Başlarken > Tanışalım - Sohbet Edelim

Merhaba; Kendinizi tanıtın

<< < (3/63) > >>

Gökhan Bakla:
Merhaba ben1978 Tekirdağ, Malkara doğumluyum. Dedem bir demirci ve çok iyi bir zanaatkarmış, babamlar da onun yanında yetişmiş. Bende yaz tatillerinde babamın yanında bu işleri az çok öğrendim. Körükte çok demir dövdüm, çok işler yaptım. Zaman geçti okul ve askerlikten sonra İstanbul’a geldim. Burada bir şirkette muhasebede çalışıyorum. Hala arada köye gittiğimde körüğü yakarım. Dedemin başında ter döktüğü o eski körüğü tekrar dedem yanımdaymış gibi çekerim ve demirimi döverim.
   İşte bu yüzden dedem gibi zanaatkarların yaptığı o işleri gördükçe, verdikleri emeği ve alın terini takdir etmemek elimde değil. Zamanında o ustaların yaptıkları kılıçlarla tarih yeniden yazılmış, ve biz şimdi onların topraklarında onlardan bi haber yaşıyoruz. Öğrenmemiz gereken çok şey var. Bu sitenin, bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen tüm meraklıların tanışma mekanı olmasını dilerim.


Sefa Çabuk:
Herkese Merhaba,
  Teknik Öğretmenim ( Metal Teknolojileri) eskiden beri ısıl işlemle üretimi yapılan malzemelere ilgim var, zaten mesleğim gereği de ( lise başlangıcından beri )sürekli bu işlemlerin içerisindeyim, hem çeliklerin ısıl işlemleri hemde ısıl işlemle üretim teknikleri konusunda hem okulda öğrencilerime öğretmeye hemde kendim öğrenmeye çalışıyorum. Son bir kaç aydır Damascus çeliği yapımı konusunda denemeler yaparken internette bu foruma rastladım ve bilgi paylaşılmalıdır düşüncesiyle üye oldum. Tüm arkadaşlara sevgiler selamlar
Sefa Çabuk

Volkan Kule:
Hepinize hayırlı günler....

Adım Volkan.. izmirin Torbalı ilçesinde yaşamaktayım. 30 yaşındayım Evli ve allah nazardan saklasın 4 ve 7 yaşlarında kızlarım var. Ellerinizden öper.

Bu forumun bir bölümü olan "kendinizi tanıtın" kısmının yerini hemen tarihimizde, islam kültürümüzde önemli yeri olan konulara bu denli hızla ve tarihi yaşatma bağmında bu denli dört elle sarılışlarınız beni mutlu etmiştir. Yeni ilgi alanım olan "Damascus çeliği" yaşam koşulların elverişsizliğinden dolayı bugüne dek kendimizin yaptığı damascus çelikten bıçak yapma hayalim bir türlü olmamıştır.

Ancak söz konusu çelikten bıçak yapan siz değerli üyeleri gördükçe mutlu oldum. İnşallah bir gün sizlerin büyük desteği ve yardımınızla hayalim gerçekleşir.

Bu arada foruma göz attığım kadarıyla kılıç veya bıçak yapımı konusunda kanunlarca yasak olduğunu öğreniyorum. Yanlışım varsa düzeltiniz. El emeği olan söz konusu ürünler bir etkinlikte sergilenmesiyle bir çok tarihi benimseyen ve destek veren arkadaşlara ulaşmanın en etkili yol olduğu düşüncesindeyim.

Etkinlik için İzmirde yapılması planlandığında üzerime düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuda ifade etmek isterim. Rusyada bunu yapan demirci ustalarında Türkiyemize davet ederek bir konferans vedamascus çeliği yapımı üzerinde uygulamalı olarak sunumu yapılması  sağlanırsa ilginin dahada artacağını düşünmekteyim.

Yazılarıma şimdilik son verirken sizlerle tanışmaktan mutluluk duyduğumu ifade eder, saygı ve sevgilerimi sunarım.

Cengiz Çoban:
selam arkadaşlar ben 1974 silivri doğumlu cengi çoban  tekstil işletmem var. bıçak ve kılıçlara ilgim çok. bıçak satan av bayilerinin önünde zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. bıçak ve kılıçlar hakkında bilgim yok sadece merakım var artık bu forumda bilgide edinebileceğim için çok şanslıyım bu foruma emeği geçenlere teşekkür ederim. 

Acar Poyraz:
Herkese merhaba,
Uzun zamandır bu tarz bir site arıyordum.Siteyi tesadaüf eseri tabancatufek.com sitesindeki forumdan buldum.Ve yüksek müsadelerinizle kaydoldum.Adım Hünkar.İzmir-Bornova da oturuyorum.Bıçaklara  ateşli silahlara ilgim herzaman olmuştur.Çok aktif olmasada sizleri takip etmeye çalışıyorum.Damascus çelik diye tabir edilen çelikten yapılan bıçakları çok beğeniyorum ve inşallah bir tanede ben yapmaya çalışacağım.Naçizane şu anda düşünce aşamasında fakat inanıyorum ki başaracağım.Özellikle youtube da bu konuyu sürekli takip ediyorum.Başlangıç olarak bir tanıdığımdan 4 kg kadar borax temin ederek işe başladım.bilgilerimi sizle paylaşmayı umuyorum.Teknik bir insan olmadığımı en baştan belirteyim.
İlerleyen zamanlarda yazacak çok şey bulacağımı umuyorum.
Herkese saygılar.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git