Başlarken > Tanışalım - Sohbet Edelim

Topkapı Sarayının Gizli Hazineleri - Hurriyetten bolca fotograf

(1/2) > >>

Eylem Cengiz:
Bkz.:
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=29711&p=1&rid=2

Emre Kipmen:
Üzücü değil mi?


Duvarlar küflü, yer kaplamaları kalkmış, toz içinde....

Genelde çok üzülmüyorum Türkiye'deki kültürel değerlerin özel kolleksiyonlara gitmesine. En azından ihtimam görüyorlar. Arkeolojinin içinden geldiğimden biliyorum müzelerimizin büyük çoğunluğunun nasıl olduğunu. Kazılardan çıkardığımız eserleri müzeye verirken içimiz cız ederdi....

Mergup Özkan:
Merhaba Eylem bey,

Insanın ici burkuluyor, bunları görünce....yazık. :(  :'( >:(

Eylem Cengiz:
İşin kötüsü kendi dedemin ninemin sandığından da birşeyler çıktığı rivayet ediliyor ama bunlara bile sahip çıkmak nasip olmadı. Muhtemelen bir kukri yada bir saldırma varmış zamanında...

Atalardan onların hikayelerini, onların atalarının kimler olduklarını, ne yaptıklarını, nereden geldiklerini sağ iken öğrenmek gerek... Babamın dedesinin hangi savaşta şehit düştüğünden bile emin değilim. Onun babasının adına ulaşamadığımdan 1. dünya savaşı kayıtlarından araştıramadım. Sarıkamış şehitlerinin ad-memleket şeklindeki bir listesi var mı bir yerlerde?

Bahadır Soydan:
Türk okçuluğu meraklısı bir tanıdığım anlatmıştı. Kanada'dan bir akademisyen uzmana Topkapı sarayı'ndan araştırma için izin almada yardım etmiş, uzman gelince birlikte gidip bu resimde görülen şekilde tarif ettiği yay deposuna götürülmüşler. Yanlız aradaki fark onlar gittiğinde yaylar üstüste yığılı haldeymiş. Sanırım gazeteciler gelecek diye biraz düzene sokmuşlar. Kanadalı yayları görünce heyecandan dilini yutmuş tabi.Sonra eyvah demiş, özel eldivenlerimi almayı unuttum ya şimdi bize dokundurtmazlarsa?. Benim arkadaşla bunlar üzülürken, Sarayın uzmanı gelmiş, bir çift beybi bulaşık eldiveni kendi giymiş,birer çift de bunlara vermiş ve yaylara yumulmuşlar..
Tabi bu gözlerden uzak örgü zırhların, miğferlerin kalkanların kaçta kaçı orjinal Osmanlı olarak saklı kalmıştır, bu kadar yıl içinde hangileri sahteyle veya daha değersiz benzerleriyle değiştirilmiştir, bunu engellemek için envanterleri ne kadar hassas çıkarılmıştır,bir sürü gelmiş geçmiş müfettişler ne kadar sıkı ve dürüst denetlemişlerdir o ayrı bir merak konusu..

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git