Kökboru ve at üstünde güreşmek de boşuna değil. Kaynağını unuttum şimdi ama savaş meydanında bizim ecdadın düşmanı çekerek de attan düşürdüğünü okumuştum. Mantıklı da, bu kadar ağır zırh, teçhizat, miğfer vs, atların hızını da hesaba katmak lazım, güçlü ve tekniğini bilen biri düşmanı aniden attan çekebilir.
Hadi size bir oyun daha, Polocrosse! Yurtdışına taşındığım bir işe daha yaradı, yaklaşık 9 aydır Polocrosse oynuyorum. Polo ve kızılderili Lacrosse oyunlarından türemiş. Kurallar Polo oynundan biraz daha vahşi, atları direk birbirinin üstüne sürebiliyorsun, biraz at üstünde rugby'yi andırıyor. Yine de çok stratejik bir oyun. Kadın erkek, genç yaşlının aynı oyunda yer alabildiği nadir oyunlardan biri.
Türkiye'de yok maalesef.
Yine kılıç teber şeşper gibi silahlar için süper antrenman. Topu raket ile dörtnalda eğilerek yerden alıyorsun ve hızla ata dokundurmadan ya kaleye ya takım arkadaşlarına fırlatıyorsun.
Bunu oynarken sürekli savaş meydanı aklıma geliyor....
2007 Polocrosse World Cup Spills and CrashesDaha çok bilgi burada
Polo Cross - Team SportKılıç kullanımı için bir avantaj daha gördüm bunu oynarken, atı çok iyi pozisyona getirebilmek önemli kılıç için, en güzeli düşmanın sol arkasında olmak, bu eğitimli atlarla daha kolay. Ayrıca bir grup at (savaşçı farzedelim) içinden sıyrılmayı veya sıyrılmak isteyen süvarinin önünü kesmesini de çalışıyorsun. Bunları ilk çalışırken gözüm açıldı yani..