Başlarken > Etkinlikler, Haber ve Duyurular

Silahhane açıldı....!

(1/7) > >>

Yaşar Burak Uslu:
 :D Kıymetli dostlar geçmiş günlerde verdiğim haberlerden hatırlayacak dostlara müjde , Topkapı Sarayı Silahhane Bölümü açıldı. Saray girişinden ileri doğru ve ilk sol kısıma ilerlediğinizde tabelayı göreceksiniz . Keyifli geziler.
 Not biz bazı dostlarla dolaşma kısmetine erdik FOTOĞRAF ÇEKMEK YASAK  güvenlikçiler de kalabalık , ama dayanamayıp çekenler olabilir belki   >:D

Sancar Özer:
Bu müjdeli haberi ilettiğiniz için çok teşekkür ederiz Yaşar bey. En kısa zamanda gezmek lazım. Sormamı maruz görünüz acaba serginin genişliği nedir? Yeni ve ilginç eserler yer alıyor mu sergide? Eski silah sergisinden çok daha geniş olduğunu umuyorum doğrusu. Topkapı sarayının silah deposu ikinci bir Askeri müze kurmaya yetecek kadar geniş zira. Silahhane düzenlemesi ile birlikte çıkması planlanan katalog ile ilgili bir gelişme var mı?

Yaşar Burak Uslu:
Sancar bey ,
Orta ölçekli bir salon ve envanterin bence %1 i sergileniyor , ne olursa olsun gezmek lazım . Ayrıca süslü örnekler ağırlıkta ! >:( ama olsun  bu da yoktu. selamlar

Yaşar Burak Uslu:
Kataolg hazır ama henüz satışa sunulmadı sadece protokole verildi şimdillik...

Sancar Özer:
Bilgilendirdiğiniz için tekrar sağolun Yaşar bey; kataloğu özellikle merakla beklediğimi söylemeden edemeyeceğim zira Topkapı sarayının silah deposunun  Türk kılıcının evrimi ile ilgili kayıp halkaları (örneğin Fatih öncesi Osmanlı kılıçları, Kanuni öncesi yatağanlar, veya çok çok talihliysek Anadolu Selçuklu kılıçları gibi) barındırabileceği gibi bir umudum var doğrusu.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git