Eveet, geçenlerde bir kaynak makinası temin edip bir kaç pratik yaptıktan sonra artık işe girişmenin vaktidir dedim.
Zımpara makinasının iskeleti 50x50x3 mm'lik kare kutu profilden oluşuyor. 3 mm'lik et kalınlığı bu proje için yetip artacak gibi görünüyor. Bu parçaları önce planıma uygun boyutlarda kesip ondan sonra üzerine gereken delikleri deldim ve civata tutması gereken yerlere metrik 8 kılavuz çektim. Bu iskeletin tabanını oluşturması için 500x300x7 mm'lik bir plaka temin ettim. Henüz iskeleti bu plakaya kaynaklamadım. Plaka üzerine gereken delikleri deldikten sonra iskeleti taban plakasına kaynaklayacağım.
Zımpara makinesinin iki adet teleskopik kolu olacak. Bu kolları bir iki gün öncesine kadar 40x40mm'lik kare aluminyum lamadan yapacaktım. Ancak harcamam gerekecek aluminyumun miktarını düşünerek teleskopik kolları da demirden yapmaya karar verdim. Kol için 30x30x4 mm'lik, et kalınlığı gayet yüksek bir profil seçtim. Makinadaki sağ kol serit zımpara makaralarını, sol kol da ayarlanabilir çalışma tepsisini tutacak.
Bu, gergi ve ayarın yapıldığı kasnak ve onu tutan mekanizma. Bu kasnak, bir yay vasıtasıyla gerilecek olan bir gergi kolu üzerinde. Ayarı yapmaya yarayan vidanın başı solda görülebiliyor.
Tahrik kasnağını ve v kayış kasnağını barındıracak olan milin rulmanlı yatakları görüldüğü şekilde iskeletin arka tarafına vidalanmıştır.
Bu fotoğrafın sağ üst kısmında teleskopik kolun arka ucu görünmekte. Kalınlığı konusunda bir fikir veriyordur.