağımı ile ilgili bir kaç video indirmiş ve çok hoşlanmıştım. Keşke imkan olsa ben de yapsam demiştim. Buradan sizin tecrübelerinize tanıklık etmek dahi zevkli. Özellikle kaybolup gitmiş tarihi metalurji sırlarını araştırma çabanız bile ne kadar değerli bu millet için anlatamam. Allah sabırınızı ve gücünüz daim eylesin. Size ihtiyacımız var.
Saygılar, sevgiler.


Abdurrahman Doğan

  • Üye
  • *
  • İleti: 163
    • http://yataganelsanatlari.tr.gg
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #24 : 01 Ekim 2009, 16:34:26 »
1964 denizli yatağan doğumluyum halen denizli merkezde yaşıyorum emekliyim yatağanlı olduğumdan kılıca, yatağana merakım yatağanlı olmamdır. kendim denizli merkezde kın imalatı üzerine pala kını, kılıç kını ,av bıcağı kını ,kılıfı gibi ürünler üzerine amatörce uğraşıyorum ayrıca yapmış olduğum ürünlerin tanıtımı ve kültürel amaçlı bir site hazırladık yapmış olduğumuz ürünleri en iyi nasıl yaparız diye araştımacı olarak yola cıktık anlamadığımız konu olursa bir bilene  yani ilk önce denizli müze müdürüne gidiyoruz ben anlamadım diye şu an için yatağan (pala) kını ile elimiz alıştırdık  ahşap üzerine deri veya kadife kaplıyoruz ayrıca talep olursa kın üzerine pirinç yazılar yazıyoruz yaptığımız iş tamemen el işi olup hiç bir fabrikasyon imalatı yoktur  şu avrupdan gelecek olan para gelmedi kılıç atölyesi kurulmadı sadece köyde bu işi yapan kültür bakanlığı dösim genel müd lüğün  tanığı bir usta var türk kılıçı yapan onun dışında da uğraşanlarda var ama işin diğer adı tiçari olduğu bir kaç usta var eğer sitemizi ziyaret etmek kın konusunda fikir verecek varsa lütfen  http://yataganelsanalari.tr.gg  düşünceleriniz ya site aracılığı ile yada bu forum aracılığı yada adogan.64@hotmail.cm adresine  bekllerim

Emin Albayrak

  • Üye
  • *
  • İleti: 15
  • ... / hiç / ...
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #25 : 30 Ekim 2009, 16:49:07 »
merhaba, biraz geç olmakla beraber ben de kendimi tanıtayım:

1979 doğumluyum. istanbul üsküdar'da yaşıyorum. grafik tasarımcıyım. çocukluğumdan beri bıçaklara ilgim vardı. çocuk yaşlardan beri de uzak doğu sporları ile ilgilendim ve yine son 4 yıldır daha askeri ve self defans üzerine geliştirilmiş savaş sistemleri ile ilgileniyorum. hem askeri savunma ve saldırı sistemleri ve hem de kesici ve delici aletlere olan merakım sebebiyle son 4 yıldır da amatörce bıçak koleksiyonu yapmaya çalışıyorum. genelde formu güzel olan bıçaklar alarak başladığım bu hobi, bir süre sonra kalite merkezine odaklandı. hala sırf formu güzel olduğu için dayanamayıp aldığım "ucuz" bıçaklar olmasına rağmen, son zamanlarda türk topraklarında üretilmiş bıçaklara merak saldım. yerli malı yurdun malı prensibiyle, tosya çakısı, sürmene kaması ve yine elde üretilmiş bıçak ve çakılara yöneldim. bıçak imalatının mutlak bir kömür ocağı gerektireceği düşüncesi ile hiç olayın bu yönünü incelemedim. değerli üyemiz Emre bey vesilesi ile kömür ocağı olmadan nasıl bıçak imal edilebileceğinin bilgisini aldım ve şu anda kurduğum tezgahta ilk bıçağım ile uğraşıyorum:)

yok olmaya yüz tutmuş bir sanatın yeniden canlandırılmasına vesile olacağına inandığım bu forumda bulunmak ve sizlerle tanışmış olmak benim için ayrı bir mutluluk vesilesi...

emeği geçen herkese teşekkürler...

not: bu siteye erişene kadar bir tek kendimi bıçak seven bir "arıza" olarak düşünüyordum. benden başkalarının da böyle bir durumda bulunduğunu görmek benim için ayrı bir mutluluk kaynağı ;D
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

Emre Kipmen

  • Moderatör
  • Üye
  • *****
  • İleti: 456
    • Bıçak Albümüm:
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #26 : 30 Ekim 2009, 22:06:16 »
Size ve tüm diğer "arızalara" hoş geldik, hep birlikte olalım, bizi "arıza" olarak görenlerin aksine ilgilisi, kolleksiyoneri, dövme veya talaşlı bıçak üreteni, el yapımı bir hobi olarak başlamayı düşüneni, dövüş teknikleri ile ilgilenenleri, mesleki olarak kaliteli bıçağın arayışında olanları, bu sanatın/zanaatın ne kadar hayati önemde olduğunu kavrayanlar, bunun gerçekten bir sanat olabileceğini görenler,  hepimiz hoş geldik  ;D

Oğuz Karasu

  • Üye
  • *
  • İleti: 3
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #27 : 31 Ekim 2009, 22:58:12 »
 Öncelikle merhabalar
Sanıyorumki 19 yaşında olarak en genciniz ve bu konuda en bilgisiz olanınız olduğumu söylesem pekte yanlış olmaz. İstanbul doğumluyum, Marmara üniversitesinde İktisat 2. sınıfta okumaktayım.
Benim demir maceram dedem ile başladı açıkçası başlamasıyla bitti de denilebilir zira dedem ben 2 yaşımdayken vefat etti ama zamanın geçmesi, benim büyümem beni bu sanata yöneltti. Bir nevi kanımda var denilebilir. Zamanında ju-jutsu çalışmaya başlamış ama malumunuz okul işlerinden dolayı ara vermek zorunda kalmıştım şimdi nasip olursa yeniden başlayacağım. Ju-jutsuya başlama sebeblerimin ilki kılıçtı gerçi pek bir eğitimini alamadım ama yine de güzeldi. Demircilik ise kullanacağım aletin yani kılıcın hakikatine yönelişimle anlam kazanmaya ve gözümde, gönlümde güzelleşmeye başladı. Velhasılı şimdilik böyle henüz dedemden bana yadigar kalan diyebileceğim bi eğe ile bir makastan başka bir alete sahip değilim ama şimdilik bu işe verebilecek zamanım olmasa dahi gönlümün bir köşesi hep bu hayallerle süslü.

Sizler gibi bir avuç diye tabir edilebilir olmasına karşın bir medeniyetin bu sanata dair bütün yükünü taşıyabilecek gayret ve aşkı gördüğüm için gönlüm daha bi rahat, böyle nezih bir ortamı bizlerin kullanımımıza sunmakta emeği geçen ve geçmekte olan herkese şükranı borç bilirim...



 bunun en büyük sebeplerinden biri de demirin hakikatidir

Metin Sakin

  • Üye
  • *
  • İleti: 39
  • İstanbul >Pendik
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #28 : 03 Kasım 2009, 11:46:38 »
Merhabalar,
Ben Metin Sakin,1979 Bulgaristan doğumluyum ve İstanbul Teknik Uzay Mühendisliği mezunuyum. İstanbul Pendik'te yaşıyorum.
Endüstriyel otomasyon alanında robotlu üretim hatları kuran bir firmada PLC ve benzeri kontrol yazılım ve uygulama müh. olarak çalışıyorum.

Çocukluğumun ilk on yılı bulgaristanda geçti, yazları belinde bıçağınla dere tepe gölleri gezip, bıçağı hayatın içinde çok kullanmaktan olsa gerek.
Farklı bıçaklar daha çok bıçak derken 30-40 civarında çakı bıçak ediniyo insan farkına varmadan...

Yıllardır bıçaklarımı kendim bilerim metalle uğraşmak mm seviyesnde bile olsa güzel . Bıçak dövmek ya da yapmak bu siteyle karşılaşıncaya kadar
apartmanda şehirde yaşayan insan için emeklilik hayali gibi gelirdi ama sanırım yapılabilirliği görmek insada bişeyler yapmayı daha olası kılıyo.

Tahta ile uğraşmayı severim güzel bi oyma takımım, dremelim  ve bol bol zımparam var ... ama metal daha zorlu yakın zamanda taş motoru da edindim
daha bişeyler yapmaya girişemesem de yavaş yavaş hazırlanıyorum.

Bakalım zman buldukça bende bişeyler yapabilirim sanırım ...

Son olarak bu forumu kuranlara teşekkür ediyorum
Bu işlerle uğraşıp burada paylaşanlara da ayrıca keyifli uğraşlar ve teşekkür ediyorum.

Taner Salar

  • Üye
  • *
  • İleti: 13
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #29 : 24 Kasım 2009, 21:11:05 »
Merhaba , bendeniz taner . 1974 istanbul doğumluyum. otomotiv ve sanayi yağları imalatı ıle uğraşıyorum. ufaklıgımdan berı kesıcı aletlere düşkünüm. nette çakı araştırması yaparken sizleri buldum, "iyiki bulmuşum"  özellıkle çakılar ılgımı çekıyor, ve malesef o kadar çakı modelının içinden bırtane beğenemedım. bana en güzel en kıymetlı olan emek verdıgım ter akıttığımdır.
kendı çakımı/bıçağımı yapmaya karar verdım.
asıl mesleğim mekanıkerlık , yanı bu işlere elım yatkın sayılır.
forumun hemen heryerını defalarca okudum , meğer ne kadar az şey bılıyormusum...

havalı tufekler  ve atıcılık baslıca hobım.  havalı sılahlar konusunda soracagınız soruları zevke cevaplayabılırım.
 böyle elit bır ortamın oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ederim...

 

Her Hakkı Saklıdır © 2007-2024 cebehane.com
SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines
RSS WAP2