teşekkürler arkadaşlar,
kayahan bey,
bıçak hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse,
Bıçak sıcak dövme ve talaşlı imalat olarak şekillendirildi. Şekillendirme işleminden sonra elde zımparalanarak 120 kuma kadar zımparalandı. Daha sonra da propan ocakta tavlanıp tuzlu suda sadece ağız kısmına su verilip belli bir soğumadan sonra yağda soğutularak su verildi. Bu işlemden sonra sırasıyla 200, 400, 600 ve 1200 kumlarda zımparalanarak son perdahı yapıldı.
Balçak, bıçaktaki küçük bir oluğa girecek şekilde hazırlandı ve tek perçin ile sabitleniyor.
Sap kısmındaki ahşaplar ise, epoksi ile yapıştırılıp sonrada perçinle sabitlendi. Buradaki epoksinin asıl amacı (pek çok arkadaş biliyordur ama hatırlatmakta yarar var ) sabitlemek olduğundan daha fazla bıçağın kullanın esnasında ıslandığında çelik ve ahşap arasında kalacak olan suyun zaman içinde pas yaparak bıçağa zarar vermesini engellemek ve bıçağın ömrünü uzatmak.
Bütün bu montaj işlemlerinden sonra sap kısmı 4 kez tik yağı ile yağlandı ve emdirildi. Bıçak son olarak 1000 ve 6000 numara Japon bileme taşında bilendi, temizlendi ve yağlanıp kınıyla birlikte kullanıma hazır hale geldi