Hadi üçün cü bölüme başlayalım : Namlunun her iki yüzüne aynı işlemleri tekrarlayıp henüz keskin olmayan bir kesici ağızı eğeleyerek oluşturun .
eğenin çelik üzerinde bıraktığı izler diş kalınlığı ve diş aralığı ( HATVE ) ile doğru orantılıdır. Kalın dişli eğeler ( 1 ) hızlı talaş kaldırır ve derin izler bırakır. Diş kalınlığı ve hatve küçüldükce daha az talaş kaldırır ama daha az çizgili daha temiz yüzey çıkarır . İstediğiniz formu elde ettikten sonra en ince eğe hatvesine kadar sırayla eğeleyerek zımparadan önceki en az çizgili yüzeyi elde etmelisiniz .
Bu işlemlerin sonunda artık ağız açısı açılmış zımpara ile perdaha hazır temiz bir taslağınız var .
KABZA TAKMAK :
A- ) Kabzalık ahşabınızın çeliğin kuyruk bölümü ile öpüşen yüzünü düz bir zemine ( mermer - cam ) yapıştırdığınız zımparaya sürterek tüm pürüzlerini düzeltin .
B -) Düzelttiğiniz yüzeye 2-3 küçük damla japon yapıştırıcı damlatarak çeliğe yapıştırın .
Kuyruktaki deliklerden eksenleyip ahşabı delin ( 3 mm )
Diğer yüzünede aynı işlemleri yaparak ahşabı yapıştırıp aynı eksenlerden delin
Ağaç törpüsü veya kalın dişli eğe ile önce kabzadaki çelik kuyruğun profiline kadar indirin.
Keskin köşeleri kabaca pahlayıp ince tesviye ve zımparaya hazırlayın
Kalan köşeleride önce daha ince eğe sonra da zımpara şeridi ile yumuşatıp tesviye edin .işlemi her seferinde daha ince zımpara kullanarak tekrarlayın .
henüz perçinlenmemiş kabzası ve henüz kesici ağzı açılmamış namlusuyla bıçağınızın son hali .
şimdi küçük bir çekiçle dikkatlice tıklayıp kabzayı yapıştırdığınız yerden kurtarın .