Teknik Konular > Çalışmalarımız

satır..

(1/3) > >>

Durukan Türe:
arkadaşlar,
sureklı alışverişimi yaptıgım kasap bir arkadaşımın istegi uzerine dövme bir satır yaptım.
kalın bir makas çeliginden iki kişi ugraşarak açabildik.   2 sene once kurban bayramından once başlamıştım ama pek çok proje gibi oda kendi zamanını bekledi    :) .
bu çalışmada pek çok nokta istedigim gibi olmadı ama artık bir an önce elimden çıksın istedim. demek ki çok fazla beklememek gerekiyormuş.
benim için ilginç olan ise harika bir meneviş rengi ortaya çıktı. dikkatli bakılırsa görülecektir. hediye ettigim usta ise dükkanının en güzel yerine astı ki en güzel hediye benim için bu oldu.

Durukan Türe:
ha bu arada sefa,
bana gösterdiğin o harika kukri yi forumdaki arkadaşlarla da paylaşmalısın. yoksa senin yerine ben gönderecegim çektigim fotografları.
(gecenlerde antalya gittigimde sefa beyin nazık davetini kıramadım. iyi ki de oyle yapmışım. harika insanlarla tanıştırdı. buradan kendisini teşekkür ediyorum. )

Sefa Çabuk:
Durukan Antalyaya iyikide geldin ve biz de senin gibi bir insanı tanıdık, ayrıca bunu saymıyoruz daha önce de söylediğim gibi yine söylüyorum. Kukri nin fotoğraflarını çekmedim daha ::) ( aslında kukride sayılmaz sende biliyorsun ama öyle diyelim )sen foruma gönderirsen sevinirim, daha sonra detaylı fotoğraf çekersem bende ayrıca gönderirim. Sonra söyleyecektim ama şimdiden söyleyeyim, damascusların birinden artan parçayı Boğaziçi Üniversitesinden bir arkadaşım istedi çekme deneyine, mikro yapı incelemesine, sertlik kontrolüne vs vs sokacak sağolsun, bu aslında hepimiz için çok iyi olacak, en azından ne yaptığımızı bilimsel anlamda görebileceğiz, sonuçları paylaşırım( satır alamet bir şey olmuş bakınca insanı korkutuyor)

Durukan Türe:
o zaman bendeki fotografı yolluyorum ama kalitesi iyi degil. bir an önce sen kendin cekde görelim. bilimsel deneyede çok sevindim. ayrıca bende bir parça göndermek isterim. bu arada 1070 ler de sanırım bir sorun var ki su almıyorlar bir türlü....

Sancar Özer:
Elinize sağlık Sefa bey; çok güzel bir bıçak. Form olarak bana kukriden çok maşet(machete) tabir edilen uzun bıçak türünü hatırlattı.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git