Teknik Konular > Alet ve Makineler

Basit Bileme Tahtası

<< < (4/4)

Sefa Çabuk:
kesici tarafı ileriye doğru uygun kesme açısıyla iterek bileme yapıyoruz ve mutlaka su kullanıyoruz, bıçak keskinleştikçe zımparaya dalmak isteyebilir bu nedenle kesme açısını asla bozmuyoruz hatta gerekirse uygun açıda bir bileme bloku kullanıyoruz.

Sefa Çabuk:
böylelikle sırasıyla kalından inceye doğru bir sırayla zımparalama işlemi pratik olarak gerçekleştirebilinir, bir zımpara defalarca kullanılabilir. Kolay gelsin :)

Durukan Türe:
şimdiye kadar yayınlananlar arasında en faydalı buldugum konulardan bir tanesi idi. bende ege ve zımpara kagıdı kullanıyorum zaman zaman. yöntemim daha farklı olsada buda gayet güzel, işe yarar bir yöntem.
Sefa sende biliyorsun en başıtınden ege kullanmak bile çok zor bir iş. hep aynı açıyı tutturacaksın vs vs ....

aslında yeterince deneme ile başıt aletlerlede çok güzel iler cıkartılabilir...

Sefa Çabuk:
Durukan kesinlikle haklısın, temel işlemlerden eğeleme işleme neredeyse işin en ana kısmı eğelemeye hakim olan biri neredeyse metal işlemede kullanılan her takıma hakim oluyor ve sabırlı olmayı gerektiriyor, eğeyle aynı açıyı sorunsuz tutturmaya yarayan yardımcı bir aparat var aslında, bu mengeneye sıkıştırılarak kullanılan ikinci bir mengene adı da zaten "pah mengenesi" pah zaten kelime anlamıyla keskin olan bir kenarı belli bir açıyla düzeltme olarak bilinir, farklı açılarda var ama piyasada bulunurmu bilmem, biz zaman zaman gereksinim oldukça kendimiz üretiyoruz.

Burak Ekit:
pah kirmaya benzeyen bu basit jig duzenegi de ise yarayabilir.
http://www.youtube.com/watch?v=yIvyPxyVKQc&feature=channel

kusura bakmayin anlatmak yerine bu daha kolay geldi. biraz uzun bir filim bikac dakka sonra egeleme duzenegini detayli bir bicimde anlatiyor.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git