Teknik Konular > Bakım, Onarım ve Restorasyon

Antika Osmanlı Silah & Restore

<< < (2/16) > >>

Cengiz Çetin:
Ben mesaj yazana kadar resimleri göndermişsiniz. Evet Mergup bey bu yatağana koçbaş kabza yapmaktan başka çareniz yok.İşiniz yoksa boynuz arayın artık.Kemikte olur ama o büyüklükte zor.Boynuz daha kolay.Ben uğraşmak isterdim.Harika bir şey.

Mergup Özkan:
Cengiz bey,

Ah evet haklısınz ama nerede öyle şans bende...Neyse Alternatıf hazır tabiki.

Meşe ısmarladım ama normal bir meşe degil,  Almanyada 'Mooreiche' yani 'Bataklıkmeşesi' diye bilinen ve bataklıklarda özel yetiştirilen bir Ağac türü. Özelligide senelerce kum ve camur arasında kalıp odunun derın bir renk ve ayrıca damar resimleri oluşması. İşin en ılgınc tarafıda bataklıkda batık kaldıgı halde aşırı
dercede neme karşı dayanıklı olması. Odun parcası diyeceksiniz ama bir haylı ugraştım keratayı bulana kadar ve 3 Haftada zor geldi...İnşallah bitince resimleri eklicem tabii...

Mergup Özkan:
Allah nasip eder, becerebilirsem sonunda böyle olucak inşallah....

(Resım Amerikada bir Antikacıdaki aynı Yatağan türü daha dogrusu Usta emeğini gösteriyor...)

Cengiz Çetin:
Amerikada olduğunu söylediğiniz bu yatağanın kabzası bence tamir görmüş.Kabza kulakları çok ince ve üzerindeki bombe simetrik değil.Bunu tam olarak açıklayamıyorum ama kabza benim içime sinmedi.

Cengiz Çetin:
Birde Kabzaların genelde üç preçinle birleştirilirdiğini gördüm.En sonda bir perçin daha olabiliyor ama bu ,koçbaş kabzalarda başı gövdeye sabitlemek için kullanılırmış gibi geldi bana.Hatta neden buna ihtiyaç duyulduğunu bile düşünmüştüm.
Amerikada olduğunu söylediğiniz yatağanın kabzasıda dört perçinle sabitlenmiş,biraz uzun görünüyor ve son perçin kulaklar çok yakın.Aslında resim gönderecektim ama bulamadım.www.oriental-arms.com da tam istediğiniz gibi yatağanlar bulabileceksiniz.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git