Başlarken > Temel Bilgiler, Terim ve Kavramlar

Altayın Demircileri-Türk Kılıç Yapıcılığı

<< < (9/9)

Durukan Türe:
karburizasyon hakkında belkide eklenebilecek onemli bir detay olarak namlu celiginin istenilen bölgesinin karburize edilebilecegini, bunun su vermeden farklı olarak ilgili bölgenin karbon oranının arttırılmasına neden olabilecegini eklemek gerekir.
görece daha gevrek bir celige yüksek karbonlu bir agız eklemek oldukça faydalı olacaktır.

saygılarımla
durukan türe

Sefa Çabuk:
Merhaba,
bir kaç gündür forumda yazılan yazıların neredeyse hepsini okudum, bilginin paylaşımının ne denli önemli olduğu bir kez daha anlıyorum. Çok önemli ve yerinde yapılmış teknik açıklamalar var, açıkcasını söylemek gerekirse bir forumda karbürizasyon, nitrürasyon, ısıl işlem vb. konularıyla karşılaşmak beni heyecanlandırdı.
Çeliklerle ilgili temel ısıl işlem kurallarını, iyileştirme yöntemlerini, katık elemanlarının ne işe yaradığını öğrenmek çeliklerle daha kolay çalışmamızı sağlar mantığından hareketle, istenirse bunların hepsini ( temel bilgi olarak) başlıklar halinde yazsam sanki ortak bir dil oluşturup hepimizin aynı şeyleri düşünmesine katkısı olur gibi geliyor. Aslında yazmaya başladım, bitirince göndereceğim.
Yeniden herkese merhaba.
Sefa Çabuk

Sancar Özer:
SefaBey, bilgi paylaşmak ve üzerinde tartışmak zaten bu forumun kuruluş amacı; şahsen anlatacaklarınızı okumayı merak ve heyecanla bekliyorum :)

Sancar Özer:
Tam bu başlığın içeriği ile örtüşmüyor belki ama sırf bunun için ayrıca başlık açıp forumda gereksiz kalabalık yaratmak istemedim. İnternette dolaşırken rastladığım, geleneksel japon çelik üretimi(tamahagane) ve japon kılıçlarının sulanması ile alakalı ayrıntılı bir dökümanın forumdaki demirci, metalurjist dostlarımız ve diğer tüm meraklıların dikkatine sunmak istedim. Metin ingilizce ancak ingilizce bilmeyenler dahi dökümandaki ayrıntılı resim, çizim ve diagramlardan faydalanacaktır zannediyorum. ;)

Link:

http://www.shibuiswords.com/tatsuoinoue.htm

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git