Merhaba; Kendinizi tanıtın  (392308 defa okundu)

Eylem Cengiz

• Üye
  • *
    • Eylem Cengiz - Günlüğüm
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #150 : 02 Kasım 2010, 10:30:14 »
Hoş geldin Sinan.  :)
Eylem Cengiz

"Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." Bertrand Russel

Kayahan Horoz

• Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #151 : 02 Kasım 2010, 11:33:08 »
Hoşgeldiniz.  Biz de, bilemenin püf noktalarını işin erbabından öğrenme fırsatını kaçırmayacağız.   -^b

Sinan Erşen

• Üye
  • *
« Yanıtla #152 : 02 Kasım 2010, 14:51:15 »
cümleten hoşbulduk efendim :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Bekir Çankırı

• Üye
  • *
    • Metal El Sanatları facebook :Bekir çankırı
« Yanıtla #153 : 02 Kasım 2010, 18:52:26 »
Merhaba Sinan hoşgeldin . Hızla yükselttiğin ustalık seviyenin  tanığı   son  eserlerini   paylaşman için sabırsızlanıyoruz haberin olsun . -^b . Bir de özel ricam  . Dedem ve babam da Gönen li  şu senin           "  Gönen işi" ne   bayıldım  daha  fazla  bilgi edinmek isterim . sende  olanı  paylaşırmısın ..
"Kendimi kendim yetirdim, kendim ettim kendimi... 
Kendime kendim gerekse; bula, kendim kendimi..."                          
PİRİ REİS

http://bekircankiri.blogspot.com/

Gökhan Bakla

• Üye
  • *
« Yanıtla #154 : 03 Kasım 2010, 16:25:54 »
Hoş geldin Sinan  :)
Yeniliğin en iyisi, çoğu zaman unuttuğumuz geçmişimizdedir.

http://gokhanbakla.blogspot.com/

Murat Küçük

• Üye
  • *
« Yanıtla #155 : 19 Aralık 2010, 01:18:42 »
Herkese merhabalar, bir süredir siteyi takip etmeye çalışıyorum, çakı ve bıçaklara duyduğum özel ilgi sayesinde sitenize ulaşabildim. Kütahya'da yaşıyorum, bildiğim zannettiğim konuları sitedeki konular ile karşılaştırdıkça ne kadar da bilgisiz olduğumu anlayarak her konuyu okumaya anlamaya çalışıyorum. Hobi amaçlı olarak kendi çakılarımı yapmayı amaçlamaktayım, Damascus çeliğine de ayrı bir ilgim var bu arada.

Sağlıcakla kalın.

Mergup Özkan

• Üye
  • *
« Yanıtla #156 : 19 Aralık 2010, 01:58:15 »
Hosgeldiniz Murat Bey...
'' Bu bıçağı kıl mübarek ey kerim-i la-yezal,
Sahibine verme ya Rab ömrü oldukça zeval,
Bıçak elde gerek dilde sübhan, Kadem bastı bu cihan...''

Bekir Çankırı

• Üye
  • *
« Yanıtla #157 : 19 Aralık 2010, 12:31:46 »
hoşgeldiniz  Murat  bey  .
PİRİ REİS

Mahmut Kahya

• Üye
  • *
« Yanıtla #158 : 21 Aralık 2010, 15:53:49 »
Merhaba ben istanbuldan Mahmut Kahya.

Bende konunun meraklısıyım bu konuda internetin faydalarından yararlanmaktayım. ( resimler toplamak yazıları okumak gibi )

Böyle bir forum da paylaşımda bulunabileceğim arkadaşlar edinmekten dolayı sevinçliyim.

Kendimi kısaca tanıttıktan sonra cevap vermek zahmetine katlanan arkadaş olursa bir sorum var benim.

karşılıklı mücadele esnasında kılıcların keskin ağızları birbirine temas ettiğinde hatta temas değil çarptığında bu keskin agızlar yara almıyor mu basıt olarak ıkı bıcağı keskın taraflarında bırbırıne vursak metal daha zayıf olan bır mıktar ezılır yada centık olusur kılıclarda bu durum olusuyor mu yada cevap kullanılan metalın (celık) sıradan malzemelere göre cok sert olması ve bu ezılmelerın cok sınırlı olacağı yönunde mi.

Sancar Özer

• Üye
  • *
« Yanıtla #159 : 21 Aralık 2010, 16:34:19 »
Hoşgeldiniz Mahmut bey, biz de sizin gibi yeni bir forumdaş edinmekten sevinçliyiz; inaşşalh uzun uzun tartışmalarımız, bilgi paylaşımlarımız olur. :)

Sorunuzun cevabı: Ne doğu ne de batı savaş sanatlarında kılıç ağzı kılıç ağzı ile karşılanmaz. Keskin ağız kılıcın düzü veya sırtı ile karşılanır. Bu da karşılama hamlesi esnasında kılıç tutan elin bileğinin içe veya dışa doğru bükülmesi ile sağlanır.
"Hoşça bak zatına ki zübde-i alemsin sen
 Merdüm-i dide-i ekvan olan ademsin sen "

Şeyh Galip

Mahmut Kahya

• Üye
  • *
« Yanıtla #160 : 21 Aralık 2010, 16:41:56 »
Teşekkür ederim Sancar bey,

inşallah bende katkıda bulunmayı ve buradan cok şey öğrenmeyi umuyorum. bilgilendirmeniz için ayrıca teşekkür ederim.

Uğur Nakaş

• Üye
  • *
« Yanıtla #161 : 18 Ocak 2011, 22:42:45 »
Selamun Aleykum,
Ben uğur nakaş.Makine mühendsliği son sınıfta okuyorum.Ankaradayım.. şuan bir kavsi adayı oalrak kendi osmanlı yayımı yapmaktayım.. aynızamanda ecdadımızın kılıçları ve zırhları hakındada bulabildiğimce bilgi almaya ve nasipose birgün benzerlerini yapabilmeye uğraşıyorum.. Ankara da herhangi bir organizsa yon buluşma oluyormu?

Bekir Çankırı

• Üye
  • *
« Yanıtla #162 : 19 Ocak 2011, 17:50:23 »
Hoş geldiniz  Uğur bey .
 Osmanlı  yayı  yapımı   cebehanede   çok  sorup  bilgi almak  istediğimiz  bir  konu  .
 sizde   şimdi  yapıyorum  dediniz  ya  dönüşü  yok  elimizden  çekeceğiniz  var  :D
  Meraklı  sorularımıza  hazır olun  . Hatta   ben  hemen  başlayayım  .  Fotoğraflarını  çekiyormusunuz  mevcut halini  boyunu  , endamını  bir  görmek  isterdik   doğrusu .  yapım  ayrıntılarını  hadi  sonraya bırakalım . :D
PİRİ REİS

Uğur Nakaş

• Üye
  • *
« Yanıtla #163 : 20 Ocak 2011, 02:33:23 »
Nedemek zevkle bahsederiz..

Hocam öncelikle şuanda ben yeni sayılırım yay yapımında, o yüzden hocalarım bendne daha çok bilirler.. ama elimdne geldiğince yardımcı olamak isterim..

Size ilk tavsiyem kavsi.forumcity.com/ adresindeki forumumuza üye olmanız, orda birçok bilgiyi bulacaksınız zaten.. daha fazla için benimle temasa geçebilrisinz.. elimdeki kaynakları sizinle paylaşırım inş

Cengiz Çetin

• Üye
  • *
« Yanıtla #164 : 22 Ocak 2011, 11:38:54 »
Uğur bey merhaba ve hoşgeldiniz.Bende Ankara dayım.Bir süre aravermiş olsamda yay ve kılıçlarla aynı zamanda zırh örmeyle ilgileniyorum.Yay yapımında epey mesafe aldığımı düşünüyorum.Hem geleneksel hemde sentetik malzemeyle geleneksel usulde yay yapıyordum ama şu aralar bırakmak zorunda kaldım.Ankarada bu konuyla ilgilenen ciddi bir grup var.Kavsi yi biliyorsunuz zaten.Buradan takip ederek arkadaşlara ulaşabilirsiniz.İlkay arkadaşımızın iş yoğunluğu sebebiyle buluşmalara ara verildi ama yalın zamanda diğer arkadaşların buluşma planladığını sanıyorum.Hatta uygun olursam bu buluşmaya bende katılacağım.Ankara Eryamanda oturuyorum.Yakınsanız yüzyüze görüşebiliriz.
Vur pençe-i alideki şemşir aşkına,
Gülbang-ı asumanı tutan pir aşkına.

Her Hakkı Saklıdır © 2007-2026 cebehane.com
SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines
RSS WAP2