Başlarken > Tanışalım - Sohbet Edelim

En iyi düello sahneleri :D

(1/4) > >>

Sancar Özer:
Belki biraz forumun konu alanı dışına çıkıyorum (eğer kural ihlali varsa modeatör arkadaşlar lütfen silsin ;) )lakin kılıçlara merakım sadece yapım teknikleri, tarihi ve sanatsal yanı üzerine değil; evvel eski kılıç kullanım yöntemleri ve savaş sanatlarına da teorik olarak da olsa meraklıyımdır. Bu sevgim sinema sanatına olan ilgimle de kesişince doğal olarak filmlerdeki kılıç dövüşü sahnelerine de özel bir merakım oluştu ;D Çoğu filmde ya aşırı stilize ve abartılı, ya da beceriksizce ve akıcı olmayan sahneler oluyor lakin nadir bir kaç filmdec akıcı ama gerçekçi sahnelere rastlamak mümkün.

 Siz forumdaşların da bu alakamı paylaştığını hüsnüniyetliyle yıllardır izlediğim kılıç ve bıçak düellosu sahnelerinden bence en iyi birkaçını sizlerle paylaşmak istedim :D

ilk sahne bence çekilmiş en iyi düello sahnesi olan Rob Roy filmi final düellosu. Liam Neeson Tim Roth rapier ve sepet siperli claymore ile dövüşüyor;Koreograf meşhur William Hobbes:

Rob Roy - Final Duel

ikinci sahne bence konu üzerindeki en iyi filmlerden biri olan Düellocular filminden, koreograf yine Wiliam Hobbes, Harvey Keitel ve Keith Carradine süvari kılıçları ile dövüşüyor. düello sahnenin sonlarına doğru lakin tüm sahneyi ilzemeniz atmosfer açısından daha zevk almanızı sağlayacaktır:

The insult

üçüncü sahne aynı filmden dövüşen Harvey Keitel, silah küçük kılıç denen düello epesi. Keitel bu filmden önce eline kılıç almamış olmasına rağmen filmde tüm sahneleri dublörsüz çekmiş! :

the duel that started it


aynı filmden, Carradine ve Keitel bu kez küçük kılıçla düello yapıyor

Harvey Keitel sabre duel

yine aynı filmden son kılıç düellosu, aslında kılıç düellosu sayılmayabilir ama çok sevdiğim bir sahnedir :D İki düşman at üstünde süvari kılıçları ile dövüşüyor

The Duellists

Geçiyoruz Sydney Pollack'ın meşhur filmi Yakuza'nın finaldeki tapınak düellosu sahnesine, Takakura Ken katanasıyla yakuzaları doğruyor >:D:

THE YAKUZA - Takakura KEN - sinematik-mafia.blogspot.com

Samurai kılıçları sözkonusu olunca Kurosawa'yı ve Toshiro Mifune'yi anmadan olmaz. İşte Sanjuro'nun final sahnesi, teknik sorundan dolayı oluşan aşırı kan fışkırmasını göz ardı ediniz ;) Bu sahne Japon kılıç sanatını çok gerçekçi yansıtıyor bence:

SANJURO SLAUGHTER SCENE - Toshiro Mifune

Troy filminden Aşil ve Hektor'un düellosu. Evet tarihi olarak pek gerçekçi değil, gerçek hipolitler ağır zırhları altında daha da ağır kalkanları ardına büzülüp yine ağır mızrakları ile birbirlerini dürterek dövüşürdü. Bir de şu var ki o bronz kılıçlar fena dağılırdı hakikaten böyle kullanılsalar; ama kabul etmek lazım yine de iyi tasarlanmış bir sahne:

Troy- Achilles Vs Hector

Son sahne;Kılıç değil ama müthiş realist bir bıçak dövüşü sahnesi; Tommy Lee Jones Benicio DEl Toro ile kapışıyor, film The Hunted:

The Hunted

Daha çok sahne var; 1954 yapımı Prens Valiant'ın finalindeki şövalye kılıcı ve kalkanlı düellosu, Orson Welles'in Macbeth uyarlamasının final dövüşü, Cennetin Krallığı filminde Eyyubi süvarisi ile Balian'ın düellosu gibi, ama onların videolarını da buldukça ekleyeceğim. Lafı geçmişken bizim filmlerimizde de az da olsa iyi sahneler var, aksesuar ve kostümlerin mütevazılığını gözardı edip koreografiye baktığınızda Atıf Yılmaz'ın Köroğlu filminde Ruşen Ali ile eşkiya reisinini sahnesi ile Hoylu Bey ile dövüşü, Battal Gazi filminde Cüneyt Arkın ve Fikret Hakan'ın düello sahnesi gibi dönemi içinde yabana atılmayacak sahneler mevcut. En son Derviş Zaim'in Cenneti Belerken filminde d çok kısa bir savaş sahnesi de hiç fena değildi. İnşallah birgün hem teknik, hem gerçekçilik ve hem de yaratıcılık açısından iyi yapılmış kılıç sahneleri olan bir film de yapılır. :)

Mesut Çetin:
Bence güzel bir konu başlığı olmuş. Elbette birçok sahne var beğendiğimiz, birkaç sahne de ben eklemek isterim müsaadenizle.

İlki ,yine kurosawa'dan bu kez yedi samuray'dan bir duello sahnesi. Video epeyce kalitesiz ama süresinin 10 sn olması, gerçekçiliği hakkında bir fikir verebilir :)

duel from 7 samurai

İkinci olarak animatrix'in en sevdiğim bölümü olan "program" var. Konu ve görsel açıdan animenin zirve örneklerinden biri diyebilirim. Üzerine gelen kılıcı elle tutma klişesi de var :)

http://video.google.com/videoplay?docid=2121983029516956116#

Son olarak bizden bir sahne, duello yok ama Cüneyt abinin kılıçlar hakkındaki engin bilgi birikiminden mahrum olmak istemeyiz diye düşündüm, yorumsuz paylaşıyorum :)

Cüneyt Arkın ın Karton Kılıç Koleksiyonu

Mergup Özkan:
yasasin cüneyt arkin.... :D ;D :D -^b

Mergup Özkan:
Evet Arkadaşlar,

Madem konu "Duello" Sahneleri  ise bu Parca burada eksik olmaması lazim bence... ;D ;

'Kill Bill 1 bölümü cılgın 88'e karsı' ReJisör Quentın Tarantino' :o :o :o

Not: Biraz Ciddi dısı ve Kanlı ama Kılıç dedigin keskin ve Kesen bir Alet oldugunu unutmamak lazım... >:D >:D >:D
Maalesef Sahnenin en Güzel yerine varmadan kesmisler, son sahnede şu cümleyi söylüyor:

"bütün kestiğim parcalar benim malımdır ve burada kalıyor, gerisini alıp cıkın..." ;) ;) ;)

Kill Bill -- The Bride vs. Crazy 88's Original Version

Kill Bill -- The Bride vs. Crazy 88's Original Version

Sancar Özer:
İzlemesi güzel de pek fantastik be hocam, doğra doğra bitmiyo maşallah ;D

doğramak demişken Akira Kurosawa'nın Yojimbo filmini anmamak olmaz.  :D Toshiro Mifune bir alay samurayı kıyma yapıyor

sanjuro and yojimbo - iaijutsu fight in movie 5

Chanbara filmlerine girmişken bu da çok sevdiğim Lone Wolf and Cub serisinden bir sahne:

Lone Wolf and Cub: Sword of Vengeance aka Kozure Ôkami: Kowokashi udekashi tsukamatsuru (1972)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git