Merhaba arkadaşlar
Yabancı kılıç ustasını çağırmak mantıklı. ‘Kılıcı gavurdan mı öğrencez olmaz, biz daha iyi biliriz’ diyenler olabilir, ama başka çare yok. Yay yapımını da yabancılardan öğreniyoruz ve hala onların seviyesine gelemedik. Bir iki makale okuyarak olmuyor.
Darek isimli Polonyalı arkadaşı kemankeş olarak çağırmıştık zaten. Ben maalesef katılamamıştım. Yine çağırsak güzel olabilir.
Haziran’da Polonya’ya gittiğimde Andrzej Kalinski usta bize ders verdi. Resimlerde göreceksiniz, ak sakallı adam. Yakında 50 senedir kılıç çalışıyorum diyebileceğim dedi bana. Ayrıca savaşta süvari olarak kılıcı kullanmış bir ustadan öğrenmiş.
Ama korkarım başlangıç dersi için Türkiye’ye gelmeyebilir. Yine de arkadaşlara bi danışabilirim ne yapabiliriz diye. İngilizcesi yok maalesef sürekli tercüman lazım. Polonya’ya gitmek isteyen varsa herzaman onların antrenmanına katılabilir, o imkan herzaman var yani.
Manoucher’i davet etsek? Pratik olarak da birşeyler yaptığını bilmiyordum:
http://www.mmkhorasani.com/10.htmlNe öğretecek ama hiç bir fikrim yok. Pratik değeri var mı yoksa hepsi teoriden ve resimlerden canlandırılmaya çalışılmış mı bilmiyorum.
En iyisi galiba üçünün de antrenmanına katılmak olacak.
Mergup bey, yazdığınız kitap galiba daha çok Çinlileri anlatıyor ama daha detaylı bakmaya değer.
Bir haberim daha var. Farklı kılıç okulunda antrenman yapan iki Polonyalı çocukla tanıştım, resmen osmanlı virüsü bulaştı onlara. Yumuşak antrenman kılıçları vardı, satın aldıkları yere Türk stili yumuşak eğri kılıç yaptırdılar resmi ekte. Çok işimize yarayacak ileride, fiyatı sadece 10 euro.
Madem güzelim ülkemde picasa bloke olmuş, ekte 4 resim gönderiyorum (yüzlerce fotoğraf var aslında)..
teşekkürler
Gökmen
Mesaj birtürlü gitmiyor muhtemelen resimlerden gerçi 128kbyi geçmiyor.. Resim sayısını azaltçam bakalım.. yok maalesef resimleri ekleyemedim.