Yola çıkıyor, hadi hayırlısı...
Bir adet D2 bıçak profili, iki birbirine denk Thuja (mazı) Yumrusu, iki tane 7 mm paslanmaz AISI 304 çelik thuja pin. (8 milim diye tasarlamıştık ama elimde sadece 7 milimlik malzeme kalmış kusuruma bakmayınız). Bıçak 120 kumda kabaca zımparalanıp düzlendi, yağlandı, 7 milim iki pin deliği delindi...
Thuja Yumrusunu en güzel şekilde karakterini ortaya çıkarmak için tavsiyem (Son resimlerini yolladığım Nessmuk bıçakta kullandığım ahşap):
Kabaca şeklini verdikten sonra sırayla 100, 240, 400 ve 800 zımpara sırasıyla üstünde çizik kalmayacak şekilde zımparalayınız,
Hava kompresörüyle basınçlı hava sıkarak tozundan arındırınız,
Tik yağı ile iyice yağlayıp ovunuz,
15 dakika sonra yine hava basarak gözeneklerdeki fazla yağları dağıtınız,
Ahşaptaki figürler iyice ortaya çıkana kadar 0 numara çelik yün ile (eskiden tencerelerin dibini ovalamakta kullanılan, kullanıldıkça eriyip giden, saç kadar ince tellerden oluşan malzeme)
Kompresörle yine hava basınız, çelik yün parçalarını dağıtmak için,
Bu işlemi en aşağı 3 kez tekrarlayınız ve bir gün sonra son kat tik yağını atıp çelik yünle son bir kez daha geçiniz...
Tolga Bey, kolay gelsin