Teknik Konular > Üretim Teknikleri

Bıçak Yapımı

(1/6) > >>

Selim Atalay:
Aslında bu konu benim tarafımdan açılmamalıydı :)Burada o kadar ehil insan dururken...

Yinede forumda tüm bıçakların dımışki yapmak bölümünde sıkışmış olması ve biraz daha bıçak yapımına kayması neticesinde bende böyle bir konu açayım dedim.Özellikle belirttiğim konu kendi adıma çok teşvik ediciydi.

Bu nokta da özellikle yeni başlayacak(Ben) olanlar için sıfırdan başlayarak ve kademe kademe anlatılsa, yapılan uygulamaların amaçları sonuçları nedir şeklinde ve bol resimli olsa nasıl olur diye düşünüyorum.Yani kullanılabilecek çeliklerden onları bulma yönlerine kadar herşeyi.Şimdiden herkese kolay gelsin

Gökhan Bakla:
selim bey sessizliğimizin sebebini yanlış anlamayın, şu an elimde bu işleri anlatacak kadar fotoğraf olmadığı için susuyorum.

ilk fırsatta site için bir bıçak yapıp, çeliğin seçimi, dövülmesi, işlenmesi, su verilmesi, temizlenmesi ve sapının yapımı gibi işlemleri elimden geldiği kadar resimli olarak sizlere aktarmayı çok istiyorum. böylece benim yaptığım yanlışlar varsa sizlerde beni uyarırsınız ve daha doğrusunu ve güzelini yapmayı birlikte öğrenmiş oluruz. :)

http://www.flickr.com/photos/36723715@N05/show/with/3386119982/

bu linkte geçmişte amatörce yaptığım bir kaç bıçak resmi var.

Sancar Özer:
Gökhan bey, linkteki resimler hakikaten muhteşem. Elinize, emeğinize sağlık.

Bıçak yapımı konusunda: Çalışmanızın aşamalarını videoyada kaydetip internettekivideo sitelerine yükleyerek link vasıtasıyla bizimle paylaşma imkanınız var mı?böylece bıçak yapımının inceliklerini çok daha iyi anlamış oluruz. En azından şahsım adına bundan çok faydalanacağımı zannediyorum.

Selim Atalay:
Resimler daha doğrusu bıçaklar çok güzel :D Elinize ve emeğinize sağlık.Aslında resim yanında video da aklıma gelmişti.

Özellikle videolar başlıklı konuyu açmadan evvel bayağı bir araştırma yaptım.Ne yazık ki yatağan veya kılıç yazdığınızda çok fazla bir şey çıkmıyor.Kültür bakanlığı bu konuda pekçok belgesel çekebilir veye nat. geo. veya discovery e çektirebilirdi.Bu konuda japonlar çok etkin.Özellikle en meşhur katana ustaları için ayrı ayrı belgeselcikler hazırlamışlar.Ortaçağ avrupa kılıçları için hatta viking kılıcı adına bile fazla birşey bulamadım.Buna rağmen birşeyler vardı.Bizdeyse koca bir sıfır.

İş demir dövme konusuna gelince yine pekçok video var.Tabiki yabancı kaynaklı.Yerli olarak sadece bir çapa dövme videosu bulabildim.

Videolar ve belgeseller daha aydınlatıcı olabiliyor :D

Metin Sakin:
Merhaba bıçak yapımıyla ilgili
Knife - Step-by-Step Knifemaking You Can Do It!.pdf isimli bi kitap buldum indirmmek isteyenler için rapid linki

http://rapidshare.com/files/301756299/step.pdf.html

Bence işe yarar bi kitap

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git