yüzme- soyma bıçagı  (8895 defa okundu)

Durukan Türe

  • Üye
  • *
  • İleti: 155
yüzme- soyma bıçagı
« : 05 Haziran 2009, 14:27:23 »
arkadaşlar,
sizlerle paylaşmak istedigim yeni calışmam yabancıların "skinner" dedikleri bizde pek kullanılmayan ama şahsen benim oldukça etkili buldugum bir biçim. bunu kasap arkadaşlarımla da konuştugumda bana hak verdiler. onlar 4-5 numara( büyük bıçaklar yani ) ıie yüzme işlemi yapıyorlar. bu bıçagı sevgili eşim için yaptım. belki mutfak işlerinde kullanır diye.

uçtan sapa 17 cm
namlu 6 cm boy en geniş yerinde 4.5 cm en
et kalınlıgı 2.0 mm

namlu D2 çelik
sap sapelli
80-240-400-600 kum ile elle zımpara sonrası 3 kez gomalak cila 3 kez mat vernik cilası.
iki adet nikel krom tel perçin olarak kullanıldı (elimde ne varsa onu kullanıyorum :)

soru ve görüşlerinizi beklerim arkadaşlar

Durukan Türe

  • Üye
  • *
  • İleti: 155
Ynt: yüzme- soyma bıçagı
« Yanıtla #1 : 05 Haziran 2009, 14:29:27 »
unutmadan henüz polisaja vermedigim için namlu gerçek parlaklıgında degil.:)

Sancar Özer

  • Üye
  • *
  • İleti: 825
Ynt: yüzme- soyma bıçagı
« Yanıtla #2 : 05 Haziran 2009, 19:38:37 »
Elinize sağlık Durukan bey. Sap ve namlu biçimi gerçekten çok hoşuma gitti. Resimlerden görebildiğim kadarı ile namlu sırtının da bir kısmına ağız açılmış; yanılıyor muyum?
"Hoşça bak zatına ki zübde-i alemsin sen
 Merdüm-i dide-i ekvan olan ademsin sen "

Şeyh Galip

Durukan Türe

  • Üye
  • *
  • İleti: 155
Ynt: yüzme- soyma bıçagı
« Yanıtla #3 : 05 Haziran 2009, 20:46:38 »
çok sagolun.
resimler istedigim netlikte degil. üstelik son polisaj-parlatma yapılmadıgı için en son yapılan işlemler yanlış izlenime neden olabiliyor.  namlu sırtında agız yok. zaten olsaydı yapıldıgı amaç için kullanamazdım. ne yazık ki fotograf konusunda henüz eksikliklerim var sancar bey

Sefa Çabuk

  • Üye
  • *
  • İleti: 182
Ynt: yüzme- soyma bıçagı
« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2009, 01:24:46 »
Ustam ellerin dert görmesin, çok güzel ve işlevsel görünüyor, uzun süredir gördüğüm bıçaklardan biraz farklı ve çok hırçın duruyor ( Ufak olduğuma bakıp aldanmayın her işi yaparım gibi) ne yapacaksın Siirtede atelye işi devam mı?

Durukan Türe

  • Üye
  • *
  • İleti: 155
Ynt: yüzme- soyma bıçagı
« Yanıtla #5 : 07 Haziran 2009, 09:52:18 »
henüz taşınmadım ama niyetim o yönde

Eylem Cengiz

  • Üye
  • *
  • İleti: 486
    • Eylem Cengiz - Günlüğüm
Ynt: yüzme- soyma bıçagı
« Yanıtla #6 : 17 Ağustos 2009, 17:49:45 »
Elinize sağlık.  :)

Haddim olmayarak bıçağın ağız şekline dair bir iki görüşümü bildireyim. Bu görüşlerim sadece kullanım avantajı üzerine, tabii bunların da en doğrusunu aslında bir kasap söylemeli ama ben yine de fikrimi belirteyim.

Kanaatimce yaptığınız bıçak yüzme bıçağı için gayet mantıklı, pratik bir boyda olmuş, uzun bıçakları kasapların - yakından tutabilmek için - saptan değil de bıçaktan tuttuklarını görmüşlüğüm var. Hatta yabancı bir forumda yüzme bıçağının daha kısasını sipariş eden bir avcıya rastlamıştım.

Ağzı ise olabildiğince kavisli (dış bükey) yapmak kasabın bıçağı bileğini kıvırarak kullanışından dolayı daha mantıklı geliyor. Bir de ucun küt olması deriyi yada hayvanı delmeden yüzmeyi kolaylaştıracaktır.

Tekrar elinize sağlık diyorum.
Eylem Cengiz

"Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." Bertrand Russel

Durukan Türe

  • Üye
  • *
  • İleti: 155
Ynt: yüzme- soyma bıçagı
« Yanıtla #7 : 20 Ağustos 2009, 22:34:59 »
teşekkür ederim,
saptamalarınız dogru. çok güvendiğim bir kesimhane ustabaşı ile konuştum.  Benzer seyleri düşünüyoruz. bu bıçagı sevgili eşim için yaptım ve sembolik bir anlamı var. eger bir avcı veya kasap için olsaydı daha kavisli yapacaktim. istreseniz bir ara sizin icinde yaparım....

Emre Kipmen

  • Moderatör
  • Üye
  • *****
  • İleti: 456
    • Bıçak Albümüm:
Ynt: yüzme- soyma bıçagı
« Yanıtla #8 : 08 Eylül 2009, 05:18:49 »
Durukan Bey, önceki çalışmalarınıza da baktım. Çok güzel, işlevsel işler yapıyorsunuz. Çalışmalarınızın devamını dilerim. Elinize sağlık. Özellikle kabza tasarımlarınız oldukça ergonomik görünüyor..

Merak ettim, acaba D2'yi nereden tedarik ettiniz, anladığım kadarı ile 2mm levha veya bar kullanmışsınız, ben 3.5mm den daha ince malzeme bulamadım. Yumuşak (annealed) mi aldınız yoksa sertleştirilmiş mi tedarik ettiniz.
Çok oluyorum biliyorum ama, ısıl işlemi nasıl yaptınız diye sormadan geçemeyeceğim, D2 oldukça zor bir çelik ısıl işlem için....

Tekrar tebrik ederim,
Emre

 

Her Hakkı Saklıdır © 2007-2024 cebehane.com
SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines
RSS WAP2