Teknik Konular > Üretim Teknikleri
üretim tekniği
(1/1)
Yaşar Kutver:
slm lar bir kılıc yapım tekniği duydum ama gercek olduğundan şpeliyim kılıcı yaparken metali sac örergibi örülür ve sonra kılıc yaparlarmış
Sancar Özer:
Merhaba Yaşar bey, örgü değil ama farklı karbon yoğunluğuna sahip çelik tellerin mengenede burulması ve daha sonra bu bu burulmuş tel demetlerinin yanyana konularak dövülerek ocak kaynağı yapılması ile "yoğruk örüntülü" veya benim tercih ettiğim ifadeyle "hare bezekli" mekanik dımışki üretilmesi sözkonusudur. Bu yolla "Türk burgusu"gibi çeşitli dımışki desenleri elde edilmiştir.
Ege Alabucak:
selamlar bende ocak kaynağı üretim tekniği hakkında bişey duydum daha doğrsu delibalta adlı dizde görmüştüm bir kılıç ustası telleri birbirine sarıp kılıcı dövdükten sonra kurban kanıyla suyunu veriyor veyine kurban kanıyla ıslanmıştoprakta soğutuyordu aslıastarı varmı acaba birde eskiden süremne buçaklarına balık yağıyla su cverirlermiş doğrumu
Sancar Özer:
Ege bey, ocak kaynağı, türk burgusu, dımışk, pota çeliği ile ilgili üretim teknikleri ve her türlü bilgiye Gökhan Bakla usta'nın blog'undan ulaşabilirsiniz. kendisi özellikle bu konularda Türkiye'deki benim bildiğim en önemli ustalardan biridir:
http://gokhanbakla.blogspot.com.tr/p/turk.html
http://gokhanbakla.blogspot.com.tr/p/tarihteki-celik.html
http://gokhanbakla.blogspot.com.tr/p/dmski-wootz-bulat-ve-damascus.html
Balık yağı konusunu duymadım ama bıçak sulamada kullanılan "su"larda istenen ısıl işlem özelliğine göre(hızlı soğuma, yavaş soğuma v.s.) değişik yağ ve terkipler kullanıldığını biliyorum.
Navigasyon
[0] Mesajlar
Tam sürüme git