Genel Konular > Seri Üretim

Bu Nasıl Yapıldı - Albion Bastard Kılıç

(1/4) > >>

Sancar Özer:
Discovery'deki "Bu Nasıl Yapıldı" programını görmüşsünüzdür. Bu bölümü evvelce izlemiştim. Videosunu bulunca seri üretim bölümüne uygun olduğunu düşündüm. Video ingilizce ama görüntülerden herşey anlaşılıyor zaten. Dünyaca ünlü reprodüksyon kılıç ve bıçak üreticisi Albion'un "bastard" tabir edilen ortaçağ kılıçlarının aslına uygun modern kopyalarını günümüzün teknikleriyle nasıl seri ürettiğini görüyoruz. Ne kadar kısa sürede ürettiklerini görmek gerçekten ilginç. Tabii el işçiliğinin yeri ayrı ama ilerde Türk kılıcı ve yatağanını aslına uygun olarak seri üretmeyi düşünecek dostlar için (Yüce Allah bize o günleri de gösterir inşallah) faydalı olacağını sanıyorum.  ;)

How it's made-Albion Sword

Gavur lafzını anlamayıp da üretim ayrıntılarını merak edenler olursa söylesin, özet olarak çevirebilirim burada :)

Abdurrahman Doğan:
sancar bey paylaşımın teşekürler eğer bizler burda yaptığımız replikaları böyle seri üretim yaparsak en başta sizin gazabınızdan kurtulamayız biz en iyisi gene doğrusunu ve düzgününü yapana kadar el zanatına devam derim

Sancar Özer:
Tabii önce aslına uygununu yapmak lazım, ama inşallah ilerde siz ustalar dünya pazarına açılırsınız ve bu usulle de kılıç, yatağan üretirsiniz diye hayal kuruyorum kendimce :)

Bekir usta siz anlarsınız; videoda kılıç şablonu kesilen makina su jeti mi, yoksa CNC tezgah gibi birşey mi?

Bekir Çankırı:
CNC  freze   Sancar bey .  Yalnızca şablonu değil   kılıcın  namlu , kuyruk, ağız açısı , oluk  , kabza deliği gibi  bütün bir yüzündeki  talaşlı işlemleri bağlanan çeliğin  bir yüzüne   işleyip  bittiğinde de kenarları kesip bitiren bir talaşlı  üretim tezgahı . Tabii işlenecek  bütün  ölçü değerlerini  önceden tezgahın bilgisayarına yüklemek gerekiyor .  Tek yüzü biten parçayı da  önceden  hazırlanan  bir hassas  bağlama  aparatıyla  tekrar tezgaha bağlayıp  o yüze de aynı   ölçü değerleriyle bir önceki  işlem  tamamen  tıpatıp  tekrarlanıyor . Böylece   bir tek programlamayla  ve  çok  kısa  zamanda  birbirinin  eşi  çok sayıda  ürün  elde  edilebiliyor .

Sancar Özer:
Sağolun Bekir usta, hakikaten dedikleri kadar varmış bu CNC tezgahlar...

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git