Genel Konular > Seri Üretim

Bu Nasıl Yapıldı - Albion Bastard Kılıç

<< < (3/4) > >>

Sancar Özer:
Tuzlu suda su vermeyi duymuştum ama videoda "sıcak tuzlu sıvı"(tuzu nasıl sıvılaştırılıyorlarsa) demesi biraz acayibime gitti; herhalde metinde bir hata olacak.

Bekir Çankırı:
Yok  yok   metinde hata yok Sancar  .  fırında  elektrikle veya  başka bir  ısı kaynağında  ısıtılan  çeliği  belli oranda tuz  karıştırılmış suda  soğutarak  sertleştirme  bir su verme  yöntemi . başka bir yöntem de çeliğin   ; eritilerek  ısısı istenen dereceye  kadar  yükseltilen   bir  kazandaki   nötr  tuzun  içinde
batırılarak ısısının kademeli olarak istenen dereceye  bu  tuz  banyosunun  içinde  yükseltilmesi . kılıç gibi  eğilip  çarpılma  riski  olan  çelikler  için ani soğutmadan  sonra , çok  kısa  bir  süre de olsa ısıya  dayanıklı eldiven kullanarak   elle  düzeltme  imkanını  veren bu  yöntem  daha güvenilir tabii.  videondaki  firma da bu yöntemi kullanıyor .

Sancar Özer:
Açıkladığın için sağol Bekir usta o zaman videoda 1:20'de kızgın haldeki namlunun içinden çıkarıldığı silindir, sıcak sıvı tuz banyosu oluyor; ondan sonra sulama ve tavlamaya geçiliyor anladığım kadarıyla.

Eylem Cengiz:
Biraz geliştirelim kendimizi Sancar. Olmuyor böyle. En temel teknikler bunlar.  :D ;D :D

Şaka şaka, biraz gaz vereyim dedim.

Sancar Özer:
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demiş atalar, sora sora öğreniyoruz sayenizde :)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git