Genel Konular > Diğer Silahlar ve Savunma Gereçleri

Bu Nasıl Yapıldı-Avrupa Şövalye Zırhı

(1/7) > >>

Sancar Özer:
Osmanlı miğferlerinin yapımı ile ilgili bilgi ararken tesadüfen bulduğum "Bu nasıl Yapıldı" belgeselinin mafsallı Avrupa şövalye zırhları ile ilgili bölümünü sizlerle paylaşmak istedim. Belgesel Türkçe dublajlı ;)

Savaş Zırhı Yapımı

Uğur Nakaş:
Çok güzel olmuş sağol paylaşım için.. inş birgün bizlerde yapabilriiz böyle zırhlar...

Bekir Çankırı:
Eline sağlık sancar  . yine önemli bir katkı sağlamışsın. -^b
Yeni ve  bakir bir çalışma  alanı .
 Zırh   veya benzeri  miğfer , kalkan  , gibi konularda  çalışma , deneme yapan  , başlatan  , araştıran dostlarımız var mı acaba?   Bu  konuda  yapılacak  muhabbet  ve tartışmalar  konuyu ısıtıp  yeni örneklerin  çıkmasını sağlasa çok da hoş olurdu. :)

Sancar Özer:
Valla ben de bunu araştırıyorum birkaç gündür Bekir usta. Uğur bey aklıma zincir zırh yapma fkri düşürdüğünden beri zırhın kalanını nasıl tamamlarım diye kuruyordum. Onun için biraz araştırdım.

Şu an Türkiye'de bununla profesyonel olarak ilgilenen tek sektör mehter takımlarına kostüm ve aksesuar sağlayan şirketler. Bunların da zırh, kalkan, miğfer v.s.leri değişik kalitelerde, bazıları orjinaline görüntü olarak yakın iken bazıları feci durumda(Yatağan festivalindeki mehter takımını hatırlayanlar olacaktır :-\)

Askeri müze mehterhanesindeki bir tanıdığım vasıtasıyla onların kullandığı zırh ekipmanını inceleme, giyme fırsatım olmuştu(bkz. profil resmim ;D) görüntü olarak gördüklerim arasında gerçeğe en uygun örneklerdi. Bunları Ankara'da bir firmaya yaptırıyorlarmış. Dün bu firmayla iletişime geçip çeşitli parçalar için fiyat sordum. Zırh gömlek 1200 TL, miğferi 400 TL, kılıcı 100-450(şeklen şemşir formunda görüntüyü kurtarır lakin kalıpla basma namlulu bıçak özelliği olmayan kılıçlar) kolçak 200, dizçek 400, kalkan 250... şeklinde gidiyor fiyatlar.

Zırh işine girersem ve miğferi kendim üretmenin bir yolunu bulamazsam bir ihtimal buradan almayı planlıyorum. Yine de keşke hakikisine her anlamda uygun "gerçek" miğferler yapan ustalar olsa da bu sanat da dirilse ülkemizde...

Eylem Cengiz:
Bursa'da zincir zırh yapan bir usta var diye duymuştum. Beyazıt taraflarında adı aklıma gelmeyen bir mekanda bu ustanın yaptığı zincir zırh vardı ve çok düzgündü ve çok ufak baklalıydı.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git