Arkadaşlar bu çok güzel bir yatağan.Bu konuda birşey danışmak istiyorum.Yatağanın bir rum evinden çıktığı söyleniyor ve üzerinde bir desen var.Ben bu deseni daha önce pekçok yatağanda gördüm.Özellikle yurtdışındaki bazı sitelerde yeniçeri yatağanı olduğu belirtilmişti.Bu desenin yeniçerilerle alakası olup olmadığını bilen varmı?
Ben bu konuda şu acıklamayıda vermek istiyorum Cengiz Bey. Her Yatağan kesin bir Yeniçeriden kullanıldığını ben şahsen inanmıyorum, (Bunlar yabancı satıcıların Silahı satabilmek icin ortaya atılan Kuşku ve teori ve yalanları maalesef) Ama size yardımcı olabilecek bir ipucu vermek isterim tabiiki.
Evvela Eylem beye teşekürler
paylaşımındaki semboller kesin yeniçeri arayışında yardımcı olabilecek ...
Ama işin birde bir 'Gizli' bölümü varmış.
Ileride bu sayfalara tekrar girdiginizde Arabcada 'ïº' yani 'Cim' harfini bulursanız ve yanında rakamlar belli ise o zaman büyük bir derecede bir Yeniçeri Silahı buldunuz demektir...
Cünkü Arapcada 'Cemaat' kelimesinin ilk harfi olması sebebiyle, Cim harfinin Cemaat, yanındaki Rakamında Yeniçeri Cemaat Orta numarasını gösterdiğini coğu bilim Kaynaklarıda kabul edilmektedir.
Bir örnek resim ekliyorum...
Cengiz Bey böyle bir tane bulursanız sakın ha kacırmayın
Almıycam derseniz, banada haber vermeyi sakın unutmayın lütfen
selam ve saygılar