CebehaneForum
Teknik Konular => Alet ve Makineler => Konuyu başlatan: Fatih KARAKAPLAN - 25 Ekim 2011, 18:24:58
-
Herkese merhaba ,
Değerli ustalarım , izin verirseniz bir sorum olacak. Ben başka bir hobi forumunun aktif üyesiyim, ama Cebehane forumunuda ziyaret etmeye çalışıyorum. Bu forumdada çok kıymetli ustalar, üyeler ve bilgiler olduğu için üye olmuştum zamanında , fakat demircilik üzerine bilgi birikimim olmadığı için sadece sizin birikimlerinizden istifade edebiliyorum, ben bir paylaşımda bulunamıyorum, bu sebeple hakınızı helal ediniz. Üye olduğum forumda ahşap kaşıklar konusu geçti ve oldukça ilgi uyanırdı. Ülkemizde ahşap kaşık yapımı için gerekli olan bıçaklardan bulmanın güçlüğünden bahis edildi. Kimi üyelerin yurt dışından sipariş ettiğinden konuşuldu. Bunun üzerine aklıma hemen buradaki ustalarım geldi ve sormak istedim. Acaba aranızda bu kaşık oyma bıçaklarından imal edeniniz varmıdır. Yada imal etmeyi düşünürmüsünüz.
(http://i142.photobucket.com/albums/r83/nayimy/Resim010640x480.jpg)
(http://i142.photobucket.com/albums/r83/nayimy/Resim012640x480.jpg)
(http://i142.photobucket.com/albums/r83/nayimy/Resim011640x480.jpg)
-
merhaba Fatih hoşgeldin .
Fotoğraflar bıçağın formu hakkında fikir veriyor . Isıtma ve dövme takımları olan her ustamızın ölçüleri verilirse kolayca yapabileceğini söyleyebilirim . ama önce sorayım tahta kaşık yapımı da kaybolan el sanatları arasında mı acaba ? aksi halde gerekli takımların üretimini halen yapanlar bulunmalıydı . Konuyu biraz daha genişçe anlatıp bizi bilgilendirirmisin .?
-
Teşekkür ederim , hoşbulduk. Tahta kaşık yapımı kaybolan el sanatlarımız arasındamıdır , bence geçimini bu işten sağlayan az insan kalmıştır diyebilirim. Yemek kaşıkları genelde metal , diğer çeşitlerde yine metal ve plastik imal edilmekte genellikle. Arasanız satın almak için hala tahta kaşık bulmanız mümkün olacaktır . Ya hediyelik eşya vasıflarında yada büyücek yemek karıştırmak ve tencereden tabaklara servis etmek için kullanılabilecek vasıflarda kaşıklar bulmak hala mümkün. Ama ben hiç imalatçısına rastlamadım. Belki ülkemizde birkaç atolyede seri üretimi yapılıyor ve yurt geneline dağılıyordur.
Bence sizlere sorduğum bıçak her usta tarafından bir kere satın alındığında bir daha uzun süre ihtihaç duyulmayan bir takım ise (bileylenip kullanılıyorsa) , ve tahta kaşık üretimi günümüzde azalmış durumda ise mevcut ustalar zaten kendi takımlarını kullanıyorlardır , ve tahta kaşık üretimini kimse meslek olarak seçmeyeceği için artık gerekli takımların üretimine gidilmiyordur. Şimdi bir demirciye kaç kişi gidip kaşık oyma bıçağı soruyordur ki. Bir ıskarpela (ahşap oymacılığında kullanılan takımlar) gibi çok amaçlı yada yaygın kullanılan bir takım da olmadığı için az bulunuyor olması tabiidir.
Ölçüleri ise imal edilmek istenen kaşığın ölçüleri ile orantılı. Sağ el ve sol el için üretilenleri de ayrı. Hobi maksatlı üretilen kaşıklar ise genellikle daha süslü ve dekorasyon özellikleri ön planda. Birkaç örnek vermek gerekirse.
(http://i142.photobucket.com/albums/r83/nayimy/DSCF0085.jpg)
(http://img59.imageshack.us/i/img3972c.jpg/)
(http://www.hobitutkunlari.com/attachments/sizin-calismalariniz-41/2385d1295652169-hic-boyle-kasiklar-gordunuzmu-pic_0030.jpg)
(http://www.hobitutkunlari.com/attachments/sizin-calismalariniz-41/2382d1295652005-hic-boyle-kasiklar-gordunuzmu-pic_0006.jpg)
-
Fatih bey öncelikle bu çok güzel kaşık resimlerini paylaştıuğınız ve bu yeni ve ilginç alanı bizlere tanıttığınız için çok teşekkür ederim. Bekir ustanın da dediği gibi kaşık oyma bıçağı ilk bakışta bir bıçak ustasının kolayca imal edebileceği bir alet gibi duruyor. Kaşık oyma bıçağı değilse de ince tahta oyma işleri için çok çeşitli bıçakların kullanıldığını gördüm. Tahta oymacılığı memleketimizde halen iş yapan bir sektör olduğu için bu bıçakları da üretenler olduğunu tahmin ediyorum. Aksi takdirde dahi, eminim talep olması halinde bu alana da el atacak birçok usta olacaktır.
-
Rica ederim. Bahsettiğiniz ahşap oyma bıçakları ve ıskarpelalar ülkemizde de üretilmekte, bulması da sıkıntılı değil. Hatta Kahramanmaraş ilimiz bu konuda popüler diyebilirim. Sert ağaçlarda oyma yaparken çabuk körelmeyen, ağız yapısı bozulmayan kaliteli çelik takımlar tercih edilmekteler. Ahşap oymacılığı çok çeşitli şekillerde ve alanlarda kullanılan , hala geçerli bir sanatımız ve bu alanda gerek hobi olarak gerekse meslek olarak çalışan çok fazla insanımız var. Çok şükür bu sanatımız henüz kaybolma tehlikesi taşımıyor. Kaşık oyma bıçağı da bir tür oyma bıçağı fakat sadece kaşık oymaya yarayan bir takım olduğu için fazlaca üretildiğini yada talep edildiğini sanmıyorum. Sizce tahmini piyasa fiyatı nedir, ne olmalıdır ?
-
fiyatı için hemen tahminde bulunmak zor bence Fatih . Hangi tür ağaçların işleneceğine bağlı olarak çeliğin seçimi , ısıl işlemi ve tahmini sipariş adedine göre bir tahmin yapılabilir belki .
-
Bu bıçağı hobici kullanacak ise , oyma işi için ideal hangi ağacı bulur ise onunla çalışacaktır. Çoğu hobici ahşap sıkıntısı çekiyor malesef. Kaşık için kullanılacak en ideal ahşap ise bildiğim kadarıyla şimşir ağacı. Oldukça sert ve dayanıklı bir ahşabı vardır. Tarak bile yapılır malumunuz ( kel başa şimşir tarak deyimine atfen )... Babalarımızın amcalarımızın çocukluğunda topaçlar (develeme) popüler oyuncaklar iken , birbirlerinin topaçlarını hedef alıp kendi topaçlarını fırlatarak (ucundaki metal parça ile) kırarlarmış. Bu şekilde bir oyun varmış. Dayımın nereden bulduysa bir şimşir topacı varmış ve bütün çocukluğunu bu topaç ile geçirmiş. Uzun lafın kısası , kimse abanoz ile kaşık yapmaz ama sert ağaçlarıda işleyebilecek kondisyonda bir takım olması tercih sebebi olacaktır sanıyorum. Yumuşak ağaçlarla çalışılacak olsa bile en azından çabuk körelmez. Bugün bir de pipo oyma konusunda sıkıntı yaşayan bir üyemiz dert yandı. benzer bir takım onunda işine yarayabilir. Sordum cevap bekliyorum. Miktar olarak çok fazla talep olacağını tahmin etmiyorum 10-15 i ya bulur ya bulmaz ama sormadan da bilinmez tabi. Sizlerin görüşünü almadan "kim kaşık oyma bıçağı ister" diye sormadım kimseye. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Kolaylıklar dilerim.
-
Verdiğin resimdeki profili uygulayabileceğim bir HSS ( hava çeliği ) lama var elimde Fatih . Isıl işlemden sonra sertlik olarak yeterli olup olmadığını da , doğru ağız açısı ve kavisinin de yapılıp yapılmadığını anlamak için bir bıçak hazırlıyorum . :)
-
İlginize çok teşekkür ederim. Çok sevindim . Kolaylıklar dilerim.
-
You tube videolarından izlediklerimden çıkardığım ölçü ve model bu Fatih .
Kabaca uygulamayı da çam ağacından bir parçaya yaptım . Fikirlerini bekliyorum
(http://img200.imageshack.us/img200/3249/14129689.jpg)
(http://img716.imageshack.us/img716/5458/13271286.jpg)
(http://img232.imageshack.us/img232/5100/54218193.jpg)
-
Helal olsun Bekir usta hızır gibi yetiştiniz ağaç oymacı dostların imdadına. -^b Kabzası da çok estetik duruyor oyma bıçağının ayrıca.
-
Eyvallah Sancar . ama bakalım asıl işin erbabı nasıl bulacak :)
-
Bekir hocam ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor. Bildiğim kadarıyla önce şunu söyleyeyim , çam ahşabı oyma çalışmak için çok ideal bir ahşap değildir. Yapısı gereği pek tecih/tavsiye edilmez bu tür işlerde :) . Uygun bir ahşapta çok daha başarılı sonuçlar alınacağına eminim. Sancar hocamında dediği gibi çok şık duruyor maşallah.
Ben izninizle takıldığım bir konuyu sorayım. Forumda da tartıştık biraz tam sonuca ulaşamadık , sizler bu konunun ilmini bilirsiniz. Siz yaptığınız bıçağın ağzını dış bükey taraftan açmışsınız. Ben mi yanlış görüyorum bilmem ama benim gönderdiğim fotoğrafta iç bükey taraftan açılmış gibi görünüyor. Ben kendi kendime düşündüm , dedim ki ; kalemtıraş olsun, ıskarpela olsun , ahşap rendesi bıçakları olsun, maket bıçağı ve makas olsun, bu aletlerin bıçaklarının ağızları hep tek taraflı açılıyor ve yanlış gözlemlemediysem yontacağı yüzeye hangi tarafı temas ediyorsa diğer tarafından açılıyor ağızları. Bunun sebebi ahşaba daha rahat dalması , çıkacak talaşı kendi üzerinden atması gibi nedenlermidir acaba , yoksa daha mı rahat bileyleniyor yada imalatı mı daha kolay diye düşündüm içinden çıkamadım. Siz ahşaba temas eden yüzeyden açmışsınız ağzını , yontma işlemine negatif yada pozitif bir etkisi varmıdır ağız açısının ve yönünün.
Yabancı bir kaynakta da dış bükey tarafından ağzı açılmış bir örnek görünce acaba doğrusu bu mudur, yoksa bileyleme kolaylığı açısından mı böyle imal etmeyi tercih etmişler acaba diye düşünmedim değil. Yabancı kaynaktan gördüğüm bıçakların bir farklı özelliği de bıçakları biraz daha uzun ve uç kısımları daha kıvrık idi. Özellkle öyle yapılmışlar sanırım. Resimlerini göndereyim.
(http://www.djarv.se/bilder/stand_v%C3%A4_akt_popup.gif)
(http://www.djarv.se/bilder/stand_h%C3%B6_akt_popup.gif)
(http://www.djarv.se/bilder/sked_h%C3%B6_v%C3%A4_popup.gif)
(http://www.hobitutkunlari.com/attachments/isimize-yarayacak-teknik-ve-ipuclari-217/7766d1319897238-kasik-oyma-bicagi-1-large-.jpg)
(http://www.hobitutkunlari.com/attachments/isimize-yarayacak-teknik-ve-ipuclari-217/7769d1319897286-kasik-oyma-bicagi-4-large-.jpg)
Bu arada üyelerimize sordum, almayı düşünenler var (şu an için 4 üye talep için mesaj yazdı). Resimden göründüğü kadarıyla beğeni aldı yaptığınız prototip. Bekir hocam çok teşekkür ederim , ilgilendiniz , ilgilenmekle kalmadınız bir de prototip imal ettiniz. Bir de işin olursa fiyat kısmı var. Bu tür ayrıntıları özel mesajla konuşmak gerekir sanırım. Ben bir kez daha teşekkür ederim size. ALLAH'a şükürler olsun hep güzel insanlar çıkarıyor karşıma. Sağlıcakla kalın.
-
Kesici ağızın içte de dışta da olduğu örneklere , yabancı kaynaklarda ben de rastladım Fatih. Bıçağa başlamadan önce iki şekilde de bilediğim ayrı çeliklerle bir ön çalışma yaptım , kaşığın bıçakla temasta olduğu dış bükey kısma açtığım ağız , sap ekseni etrafında hafifçe döndürerek yapılan kesme işleminde dalma ve takılma yapmadan talaşı rahatça kaldırıp , kaşık içinde düzgün ve temiz kavisli bir yüzey bıraktı.
Benim kaşık yontmadaki acemiliğimden de olabilir ama ters taraftaki ağız hafif te olsa dalma yaptı ve tırtıklı yüzey çıkardı . Ben bu yüzden bileme ağzını dışbükey tarafta yaptım .
Şimdi , bu ilk modelin kullanışlı olup olmadığını , kesme ağız yönünü , kavis çapı formunun ve boyunun ölçülerini ve kesme ağzı ömrünü deneyerek bizi bilgilendirip yönlendirecek , özellikle ithal bıçak kullanan bir forum üyenizin adresine kargolanmayı bekliyor :) yardımını bekliyorum .
-
Bekir hocam , ben üyelerimizden bu konuda (ve ahşap oymacılığı konusunda) deneyimli , ve resmini gönderdiğim ithal bıçaklardan kullanan Hadi abinin adres ve telefon bilgilerini özel mesaj olarak gönderiyorum. Kendisiyle az önce telefonda görüştüm. Kendisindeki bıçak Murat abiden ödünç alındığı için bir bıçak ta kendisi alabileceğini belirtti. Başka bir üyemiz dün Eminönü'de aramış fakat bulamamış kaşık oyma bıçaklarından. Onu da listeye yazıyoruz. İstanbulda aktif üyelerimiz fazla. Görmek isteyenler Hadi abiyi bulacaklardır. Keşke biraz daha önce bu konuda konuşmuş olsaydık. Kısa bir süre önce İstanbul buluşması gerçekleşti. Buluşmada hep beraber incelerlerdi. Kısmet değilmiş.
Bu bıçakların Sağ ve sol el için olanları var demişim. Şöyle bir düzeltme yapayım. Bıçak ağzı gövdenin sağında veya solunda olmasına göre , her iki bıçak ta sağ el ile kullanılabiliyor, birinde bıçağı çekerek diğerinde ise itertek kullanıyorsunuz. Dün gönderdiğim ilk iki resim bu durumu açıklıyor.
Tekrar teşekkürler. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
-
Bir aralar bu bıçakları yapmıştım.
(http://eylemcengiz.com/workshop/carving_knives/oyma_bicaklari_01.jpg)
Diğer fotoğraflar için bakınız: http://www.eylemcengiz.com/workshop/carving_knives/ (http://www.eylemcengiz.com/workshop/carving_knives/)
-
Eline sağlık Eylem. -^b Bu bıçakların formlarına göre özel (kaşık oyma gibi) işlevleri ve isimleri var mıdır?
-
Sağol. Bunların özel adları var mıdır bilmiyorum. Bu bükük bıçakları yapmadan önce internette fotoğraf araması yapıp bunlardan yararlanarak bir iki prototip yapmıştım. Sonra da bu iki tanesini yaptım. Yaptıklarımın iki yanı da keskin, uçları ise kör.
-
Bilgi verdiğin için sağol. Tekrar eline sağlık :)
-
Ellerinize sağlık Eylem hocam , çok güzel görünüyorlar.
Ben de geçenlerde özel bıçaklara örnek olarak kestane çizme bıçağı düşündüm mesela :D Bıçağı tuttuğum elimin baş parmağı ile kestaneye destek verdiğim için bıçağı sapından değil de gövdesinden tutarak kullandım. Sonuç olarak bıçağın sırtı (ince mevye bıçağı) parmaklarımı kesmese de iz bıraktı , acıttı. Bunun üzerine , ucu kısa kestane çizmek için bir bıçak olsa ne güzel olurdu dedim doğrusu. Kestaneciler sanırım maket bıçağı kullanıyorlar. Bıçağı fazla dışarı çıkarmadan.
Kaşık oyma bıçağı konusunda ise Bekir hocam sağolsun çok güzel bir prototip hazırlayıp , Hadi abiye gönderdi. Bu prototip denendi ve beğenildi. Son durum olarak siparişleri kesinleştiriyorum şu anda ve arkadaşların adres bilgilerini topluyorum. Kısa bir süre içerisinde oyma bıçaklarımıza kavuşacağız sanıyorum. Bu arada bir üyemiz sabredemeyip, bit pazarından aldığı kepçenin kıvrık uçlu sapından kendisine bir bıçak yaptı :D
Son durum böyle. Ben bir kez daha Bekir beye ve Cebehane forumuna teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Böyle gelişmeler karşısında ülkemiz hobiciliğinin daha iyiye gideceği yönündeki düşüncelerim kuvvetleniyor. Sağolun, herkese çalışmalarında kolaylıklar , başarılar dilerim...
-
Eline sağlık Eylem. -^b Bu bıçakların formlarına göre özel (kaşık oyma gibi) işlevleri ve isimleri var mıdır?
Şu işlev kelimesini atlamışım Sancar. Evet bunları kaşık oymak amacıyla yapmıştım. Bunlar da geçen sene yaptığım ilk iki örnek ve ilk kullanım denemesinin fotoğrafları:
(http://www.eylemcengiz.com/workshop/crooked_knife_01/crooked_knife_01.jpg)
(http://www.eylemcengiz.com/workshop/crooked_knife_01/crooked_knife_03.jpg)
Sonradan bu sivri uçların faydasızlığını görüp tasarımı değiştirmiştim.
bkz.: http://www.bicaksanati.com/forum/istekler-ihtiyaclar/spoon-knife/ (http://www.bicaksanati.com/forum/istekler-ihtiyaclar/spoon-knife/)
-
Ellerinize sağlık Eylem hocam , çok güzel görünüyorlar.
Ben de geçenlerde özel bıçaklara örnek olarak kestane çizme bıçağı düşündüm mesela :D Bıçağı tuttuğum elimin baş parmağı ile kestaneye destek verdiğim için bıçağı sapından değil de gövdesinden tutarak kullandım. Sonuç olarak bıçağın sırtı (ince mevye bıçağı) parmaklarımı kesmese de iz bıraktı , acıttı. Bunun üzerine , ucu kısa kestane çizmek için bir bıçak olsa ne güzel olurdu dedim doğrusu. Kestaneciler sanırım maket bıçağı kullanıyorlar. Bıçağı fazla dışarı çıkarmadan.
Kaşık oyma bıçağı konusunda ise Bekir hocam sağolsun çok güzel bir prototip hazırlayıp , Hadi abiye gönderdi. Bu prototip denendi ve beğenildi. Son durum olarak siparişleri kesinleştiriyorum şu anda ve arkadaşların adres bilgilerini topluyorum. Kısa bir süre içerisinde oyma bıçaklarımıza kavuşacağız sanıyorum. Bu arada bir üyemiz sabredemeyip, bit pazarından aldığı kepçenin kıvrık uçlu sapından kendisine bir bıçak yaptı :D
Son durum böyle. Ben bir kez daha Bekir beye ve Cebehane forumuna teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Böyle gelişmeler karşısında ülkemiz hobiciliğinin daha iyiye gideceği yönündeki düşüncelerim kuvvetleniyor. Sağolun, herkese çalışmalarında kolaylıklar , başarılar dilerim...
sevgili fatih , bu oyma bıçağı konusunda girişimlerin için çok teşekkür ediyorum , bekir hocama da biz hobicileri kırmadığı ve kaşık oyma bıcağı konusunda yardımcı oluşundan ve imal etmek istemesinden dolayıda çok çok teşekkür ediyorum ,
bitpazarında 2.tl.,ye aldığım swiss made çelik kepçenin sapından kendim yaptığım kaşık oyma bıcağı şimdilik işimi görmesine rağmen siz ustaların elinden çıkmış kaliteli hava çeliğinden yapılmış ürünün yanından bile geçemez ,
hoşça kalın
-
Hoşgeldiniz Orhan bey; şu kepçe sapından oyma bıçağını merak ettim doğrusu, bir resmini çekip başlığa eklemek mümkün mü? :)
-
günaydın arkadaşlar
hoşbulduk sancar bey , daha önceki mesajıma resim ekleyecektim ama beceremediğim , şimdi nasıl yükleneceğini çözdüm , hoşça kalın
-
Bir kepçe sapından böyle işlevi olan bıçak çıkartan ustalığınız , çelikleri biraz tanıyıp birde ısıl işlemi tamamladığında , forumumuz yeni bir bıçak ustası daha kazandı demektir Orhan bey elinize sağlık :)
-
Bekir ustaya tüm kalbimle katılıyorum; Orhan bey bıçakçılık konusuna da eğilmelisiniz -^b -^b
-
bekir ustaya ve sancar ustaya çook eşekkür ederim , örs çekiç ve ateşi bir arada görmeden ölürsem gözlerim açık gider , ortaokulda okul çıkışında izmir tepecikte demirci ustasının demiri nasıl kızdırıp dövdüğünü seyrederdim hala gözlerimin önüne geliyor fakat ikametgahım bu işi yapmaya müsait değil ,
kendime ait müstakil bir ev hayali kuruyorum , kepçe sapına ışıl işlem konusunda liseden kalma doğru-yanlış bildiğim yöntemi uyguladım , ilk önce ısıtıp soğuttum sonra tekrar ısıtıp kızınca suya daire çizerek soktum , sitemizde bu konuda bilgilerin olduğu gördüm , inceledim teknik konular olduğu için biraz zorlanıyorum , sizlerden ricam çok kısada olsa basit dilde ışıl işlemi anlatmanız.şimdilik tüm ustalara sonsuz sevgiler.
-
:) Cebehanede ilgili konuları okudukça daha sağlıklı bilgi sahibi olacaksınız ama Orhan bey , ben başlangıç olarak, bugün çelik başlığında homojen bir tek metal ve bu metale ait bir tek ısıl işlem uygulamasının olmadığını söyleyerek başlayabilirim .
Modern çelik türleri sanayinin çok çeşitli kullanım ihtiyacına göre geliştirilmiş , içeriğindeki farklı katkı malzemelerine göre de ısıl işlem yöntemleri bulunmuş ve uygulanmıştır .
Bugün her çelik çeşidinin ısıl işleminin , hangi ısılarda ve hangi yöntemle yapılması gerektiği üretici firmalarca müşterilerine bildiriliyor önerilen işlem aynen yapıldığında da önerilen sertlik derecelerine kolayca ulaşılıyor. Selamlarımla
-
Orhan abi hoş geldin :) seni burada görmek ne güzel. Cebehane forumunda çok kıymetli ustalarımız var , hem ustalarımızdan hem de forumdaki bilgilerden çokça istifade edeceğini düşünüyorum. Dün bir çalışanımız manikür pensini düşürüp ağzını bozmuş , Biley işleri yapan bir ustaya götürdüm , sağolsun düzeltti , onunla epeyce lafladık , forumdan bahsettim , uğrayacağını düşünüyorum. Herkese kolaylıklar dilerim , hoşça kalınız. Bekir abi sipariş kısmını bitirdik , Necdet ile Osman bizzat ziyaretinize gelmek , tanışmak istiyorlar , bu sırada bıçaklarını elden teslim alabileceklerini söylediler. Hadi abi de gelecekti ziyaretinize. Bunun dışındaki siparişler bitti. Hadi abi size ulaşıp bildirecekti dün itibariyle. Sanırım meşguldünüz dün , Bugün tekrar ulaşmaya çalışacaktı , ben bir de buradan yazayım. Daha fazla üyelerimizi bekletmeyelim istiyorum sanırım şimdilik daha fazla sipariş gelmeyecek gibi. Forumda sipariş adetleri var , ben size bana ulaşan adres bilgilerini de göndereyim özelden. Bana hesap numaranızı gönderirseniz , sipariş verenlerin hepsine gönderirim.
-
Nazik sözleriniz için çok sağolun Orhan bey ama kendi nam-ı hesabıma küçük bir düzeltme yapayım: ben usta değilim,çırak dahi sayılmam. Zira elimden örs başında ya da ahşap tezgahında hiçbir iş gelmez. Bizim işimiz kalem ve kağıtla, ve dahi eskinin olmuşlarıyla... ;)
-
Kaşık oyma bıçağı çalışmalarını bitirdim sıra seri üretimde .
Numunenin test edildiği videoyu paylaşıyorum
http://youtu.be/rxDqU8aLMLc (http://youtu.be/rxDqU8aLMLc)
-
Elinize saglik Bekir Bey,
tekrar cok pratik ve elinize alinca "profesyonel" denilebilecek bir Alet sergilemeniz cok ic acici olmus.
"El yapimi" ahsap kasik üreten Arkadaslara bir "Gönül" derdine son bulusturmanizida göz ardi etmemek lazim... -^b -^b -^b
-
Hakikaten çok güzel olmuş Bekir usta! Ağacı öyle güzel oyuyor ki benim gibi hiç bu işe girişmemiş olanları bile heveslendiriyor doğrusu. Elinize sağlık -^b -^b
-
ellerıne saglık bekır abı cumartesı geldıgımızde alırız abı
-
tüm dostlara günaydın ,
bekir hocam kaşık oyma bıcağım için çok geç yanıtladığım için ofola , ellerinize sağlık , hobitutkunlarında yazdığım gibi bıçak kesmiyor , sinekkaydı traş yapıyor , yanlız bir hata ettim , insan kullanınca farkediyor ,
benim kullanımıma çift taraflı açık olsaydı benim için çok iyi olacaktı , kendim diğer tarafımını bozaraım korkusuyla ellemiyorum , inşallah ilerki zamanlarda küçük ve orta olmak üzere çift taraflı açık gene lazım olacak , hoşça kalın
-
Güle güle kullanın Orhan bey . :)
-
Arkadaşlar,bende kaşık yapmaya yeni başladım. İzlediğim tahta eğesini nerede bulabilirim. Yardımcı olursanız beni mutlu edersiniz. Bu eğe yüzünden günlük bir adet kaşık yapabiliyorum. Teşekkürler.
Bülent Bülbül