Teknik Konular > Çalışmalarımız

yüzme- soyma bıçagı

<< < (2/2)

Durukan Türe:
henüz taşınmadım ama niyetim o yönde

Eylem Cengiz:
Elinize sağlık.  :)

Haddim olmayarak bıçağın ağız şekline dair bir iki görüşümü bildireyim. Bu görüşlerim sadece kullanım avantajı üzerine, tabii bunların da en doğrusunu aslında bir kasap söylemeli ama ben yine de fikrimi belirteyim.

Kanaatimce yaptığınız bıçak yüzme bıçağı için gayet mantıklı, pratik bir boyda olmuş, uzun bıçakları kasapların - yakından tutabilmek için - saptan değil de bıçaktan tuttuklarını görmüşlüğüm var. Hatta yabancı bir forumda yüzme bıçağının daha kısasını sipariş eden bir avcıya rastlamıştım.

Ağzı ise olabildiğince kavisli (dış bükey) yapmak kasabın bıçağı bileğini kıvırarak kullanışından dolayı daha mantıklı geliyor. Bir de ucun küt olması deriyi yada hayvanı delmeden yüzmeyi kolaylaştıracaktır.

Tekrar elinize sağlık diyorum.

Durukan Türe:
teşekkür ederim,
saptamalarınız dogru. çok güvendiğim bir kesimhane ustabaşı ile konuştum.  Benzer seyleri düşünüyoruz. bu bıçagı sevgili eşim için yaptım ve sembolik bir anlamı var. eger bir avcı veya kasap için olsaydı daha kavisli yapacaktim. istreseniz bir ara sizin icinde yaparım....

Emre Kipmen:
Durukan Bey, önceki çalışmalarınıza da baktım. Çok güzel, işlevsel işler yapıyorsunuz. Çalışmalarınızın devamını dilerim. Elinize sağlık. Özellikle kabza tasarımlarınız oldukça ergonomik görünüyor..

Merak ettim, acaba D2'yi nereden tedarik ettiniz, anladığım kadarı ile 2mm levha veya bar kullanmışsınız, ben 3.5mm den daha ince malzeme bulamadım. Yumuşak (annealed) mi aldınız yoksa sertleştirilmiş mi tedarik ettiniz.
Çok oluyorum biliyorum ama, ısıl işlemi nasıl yaptınız diye sormadan geçemeyeceğim, D2 oldukça zor bir çelik ısıl işlem için....

Tekrar tebrik ederim,
Emre

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git