Son İletiler

Sayfa: 1 ... 8 9 [10]
91
El Yapımı Ürünler / Ynt: yelmanli kilic
« Son İleti Gönderen: Sancar Özer 02 Mayıs 2014, 18:57:59 »
Siz sağolun Osman usta; ağırlık ve denge konusundaki takıntımın bir faidesi olmasına sevindim. Kılıcınızın kırılmasına çok üzüldüm ben de. Su verme ile ilgili bir problem mi oldu? Ama bu ilk eser ilerisi için çok umut verici. Mükemmel bir ekip kurmuşsunuz. Polat dımışk(poata çeliği) ile çalışacak olmanız da ayrıca şahane bir haber. Yeni eserlerinizi büyük merakla bekliyorum. :)
92
Çalışmalarımız / Ynt: UZUN KILIÇ (longsword)
« Son İleti Gönderen: Sinan Erşen 02 Mayıs 2014, 18:40:00 »
Güzel eleştirileriniz için çok teşekkür ederim efendim,dediğiniz gibi sipariş üzerine yapılan bir kılıç idi söylediklerinize birbir katılıyorum ve hak veriyorum.Bende aynı düşüncedeyim şuanda bir yalmanlı kılıç üzerine çalışıyorum inşallah anlımın akıyla çıkarım epey zorlanıyorum çünkü yaptığımız herişte olduğu gibi kılıçtada çıraklık yapıyorum.İnşallah yakın zamanda görürsünüz...
93
El Yapımı Ürünler / Ynt: yelmanli kilic
« Son İleti Gönderen: Osman Başkurt 02 Mayıs 2014, 17:43:14 »
Tesekkur ederim Sancar Bey ozellikle sizin yazilarinizi gerek bu forumda gerek yabanci forumlarda olsun cok takip ediyorum tanisma firsatimiz olmadi ama bir yabanci forumda yaptiginiz kalinlik ve agirlik arastirmasi benim calismamda cok faydali oldu bu arada bende sizin gibi kendimi resmen kiliclara adadim cocuklugumdan (nerdeyse 4 yasimdan) bu yana hep bir tutkuydu bende nedeni bilinmez yanliz sizden bir ricam var ben usta degilim sadece cok arastirdim sizin gibi cok dusundum ve ogrenmeye heves ettim.Bu kilicimiz dun itibariyle kirildi ama kirilmasinin nedenini biliyorum en azindan bir digerinde yapicak olursam tekrar, yaptigim hatayi biliyorum.Bu kilicta makina darbesi veya makine izi dahi yoktu tam 6-7 ayimi aldi taslarla calistim resmen  kirilmasina cok uzuldum tabiri caizse evladini kaybeden baba gibi bir his ile neyseki burdaki 2 arkadasimla kiliclar yapmaya basliycaz onlarida sadece osmanli kiliclari uzerine ikna ettim :) ve elimizde insallah butun ekipmanlarimiz olucak.  Kendilerinden 1 tanesi wootz celigi uzerine uzman ve digeri demircilik ama silah demirciligi degil heykel ve sanatsal konular uzerinde uzman. Umarim yakin zamanda daha mukemmeliyetci daha gercek en dogal yontemlerle wootz damascuz celikten gercek olculerinde bir kilic yapip sizlerle paylasicam burda hatta gerekirse adim adim sizlerinde yorumlariyla ve tavsiyeleriyle guzel isler cikartmaya calisicam.

saygilarimla
Osman Baskurt
94
El Yapımı Ürünler / Ynt: yelmanli kilic
« Son İleti Gönderen: Sancar Özer 02 Mayıs 2014, 01:52:02 »
Osman usta gerçekten elinize sağlık. Çok temiz bir iş olmuş. Özellikle ağırlığı bence ideal ölçülerde, ve hem de daha oluklar iyice açılmadan bu ağırlığa ulaşmanız bence çok önemli. Zannediyorum Bunun sebebi de gavurun "distal taper" dediği meseleden kaynaklanıyor. Yani talaşlı üretim değil değil çelik dövülerek açıldığı için kılıç tabanının kuyruktan namluya ve ordan uca doğru kütlesinin gitgide azalması, sırt kalınlığının geometrik olarak düşmesi sözkonusu ki iyi bir kılıç için performans açısından çok çok önemli.Böylece hem ağırlık düşüyor, hem denge çok daha yükseliyor ve hem de kılıcın esneme payı da darbeleri alacak olan alt bölümden kesiş yapacak olan üst boyun ve yalman bölümüne doğru geometrik olarak artıyor. Bu üç unsur (ağırlık dağılımı, denge, esneme orantısı) performans açısından iyi bir kılıcı kötü bir kılıçtan en önemli özellikler bence. Talaşlı üretimde eğer bir CNC tezgah kullanmıyorsanız bu "distal taper"(teknik olarak türkçe karşılığını arıyorum bu terimin, illa ki üretimde bir adı vardır, bilen paylaşsın lütfen)ı yapmak son derece zor. Bu yüzden de yapılan yallmanlı kılıçlarda aşırı ağırlık (900-1000grama kadar çıkan) ve dahada kötüsü orantısız ağırlık dağılımı sonucu oluşan bir dengesizlik görülebiliyor. Türk kılıcının aslına uygun üretiminde mükemmeliyetin yakalanması için bence Türkiye'de aşılması gereken son engeli de başarıyla aşan bir eser görmek çok mutluluk verici.
95
Tanışalım - Sohbet Edelim / Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Son İleti Gönderen: Sancar Özer 02 Mayıs 2014, 01:36:18 »
Hoşgeldiniz Murat bey :)
98
El Yapımı Ürünler / yelmanli kilic
« Son İleti Gönderen: Osman Başkurt 30 Nisan 2014, 00:47:03 »
merhabalar ilk kilic denemem  agirligi 694gr boyu 81cm kabza mese agaci (boynuz bulamadim) tamemen dovme celik  yay celigi sekil dovulerek verildi nerdeyse hersey el yapimi su anda keskin degil cunku turkiyede olmadigim icin keskinlestiremiyorum. Daha uzerine desenler ve yazilar islenecek ve oluklar sekillendirelecek kendi imalathanem olmadigi icin evimde peyder peyi calismak zorunda kaliyorum umarim begenirsiniz yorumlarinizi ve onerilerinizi bekliyorum


Saygilarimla
Osman Baskurt
99
Alet ve Makineler / Ynt: Kaşık oyma bıçağı
« Son İleti Gönderen: Bülent Bülbül 30 Nisan 2014, 00:44:36 »
Arkadaşlar,bende kaşık yapmaya yeni başladım. İzlediğim tahta eğesini nerede bulabilirim. Yardımcı olursanız beni mutlu edersiniz. Bu eğe yüzünden günlük bir adet kaşık yapabiliyorum. Teşekkürler.
Bülent Bülbül
100
Tanışalım - Sohbet Edelim / Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Son İleti Gönderen: Murat Eraslan 29 Nisan 2014, 21:37:15 »
Merhaba adım Murat çorlida esnafim .okculuk merakim devam ederken kendimi kilic kabza bicak yaparken buldum.sonra bu siteyi buldum.henuz fazla bir seu cikmadi ama yolda olan urunler var.atolyemde musait insallah guzel seyler cikar.
Herhangi bir sey sormaktan cekinmeyin cunku ben cekinmeyecegim.
Sayfa: 1 ... 8 9 [10]
Her Hakkı Saklıdır © 2007-2024 cebehane.com
SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines
RSS WAP2