Teknik Konular > Alet ve Makineler

BIÇAĞA ve KILICA OLUK AÇMA / UYGULAMA (VIDEO)

<< < (2/5) > >>

Bekir Çankırı:
Gökhan  ustanın Hz. Mevlanadan  yaptığı bir  alıntı geldi  aklıma Abdurrahman  bey : Aynı  dili  değil  aynı duyguları paylaşan insanlar  anlaşır.  . Bizler aynı duyguların yanında  bir de fazladan  aynı dili   paylaşıyoruz    ne  güzel ..  Anlattığınız anlamda  hepimiz amatörüz hepimiz  ustalık zinciri  çok önceden koparılmış ve kaybolmuş eski  büyük  , güzel ,ihtişamlı   ata sanatımızın   kök ipliklerini ve  minik kuru tohumlarını  çorak toprakları adeta  ,iğneyle  eşeleyip  bulmaya , yeşertmeye ve çoğaltmaya  çalışan  gözüpek Akıncılarız.Ortak  tek  bir  amacımız da  zincirin koptuğu yerdeki son halkasını bundan sonra  kendi  metod , yöntem ve gayretimizle   yapacağımız  halkalarla hatasız birleştirip;  hatta   yeni halkalarda ekleyerek bu   topraklarda   eski muhteşem  bahçelerin   yeniden  canlanmasına  omuz  vermek . İnşaallah  birlikte    ortak  akıl ve  ortak  emekle  bunu da başaracağız.

Eylem Cengiz:
Eline sağlık ustam. Biz kendini gördük aracın ama paylaşman sayesinde bizleri takip eden herkesin malı oldu bu bilgi. Çok teşekkürler.

Ben yalnız bu konu çok derinlikli bir noktada iken sığ bir katkı yapacağım. Karaköy'de Tersane caddesi üzerinde kaldırımdaki tezgahlarda kullanılmış volfram karbür uçlar satılıyor.

Bu mekanlardan bir tanesi ile konuştum bu gün. Bilgilerini veriyorum:

Furkan Teknik - Durmuş Ali Ecevit
Tersane Cad. No:91 Fatih Çarşısı Yanı
Karaköy / İSTANBUL
0 (532) 411 77 82

(Verdiğim bilgi bu mekanı tercih edin yönlendirmesinden ziyade bilgi verme maksatlıdır.)

Mergup Özkan:
Bekir bey,

elinize, dilinize ve paylasma duygunuza tesekürü borc biliriz efendim...

selam ve saygilar

Ercan Şarbat:
Bekir ustam,
Ellerine, emeğine sağlık  -^b
Bu forum, bu videolar eminim bir çok arkadaşımıza cesaret verecek ve 5-10 yıl sonra ortalıkta bir çok bıçak yapım ustası olacak.

Soytürk Dönmez:
Ellerinize, emeğinize sağlık Bekir ustam,
benim farklı bir önerim olacak, tam emin olmasamda mesleğiniz tornacılıktı sanırım, bu işlerimizi kolaylaştıracak yaptığınız aletlerden (bıçak mengenesi,kanal açma aleti v.s) isteyenlere ücreti karşılığında yapmayı düşünmezmisiniz? Sizin yaptıklarınızın daha profesyonel ve kullanışlı olması beni bu fikre itti.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git