Öncelikle kısıtlı zaman ve kısıtlı yer problemi olan bu işe gönül koymuşların mutlaka edinmesi gereken bir alet bu.
Tavsiyelerim ve uyarılarım:
Öncelikle ölçü, standart olarak 2000 X 50 mm, yani uzunluğu bant zımparayı bir yerinden kesip uzunlamasına yere yaysanız 2 metre, eni 5 santim. Bu zımpara türleri dışındakiler genelde çok daha pahalı oluyor metresi. Denemenizi tavsiye edebileceğim bir iki yer var:
http://www.kosdag.com.tr/turkish.aspBuradaki yazan Hermes bantlardan kullanmıştım, gerçekten kalitelidir, ancak 2000'lik 80 kum zirkonyum zımparanın fiyatı 3-4 liranın üstündeyse değmez...
Bunun dışında hiç denemediğim ama çok fazlasıyla kaliteli olduğunu sandığım bir ürün daha var Türkiye'de bulunabilen, o da norton markalı 822 kodlu zımparalar:
https://www.sanalisveris.com/urunler.asp?pNum=20&grup_no=96806&dil=1&marka_no=&eylem=&ara_urun= Sanalalışveriş sitesindan daha birşey almadım ancak yukardaki linkte verilen fiyatlar doğru ise bu ürün sudan ucuz denilebilir, ve emin olun 2 yıldır sinir ola ola kullandığım dandik Ege zımpara zirkonyum zımparalarından kat kat daha kalitelidir....
Motor:
Açıkçası en güzel çözüm trifaze 3 beygirlik motor ve 2 KW hız sürücüsü. Ancak hız sürücüleri (VFD) acaip pahalı, ben daha alamadım ama kararlıyım

. 2 Beygirin altına düşmeyiniz derim, zımpara bunun altındaki motorlarda tıkanma yapıyor, biraz yüklendiğinizde motoru durdurabiliyorsunuz. 3 Beygir ideali...
Devir ne kadar düşükse o kadar iyi. Ben 1200 küsur devirli bir motor kullanmaktayım ancak 4'lü kasnak sistemi ile çok daha yavaş hızlarda çalışmayı tercih ediyorum...
Bu arada bant zımpara bulmak için işlek bir hırdavatçıya da gidebilirsiniz, hemen hemen çoğu Karbosan veya egebant'tan özel sipariş bant zımpara getirtebiliyor. Toplamda 2000X50 diye sipariş verirken 2000'in açık hali, kapalı (yani bantı elde tuttuğunuzda iki tarafından) 1000mm olduğunu da belirtin, bazen 2000X50 sipariş verip elime 4000'lik zımpara ya da kapalı 1000X50 dediğimde açık 1000X50 bant yolladıkları çok oldu, siparişi geçerken defalarca doğru anlayıp anlamadıklarından emin olun, hatta telefonla toptancı ya da fabrikayı aradıklarında yanında olun emin olmak için....
Bu arada tekerleri 100 mm yapabilirsiniz isterseniz, bu sayede 50 değil de daha farklı standartları da kullanabilirsiniz. Ayrıca ön plaka ya da çalışma tekerinin ileri geri uzayıp kısalması şart, aynı tip zımparaların bile değişik kumları toplamda bir santim kadar fark edebiliyor. Bu da eğer sabit bir makine yaparsanız başınıza bela açar. Benim bant zımparam 2700'den 1700'e kadar tüm uzunluklarda çalışabilmeme olanak sağlıyor. Bazen dışardan getirttiğim Amerikan standartındaki 2X72 zımparaları kullanmak zorunda kaldığımdan daha kısa bantlarla çalışabilmem beni kurtardı....