Türk Okçulugu Çalıştayı 2009  (15264 defa okundu)

İlker can Karagülle

  • Üye
  • *
  • İleti: 4
    • Kuzgun Akademi Tarihi Savaş Sanatları Topluluğu
Ynt: Türk Okçulugu Çalıştayı 2009
« Yanıtla #15 : 31 Mayıs 2009, 23:11:17 »
Gecenin yorgunluğu ile forumu incelerken tesadüfen karşılaştığım konu hakkında hızlıca bir yazı ekledim, ben de yalnış anlaşılmalar doğuracak eksiklerimi yazımı sabah tekrar gözden geçirdiğimde fark ettim.

Bazı düzeltmeleri yapmak istiyorum.

Öncelikle Kemankeş Türk Okçuluğu çalışmaları benim de uzaktan da olsa takip ettiğim ve takdir ederek bahsi geçen konularda örnek olarak sunduğum bir girişimdir. Çalıştaya katılmayı çok istememe rağmen vakit bulamadım ama bizi temsilen bir arkadaşımız çalıştaydaydı (Türker BEŞE).

Ben kılıç kullanımında usta ve tarihinde uzman biri değilim, bu işin meraklısı, ilgilisi olarak uzun yıllardır araştırma ve çalışma yapıyorum, halen öğreniyorum ve 2007 mayıs ayından itibaren de Kuzgun Tarihi Savaş Sanatları topluluğu ile üyelerimize öğretiyorum. Özünde Kemankeş organizasyonuyla çok benzer yanlar taşıyan bir organizasyonuz (yalnız bahsettiğim sebeplerden ötürü Avrupa temelli bir eğitim sistemimiz var ) bu alanlarda çalışma yapmak yeniliklerin kolay kabul görmediği ülkemizde zor ve zahmetlidir yalnızca bu çaba bile takdire değerdir asla böylesi bir çaba ve uğraş içindeki kişi veya kurumlara olumsuz bir yargım yok burası yanlış anlaşılmış.

Son zamanlarda sıklıkla Türk kılıçları üzerine videolar, makalelerle karşılaşmaya başladım ve bunlar üzerine, Kemankeşlerin de bu konuya girmiş olduklarını ve hatta dışarıdan bir isim ile bunu yapmaları beni şaşırttı bunun üzerine olan düşüncelerimi belirttim.

Tekrar dile getiriyorum anlatmak istediğim, sanırım burasını anlatamadım, türk kültürü için birşeyler yapmak elbette çok güzel bir şey ve yazdığım gibi yıllar yıllar öncesinden yapılması gereken şeylerdi bunlar, (hatta zaten yapılan) bugün az da olsa birkaç kişi bu işlere el attıysa ne mutlu. Fakat bir
kültürü halkı korur, el ele vererek, gönül gönüle bu durumda da bu organizasyonların birarada görünmesi gerekir diye düşünüyorum. Oysa bu organizasyonlar bırakın farklı organizasyonlarla işbirliğini kendi içlerinde ayrımlara düşebiliyor ve ayrılıyorlar bu durumda şu sözüm devreye giriyor bu kişiler bunu kültür savaşı için mi, kişisel duello için mi yapıyorlar...

Düşüncelerim bunlar, asla bir çabayı, uğraşı küçümseyen ve kimsenin döktüğü teri yok sayacak bir kişiliğe sahip değilim, kaldı ki hakkım da olamaz. Yalnızca fikirlerimi paylaşmaktayım.

teşekkür ederim.
Amacınla Yaşa...

İlker can Karagülle

  • Üye
  • *
  • İleti: 4
    • Kuzgun Akademi Tarihi Savaş Sanatları Topluluğu
Ynt: Türk Okçulugu Çalıştayı 2009
« Yanıtla #16 : 31 Mayıs 2009, 23:11:57 »
Yalnışlıkla iki kere atmışım mesajı, nasıl sileceğimi bulamadım bu şekilde düzelttim :)
« Son Düzenleme: 31 Mayıs 2009, 23:14:10 Gönderen: İlker can Karagülle »
Amacınla Yaşa...

Sancar Özer

  • Üye
  • *
  • İleti: 825
Ynt: Türk Okçulugu Çalıştayı 2009
« Yanıtla #17 : 31 Mayıs 2009, 23:52:59 »
Bu başlığın konusu dışında ve lüzumundan çok uzadığı aşikar. Başlığın asıl konusu olan çalıştay da çoktan mazide kaldığına göre bu başlığı kitliyor ve tüm üyelerimizi forumumuzun amacı olan bilgi paylaşımı dahilinde müspet konuları tartışmak üzere diğer başlıklarımıza katılmaya davet ediyorum.
"Hoşça bak zatına ki zübde-i alemsin sen
 Merdüm-i dide-i ekvan olan ademsin sen "

Şeyh Galip

 

Her Hakkı Saklıdır © 2007-2024 cebehane.com
SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines
RSS WAP2