10 KASIM , ATATÜRKÇÜLÜK , GÖREVLERİMİZ  (8015 defa okundu)

Bekir Çankırı

  • Üye
  • *
  • İleti: 503
    • Metal El Sanatları facebook :Bekir çankırı
10 KASIM , ATATÜRKÇÜLÜK , GÖREVLERİMİZ
« : 10 Kasım 2010, 09:48:40 »
Askeri ve siyasi mucizelere attığın imza bugün  nutuklarda bol bol anlatılacak . Ben örnek aldığım  halk yararına bilim , inanç , kendine güven  duygusu ve çok çalışmayla yaratılan Atatürk orman çiftliği  mucizesini  hatırlatmak isterim .  Ki  kuru , çorak ,taşlık , verimsiz denilen bir araziyi özellikle seçerek halkın bugün bile  faydalandığı  bir cennete dönüştürmen  bence   gelecek nesillere , bizlere inanarak çalışma ile en büyük dağların  bile devrilebileceğini örneğiyle gösterdiğin  çok önemli bir çalışma kılavuzudur . Süheyl ünver hocamız da  tezhip  minyatür  sanatımızı  aynı çorak alandan alıp  aynı büyük gayretlerle  bugünki mükemmel  düzeyine yükselten en büyük, en çalışkan , en  gerçek  Atatürkçü dür kesinlikle  .  Kerameti kendinden menkul  Atatürkçülerin arkasına saklanıp nutuklar attıkları  ismini  daha da yüceltecek olan  asıl  çalışmalar , gerçek atatürkçülük ve  yurtseverlik ; yetersizlikleri , yoklukları bahane  etmeden inanarak ve hep koşarak  sanatımızı  ve ülkemizi  hep yukarılara doğru taşımak için yapılanlar olacaktır . Aynen yalnızca halkına güvenerek başlattığın  ve topyekün imzamızı attığımız Kurtuluş savaşı mucizemiz  gibi . Seni çok özlüyoruz , çok çalışıyoruz ,ve   inanıyoruz ,   başaracağız        o- la- cak.
« Son Düzenleme: 10 Kasım 2010, 10:32:33 Gönderen: Bekir Çankırı »
"Kendimi kendim yetirdim, kendim ettim kendimi... 
Kendime kendim gerekse; bula, kendim kendimi..."                          
PİRİ REİS

http://bekircankiri.blogspot.com/

Eylem Cengiz

  • Üye
  • *
  • İleti: 486
    • Eylem Cengiz - Günlüğüm
Ynt: 10 KASIM , ATATÜRKÇÜLÜK , GÖREVLERİMİZ
« Yanıtla #1 : 10 Kasım 2010, 23:53:46 »
Bir şeyler başarmak ve vatanı ileri götürmek son yıllarda iyice kolaylaştı aslında. Bu günlerde bile ülkeyi ileri götürecek bir şey yapmayan aksi halde hiç yapamaz. Neden mi bahsediyorum: Ülke o kadar geri gitti ki ne yapsanız ülkeyi ileri götürecek kadar gerideyiz. Bü günlere ait takdire şayan başarı ise bu durumdayken bile ülkeyi daha da dibe çekebilmek...

Biz kılıç yapmaya uğraşıyoruz ya... Bu ülkede artık kibrit bile üretilmiyor. Beş sene önce Malatya'ya gittiğimde Sümerbank'ın boş binalarını gördüm. Tasvire gerek yok, teşpih kâfi: "Ağaçlar ayakta ölür." Bizim oradan trenler vagon vagon pancar götürürdü Alpullu'ya şeker yapmak için. Artık o duraklardan geçmiyor tren. Alpullu da zaten artık "bizim" değil.

O yüzden, bu devirde yüreğinin sesini dinleyip de uygulayan vicdan, akıl ve cesaret sahibi hiç bir yurttaşın yanılacağını sanmıyorum. Mümkün olan tek yanılgı bunu yapmamaktır.
Eylem Cengiz

"Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." Bertrand Russel

Emre Kipmen

  • Moderatör
  • Üye
  • *****
  • İleti: 456
    • Bıçak Albümüm:
Ynt: 10 KASIM , ATATÜRKÇÜLÜK , GÖREVLERİMİZ
« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2010, 04:22:02 »
Ne acıdır ki haklısın Eylem, ben hala bu dibe çekme becerisinin pirim yapabilmesine şaşıyorum. Bilim okullarda hurafelerle ve ezberle yer değiştiriyor, tarım bile bile yok ediliyor, hammaddelerimiz ülkemizde işlenmek yerine yok pahasına ihraç edilip kendi işletmelerimiz yabancılara peşkeş çekiliyor, üreten vergi borcuyla üretemez hale gelir, inanç ise bir kazanç kapısına dönüştürülürken, aydınlık bir gelecek hayalleri bile solup gidiyor. AOÇ mucizesi bile parsel parsel satılırken... Bu söylediklerim çok banal geliyor çoğu kişiye, bu Atatürkçüler de hep aynı makamdan çalıyor diyorlardır, bu yukardaki manzaranın bir gelişme - ilerleme abidesi olduğunu düşünenler vardır. Eminim elimizden kayıp giden uluslar arası saygınlığımız ve ağırlığımızın da geliştiğini düşünenler de vardır. Umarım yanılıyorumdur diyelim.
Ulusumuzun başı sağolsun, Atatürk ölmedi, bazılarımızın yüreğinde yaşıyor ancak çok insanın beyinlerinde de yüreğinde de vefat etti, ruhu şad olsun...

Not: Yerli malı haftasını hatırlayanınız var mı?
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2010, 04:24:55 Gönderen: Emre Kipmen »

Eylem Cengiz

  • Üye
  • *
  • İleti: 486
    • Eylem Cengiz - Günlüğüm
Ynt: 10 KASIM , ATATÜRKÇÜLÜK , GÖREVLERİMİZ
« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2010, 09:21:10 »
Evet, hatta sen yerli malı haftası deyince aklıma okullarda bedava dağıtılmış olan radyasyonlu fındıklar geldi. O zamanki yalanları hatırladım.

O döneme yetişemeyenler için ekşisözlükten şu alıntıyı yapayım:

Alıntı
bu radyasyonlu cay olayi esnasinda cahit aral "ben iciyorum bakin" hatta "biraz radyasyon iyidir" turu laflar ederken, turgut ozal da "radyasyonun azi erkeklige iyi gelir" turunden laflar yumurtlamisti, kelime kelime hatirlayamiyorum simdi.

bir arastirmaya gore, kiloda 40-50 bekereli gecmemesi gereken cayda, 50,000-60,000 bekerellik olcumler yapilmistir. istanbul universitesi'nin arastirmalarina gore cernobil sonrasinda turkiye'de losemi ve anormal dogumlarda 10-12 kata varan artislar yasanmistir. kaynak icin (bkz: http://www.antenna.nl/wise/385/3760.html)

cok sonra istanbul ikinci idare mahkemesi, baska bir davada* turkiye atom enerjisi kurumunu 745 milyar tazminat odemeye mahkum etmis ve asagidaki hukume varmistir:

‘‘ilgili ülke büyükelçisinin karadeniz'de ölçüm yapılması gerektiği uyarısı üzerine taek başkanı'nca ‘olay mevziidir, serpinti türkiye'ye gelse bile insan sağlığını etkilemez' demeci verilmiş, çay-kur genel müdürlüğü kaynatılan çaydaki radyasyonun 5-6 kat düştüğünü ileri sürmüş ve sanayi bakanı çaydaki radyasyonun zararsız olduğunu belirtmiştir. böylelikle bireylerde radyasyonun zararlı olmadığı şeklinde kanı, kamu yönetimince medya kullanılarak oluşturulmuştur.’’

konu hakkinda greenpeace'in oldukca ayrintili bir calismasi var, melda keskin toparlamis, ama duzgun bir link bulamadim. kisaca bir ozeti icin: (bkz: http://www.blackraiser.com/cherno.htm)
Eylem Cengiz

"Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." Bertrand Russel

Bekir Çankırı

  • Üye
  • *
  • İleti: 503
    • Metal El Sanatları facebook :Bekir çankırı
Ynt: 10 KASIM , ATATÜRKÇÜLÜK , GÖREVLERİMİZ
« Yanıtla #4 : 12 Kasım 2010, 18:33:25 »
Sevgili  Eylem  , Sevgili  Emre . Ustalarım izninizle  üretenin  mazeret ve şikayete  hakkı olmamalı diye  düşünürüm .Bizim dışımızdaki ahval ne olursa olsun   Her hal ve şartta bizler emek ve inancımızı ortaya koyacak eserleri üretmeye devam etmeliyiz . Bizlerin ve  tek tek ülkemizin her ferdinin   yaptığı işini mazeretsiz  ve  dünyadaki benzerleri  kalitesinde  hatta onlardan  daha iyi  yapma  yarışına  girdiğimizi  hayal  edelim . akademisyen , bilim insanı , balıkçı  ,  manav , ayakkabı  boyacısı , vali , bakan , iktidar , muhalefet topyekün  hepimiz.  Bu yarışta yerimizi aldığımızda  bizim de işimizin de  ülkemizin de sıralamadaki yeri de kaderi de   o  an  değişmez mi ? . Herkesin işini daha iyi  ve daha çok severek yapması bence bugün sıkıntı duyduğumuz pek çok  problemin de tarihe  karışmasını sağlayacak . Politik düşüncelerimizde  bile  farklılık ve  çeşitlilik  dahada çoğalıp genişlesin , zenginleşsin ama  bence  bizi  ilerilere  taşıyacak  enerji  eğe ve  çekiçlerimizin  sapında  -^b . izninizle  benim  baktığım  yerden  bardağın  dolu tarafı  da   boş  tarafından  çok daha fazla görünüyor  :D. hepimize daha üretken  günler ve iyi bayramlar  diliyorum .
"Kendimi kendim yetirdim, kendim ettim kendimi... 
Kendime kendim gerekse; bula, kendim kendimi..."                          
PİRİ REİS

http://bekircankiri.blogspot.com/

 

Her Hakkı Saklıdır © 2007-2024 cebehane.com
SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines
RSS WAP2