Başlarken > Tanışalım - Sohbet Edelim

Merhaba; Kendinizi tanıtın

<< < (2/63) > >>

Ersoy Yüksel:
Merhabalar adım Ersoy Yüksel

            Okçuluk, kendo ve aikido yapıyorum. Kılıç tutkum ve kılıçlara olan saygım hep yanlış anlaşılmıştı. Burada yalnız olmadığımı bilmek güzel. 

Bir kılıç üzerinden o ulusun nasıl savaştığını at üzerinde mi , yaya olarak mı, üzerindeki desenlerden sanat tarihlerini, inançlarını, çeliğin yapısından coğrafyasını hatta üzerindeki motiflerden toprağında yetişen bitkilere kadar her şeyi görebilmek mümkün.  Ulusların tarihini ve kültürlerini biçimlendiren kılıcın bu zenginliğini ve etkisini görmemek imkansız.

Sitenizi uzun zamandır takip ediyorum.  Siteniz çok büyük bir eksiği doldurdu. Bildiğim kadarıyla Türk kılıcıyla ilgili bu çapta bir site ve bilgi paylaşımı dünyada tek.  Her şey için teşekkürler.

Serkan Sungur:
Merhaba.

Osmangazi Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi'nde öğrenciyim.

Çocukluğumdan beri kılıca ilgi duyardım. Daha sonra bu, eski dönem ok-kılıç savaş sanatlarına ilgiye dönüştü. Lisenin başında okuyup etkilendiğim fantastik roman karakteri Drizzt'in kullandığı eğimli palalar beni bu yöne çekti.

Henüz sahip değilim ama kendi oluşturacağım kılıç koleksiyonu en büyük hayallerimden bir tanesi.

Siteyi Yatağan kılıcı ile ilgili makaleyi okuduğumdan beri takip ediyorum. Siteyi kuran ve gelişiminde aktif rol oynayanlara teşekkürlerimi iletirim. Forumunun açılmasını sevinçle karşıladım.

Aydin Yüksel:
Merhaba arkadaslar, ben Aydin Yüksel. Almanya´da yasiyor ve ticaret ile ugrasiyorum. Birkac yil önce, bir acik arttirma sitesinde gördügüm, tarihi bir Osmanli savas kalkani ile basladi bendeki eskiye ragbet. Sonra Osmanli madalyalari ve yatagan. Ilk eski yatagan kilici Amerika´dan postayla geldiginde heyecanla actim ve masanin üstüne koydum, uzun uzun seyrettim. Sonra bizim kilicimiz niye Amerika´dan geliyor diye kederlendim. Basladim arastirmaya.. Fazlaca bir bilgiye ulasamadim. Iste o ara Cebehane sitesini buldum, baktimki birileride benim gibi dert etmis bu konuyu. Hemde cok akademik bir tarzda ugrasiyorlar. Ben burada Yatagan icin birseyler ögrenmek istedigimde, Alman antikacilardan, siz tarihinizi bilmiyorsunuz ve sahip cikmiyorsunuz sözünü cok isittim. Iste simdi birileri var, bu ata yadigari konuyu, karanlikta igneyle kuyu kazar gibi irdelemek isteyen o kiliclari bir mühendislik harikasi olarak imal edenlerin, tasiyanlarin nesilleri cikti ortaya. Bu siteyi kuranlara sonsuz tesekkürler ediyorum. Cok daha fazla geliseceginden eminim.
Benim bilgilerim, kücükken oynadigim tahta kilicim ve müzelerde gördüklerim, birde severek topladigim kilic bilgilerinden öteye gitmez. Yinede derliyebildigim her bilgi kirintisini buraya aktarmaya calisacagim.
Ama eski bir Azarbaycan Türk atasözü hep aklimdadir; ´´Gecmisine kursun sikanin gelecegine bombalar yagar.´´ Bu nedenle gecmisine sahip cikanlardan olmaliyiz.
Bu arada benim hayal ettigim bazi seyler var. Mesela bendeki kilic imal etme fikri,  burada ayni düsüncede baska arkadaslarda oldugunu gördüm. Anlasilan cok isimiz var, alinacak cok yolumuz var. Ama biz düsliyelim gerceklik ardisira gelir nasil olsa..
Ilk firsatta, eger ilginizi cekerse elimdeki Türk kiliclarinin resimlerini cekip size gönderecegim. Tabii daha yolun basindayim, az sayida eski birseyler var ama benim icin manevi degerleri cok yüksek.
Son olarak, Yatagan belediyesinin bu sanati gelistirmek icin Avrupa birligi fonlarindan aldigi 1.500.000 Euro ne oldu haberi olan varmi ??
Dostcakalin
Aydin Yüksel

İlker can Karagülle:
Adım İlker can Karagülle, 1979 ankara doğumluyum.Çok küçük yaşlarda asker babamın merasim klıcına duyduğum merak, sonrasında bir hayranlığa döndü ve yıllarca bu silah hakkında araştırmalar yapmama amatör çalışmalarla araştırmalarımı desteklememe sebep oldu.

Günümüzde halen spor olarak uygulanan eskrim, kendo, escrima gibi branşlar üzerine araştırmalar yaptım. bu araştırmalar içersinde 4 yıl kadar bir süre epe branşında ODTU eskrim takımın da yer aldım. Yalnız olimpikleşmenin, kurallamanın bu sporlara en büyük eksisi, amacın puan almaya dönmesiyle tarihi kullanım yöntemlerinden ve tekniklerinden gittikçe uzaklaşmaları oluyor. Bugün olimpik anlamda yapılan müsabakalı tüm kılıç sporlarında, kılıç sadece bir sembol olarak kalmış durumda. Görüntünün dışında teknik anlamda gerçekle tutarlılıkları hiç yok.

Bu konular üzerine yoğunlaşınca avrupa ülkelerinde hema (Historical European Martial Arts  ) grupları olarak bilinen tarihi savaş sanatları birliklerini araştırmaya başladım ve 2007 mayıs ayında bu tarz bir girişimde bulunarak ülkemiz de ilk ve şuan için hala tek olan  Kuzgun Spor Kulübü Tarihi Savaş Sporları Derneğini kurdum. Kuruluşundan bu yana derneğimiz ateşli silahlar öncesi kesici, delici ve ezici silahlar kullanımı ve  tarihi ile ilgili hem teorik hem pratik anlamda araştırmalar yapmaya devam etmekte ve ben de dernek bünyesinde bugün birçok ülkede de sürdürülmekte olan bazı kılıçların kullanımları üzerine eğitimler vermekte ve öğrenmeye devam etmekteyim.

Ama asıl amacı kendi kılıç sporları ekolünü ve teknik yöntemlerini oturtmak olan derneğimiz avrupa kılıçları değil dünya kılıçları ile ilgilenmekte ve tarihte de önde gelen silahlar arasında yeralan kendi kılıcımız "türk kılıcı" ve "yatağan" üzerine çalışmalarada başlamış bulunmaktadır. Bu konuda oldukça kayıp bilgi olmasının farkındalığında araştırmalarımızı başlatmışken böyle bir sitenin varlığı bizi gerçekten çok etkiledi ve rahatlattı.

'Cebehane' yönetimine bu konuda tebriklerimi sunmak istiyorum ve çalışmalarında tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.

İlker can Karagülle
Kuzgun Spor Kulübü

Ersin Öner:
Ersin Öner. 1984 doğumluyum, Eskişehir'de yaşıyorum. Böyle bir sitenin varlığı beni çok sevindirdi, kuranlardan ve emeği geçenlerden Allah razı olsun. Askeri tarihi 6 senedir merakla araştırıyorum. İllüstrasyon merakım var aslında. Duymuşsunuzdur belki de, Totalwar serisinin Medieval Totalwar oyunu ile başladım aslında. İçimde vardı ama oyun körükledi beni. Ben askeri her tür materyale dair arşiv olşturuyorum. Özellikle islam coğrafyasıyla ilgili. Amatörce tarihi zırhlar yapmıştım.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git