Son İletiler

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
51
Çalışmalarımız / Ynt: Erken Türk Kılıcı
« Son İleti Gönderen: Osman Başkurt 06 Ağustos 2014, 23:08:13 »
yapabildiğimiz kadarıyla yapıp ilerliyeceğiz  Sancar Bey ama resim ve video için çok geç kaldık şu anda dövmeyle bir işim kalmadı ama seneye veya daha erken yaparsam o zamanlara çekerim :)
52
Çalışmalarımız / Ynt: Erken Türk Kılıcı
« Son İleti Gönderen: Sancar Özer 06 Ağustos 2014, 22:20:08 »
Maşallah Osman usta, elinizde hiçbir devir kılıcı kurtulmayacak bu gidişle!  Kılıçların yapım aşamaları ile alakalı video ve resim de bekliyoruz ;)
53
Çalışmalarımız / Ynt: Erken Türk Kılıcı
« Son İleti Gönderen: Osman Başkurt 04 Ağustos 2014, 14:59:01 »
teşekkürler Sancar Bey balçağın resimlerdeki gibi olması gerektiğini biliyorum ama döküm yerleri tek parça yada 5-6 parça dökmediği için balçak bulamıyorum yada kalıp yapsam bile dökmek istemiyorlar az miktarda. Bu balçak elimde vardı ve biraz traşlayarak bu hale geldi uçları aslında benzer ama fotoda belli olmuyor ve küçük. Başka kılıçlar yapmak gibi planlarım var ama şu anda elimde  bu ve 17. yy kılıcı var ikiside tam temizlenip desenlerini işlemem lazım onlar bitince daha farklı tarzlarda da denemelerde bulunucağım bu arada 17.yy kılıcını sevebileceğinizi tahmin ediyorum bitince onuda paylaşıcağım ağırlığı dengesi neredeyse tam yerinde oldu 680 gr. ve daha temizlenmesi var  ayrıcada denge 16 - 17 cmlerde.

saygılarımla
Osman Başkurt
54
Çalışmalarımız / Ynt: Erken Türk Kılıcı
« Son İleti Gönderen: Sancar Özer 03 Ağustos 2014, 23:52:30 »
Osman bey üstadım, öncelikle elinize sağlık. Hem çok güzel olmuş ve hem de Türk kılıcının farklı devirlere ait örneklerinin de günümüzde yapılması önemli bir gelişme. Eli,nize , emeğinize sağlık! -^b -^b -^b

Ağrılık ve ağırlık merkezi gayet iyi. Küçük bir eleştirim balçağın siper kollarının klasik ve geç Osmanlı kılıçlarında olduğu gibi uca doğru sivriliyor olması olabilir. Daha erken dönem kılıçlarda siper kolları ortaya doğru daralıp uca doğru genişleyerek genellikle birer palmet ile son bulur. Ayrıca erken devir balçaklarının kolları daha yassı formda olur.

Birkaç örnek:






Bu arada, Türk terminolojisinde "pommel" için kabza başı ve/veya kabza topuzu tabirini kullanıyoruz. Türk silah terminolojisi ile ilgili terminolojiyi bu başlıkta bulabilirsiniz:

http://cebehane.com/forum/index.php?topic=72.45

Sizden daha farklı dönemlere ait vbe farklı alttürlerde yeni eserler bekliyorum. Terkrar elinize sağlık.

55
Çalışmalarımız / Erken Türk Kılıcı
« Son İleti Gönderen: Osman Başkurt 01 Ağustos 2014, 11:56:25 »
Merhabalar

Erken Türk Kılıcı projem, form orjinaliyle birebir ama balçak biraz farklı ve boy biraz daha kısa orjinali 106 cm orjinalde balçak ve pommel için demir kullanılmış ben prinç kullandım. yarı talaşlı üretim yarı dövme tekniğiyle yapıldı kılıç balçaktan uca doğru inceliyor kabzası şimşir ağacından pommel'i prinçten kın daha yapmadım ama yapıcam yakın zamanda.

Boy: 93 cm
kabza: 13 cm
Ağırlık : 588 gr
En : 3,5 cm Balcakta 3,4 cm yelmanda ortada 2,8 cm
Denge : balçaktan 18,5 cm
56
El Yapımı Ürünler / osmanlı temren
« Son İleti Gönderen: Davut Güçlü 17 Temmuz 2014, 00:20:01 »
57
Çalışmalarımız / Ynt: Hikaye-yi Süleyman
« Son İleti Gönderen: Sancar Özer 29 Haziran 2014, 15:23:24 »
Gerçekten güzel ve bilgilendirici bir röportaj olmuş Süleyman bey üstadım. Sanatınıza olan tutku ve saygınız hayranlık uyandırıcı. Keyifle okudum ve memleketimizde bir geleneksel sanatımızın daha yaşadığını görmekten büyük mutluluk duydum.  -^b
58
Çalışmalarımız / Hikaye-yi Süleyman
« Son İleti Gönderen: Süleyman KABLAN 26 Haziran 2014, 11:54:01 »
İşte Kayseri Dergisi Haziran sayısı
59
Çalışmalarımız / Ynt: ALPARSLAN
« Son İleti Gönderen: Bekir Çankırı 08 Haziran 2014, 13:39:18 »
Maşaallah ... ve   ellerine  sağlık  Sinan . Emeğin  Türk kılıcına  , Kılıcımız da  sana yakışıyor . -^b
Bütün ihtişamına rağmen "Nihayet " ya da "Sonunda  işte türk  kılıcı " demeyeceğim . çünki iyi  biliyorum ki çok daha iyileri  Başta Sinan usta  olmak üzere  , diğer  değerli ustalarımızın  elinden çıkacağı  günü  bekliyor .
Kılıcımızın  bizim ustalarımızın  elinde  hayat bulduğunu görmek  , sizlerin değerli  emek ve hünerlerini  mükemmel yansıtsa da , henüz başlangıç ve emekleme dönemi  ve   gelecek muhteşem günlerin habercisidir  hiçbirimizin şüphesi olmasın .
Tekrar  ellerine  sağlık  ve kolay gelsin . Gözlerinden öperim .
60
Üretim Teknikleri / Ynt: üretim tekniği
« Son İleti Gönderen: Sancar Özer 08 Haziran 2014, 11:02:10 »
Ege bey, ocak kaynağı, türk burgusu, dımışk, pota çeliği ile ilgili üretim teknikleri ve her türlü bilgiye Gökhan Bakla usta'nın blog'undan ulaşabilirsiniz. kendisi özellikle bu konularda Türkiye'deki benim bildiğim en önemli ustalardan biridir:

http://gokhanbakla.blogspot.com.tr/p/turk.html
http://gokhanbakla.blogspot.com.tr/p/tarihteki-celik.html
http://gokhanbakla.blogspot.com.tr/p/dmski-wootz-bulat-ve-damascus.html

Balık yağı konusunu duymadım ama bıçak sulamada kullanılan "su"larda istenen ısıl işlem özelliğine göre(hızlı soğuma, yavaş soğuma v.s.) değişik yağ ve terkipler kullanıldığını biliyorum.
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
Her Hakkı Saklıdır © 2007-2024 cebehane.com
SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines
RSS WAP2