Merhaba; Kendinizi tanıtın  (193879 defa okundu)

Sancar Özer

  • Üye
  • *
  • İleti: 825
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #210 : 29 Kasım 2011, 20:38:21 »
Hoşgeldiniz, safa geldiniz :)
"Hoşça bak zatına ki zübde-i alemsin sen
 Merdüm-i dide-i ekvan olan ademsin sen "

Şeyh Galip

Mergup Özkan

  • Üye
  • *
  • İleti: 452
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #211 : 30 Kasım 2011, 00:08:01 »
tüm yeni Forumdaslara hos geldiniz demek isterim... :)
'' Bu bıçağı kıl mübarek ey kerim-i la-yezal,
Sahibine verme ya Rab ömrü oldukça zeval,
Bıçak elde gerek dilde sübhan, Kadem bastı bu cihan...''

Gökhan Bakla

  • Üye
  • *
  • İleti: 459
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #212 : 30 Kasım 2011, 11:04:37 »
tüm yeni katılan arkadaşlar, hoşgeldiniz. ;)
Yeniliğin en iyisi, çoğu zaman unuttuğumuz geçmişimizdedir.

http://gokhanbakla.blogspot.com/

Yusuf Aktas

  • Üye
  • *
  • İleti: 6
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #213 : 03 Aralık 2011, 15:00:38 »
Hoş bulduk...:)

Nedim Yıldız

  • Üye
  • *
  • İleti: 5
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #214 : 06 Aralık 2011, 05:26:22 »
öncelikle herkese merhaba inşaat mühendisliği 4. sınıfım 22 yaşındayım küçüklüğümden beri av merakım vardır bu ilerleyen zamanlarda bıçakla birleşti ve de son bir kaç aydır kılıçla zenginleşti diyebilirim  :D  buradan öğreneceğim çok şey var biliyorum :) benim de ufak çaplı bir bıçak koleksiyonum var daha da genişletme çabası içerisindeyim burada sizin gibi değerli insanlarla olmaktan dolayı çok mutluyum
sağlıcakla kalın :)

Bekir Çankırı

  • Üye
  • *
  • İleti: 503
    • Metal El Sanatları facebook :Bekir çankırı
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #215 : 06 Aralık 2011, 09:20:01 »
Merhaba  Nedim bey  hoşgeldiniz.
"Kendimi kendim yetirdim, kendim ettim kendimi... 
Kendime kendim gerekse; bula, kendim kendimi..."                          
PİRİ REİS

http://bekircankiri.blogspot.com/

Muhammed Kavranoğlu

  • Üye
  • *
  • İleti: 2
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #216 : 07 Aralık 2011, 01:29:15 »
Selamunaleykum,

Ben aslında buraya içimi dökmek ve beni anlayabilecek insanlarla dertleşmek için geldim.

Nereden başlasam bilmiyorum... Daha çok küçüktüm, ilk hatırladıklarım, babamın bana aldığı vhs kasetler. Yaşıtlarım Fred Çakmaktaş ve Barni Moloztaş izlerken ben Fatih Sultan Muhammed çizgifilmi ve Kurdoğlu filimleri izleyerek büyüdüm. Evde olduğum günler arda arda defalarca izlerdim bunları ve Osmanlı ile ilgili herşeyi. VHS de pause'a basıp Fatih'i kaç defa çizdiğimi hatırlayamıyorum. Babama hep padişahlarla ve osmanlı savaşlarıyla ilgili sorular sorardım oda bana bildiği kadarını anlatırdı. Yavuz Sultan Selim'i, Yıldırım Bayezid'i, Kanuni Sultan Suleyman'ı, Abdulhamid'i sevmeye ozamanlar başladım. İlkokulda (Suudi Arabistan ve ABD'de) resim derslerinde hep sarıklı ve kılıcını kuşanmış Osmanlı askerleri ya da padişahlar çizerdim, sınıfımdaki tüm yabancı çocuklara o yaşlarda öğrettim Osmanlı'nın ne olduğunu  ;D

Babam günlerden bir gün, Suudi Arabistanda Şemşir bir kılıç aldı. Onu eve getirir getirmez birdaha elimden düşürmedim. Annemin tülbentini belime sarıp kafama takke ve tülbentten sarık yapıp kuşağıma kılıcı geçirerek gezerdim genelde, insanların tuhaf bakışlarına aldırmazdım. Annem o kılıcı saklardı ben evin altını üstüne getirip yine bulur oynardım o kılıçla. Sonra bir gün o kılıç yok oldu ve bidaha bulamadım. O günden sonra kendi kendime söz verdim "büyüyünce" kendi kılıçlarım olacak, hatta kendi kılıçlarımı yapacağım diye.

Sonraki yıllar içinde kendimce tahtadan bıçak ve kılıçlar oydum (genelde annemin et bıçağını kullanırdım bunun için. Pirinç, bakır, ve aluminyumu keserle döve döve şekillendirerek kendimce bişeyler yapmaya çalıştım. Don lastiğinden yay yapmışlığım da çoktur. Çamurdan, topraktan, kilden kaleler vs yaptım. Bir yandan da Yavuz Bahadıroğlu romanları okuyordum (Sunguroğlu vs..)

15 yaşında ilk kez ata binme fırsatı buldum. Ve bu konuda kendimi geliştirdim az çok. Klasik binicilik eğitimi, ya da modern okculuk teçhizatları ve eğitimleri bana her zaman bayık ve yavan gelmiştir. Eskrimi ise kılıçtan dahi saymıyorum. Aynı şekilde kılıç alacak yer bulamamak, bulduğunda da usturubuyla yapılmış bir kılıç bulamamak bana en çok keder veren şeylerden biridir. Bakacağım yerleri bilmiyordum, ama baktığım yerlerde de öyle dandik, ve okadar bayağı kılıçlar gördüm ki hepten ümitsizliğe kapıldım.

Gerçek kılıç yüzü görmek için zaman zaman topkapı sarayına girdim, ve eski ustaların marifetlerine, kabiliyetlerine hayran kaldım her seferinde. Bunu genelde tek başıma yapardım çünkü yanımda gelipte sıkılmayacak kimseyi tanımıyordum.

23 yaşındayım, A.B.D doğumluyum. Şuan İstanbul'da ikamet ediyorum ve aslen Rize'liyim. Osmanlıya, ve ondan önceki Selçukluya, Yıldırım'a, Fatih'e, Yavuz'a, Alparslan'a, Kılçarslan'a, Aybars'a, Selahaddin'e, Halid Bin Velid'e hayranım. Silahlara, özellikle ateşsiz silahlara merakım vardır. Kılıçlar; batı olsun, doğu olsun, hep ilgimi çekmiştir. Ama en ilgilendiklerim Osmanlı kılıçlarıdır. Bunların arasından aşık olduğum ise yatağan'dır. Duruşunda bir asalet var. Türk fütuhat ve cihad ruhunu temsil eder benim için. Hele kulaklarının üstüne bir yere bıraktığınızda adeta secde ediyor  :) Zırhlara ve yaylara da merakım vardır, ama kılıç işçiliği hepsinden ağır basıyor.

Velhasıl, işletme mezunuyum ve şuan büyük bir şirkette çalışmaktayım. Ama  bildiğiniz gibi işletme bir meslek değildir. Oyüzden ben de artık meslek sahibi olmak için ilk adımlarımı atmak istiyorum.

Kendime meslek olarak demircilik ve takibinde kılıç ustalığını düşünüyorum ve sıfırdan başlayıp zamanla kendi kişisel atolyemi oluşturmayı düşünüyorum. Bunun çok emek ve sabır isteyen birşey olduğunun farkındayım. Ama bende bu sanata karşı bir sevgi ve saygı var. Bir de peygamber mesleğidir tabi, Hazreti Davud'da demir işlermiş.

Bu forumu bir süredir takip ediyorum ve bana bu yolda faydası olacağını düşünüyorum. Belki bir şey katamayacağım, ve sadece yazılanları takip edeceğim o yüzden hakkınızı helal ediniz. Beni aranıza kabul ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Muhammed
"La fetta illa Ali, La seyfa illa Zulfikar"

Bekir Çankırı

  • Üye
  • *
  • İleti: 503
    • Metal El Sanatları facebook :Bekir çankırı
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #217 : 07 Aralık 2011, 13:50:22 »
Hoşgeldin  ,sefa geldin Muhammed .
Yazdıklarını  gülümseyerek okudum  cebehane  üyeleri duyguları itibariyla  ne  kadar  benzeşiyorlar .
Üyeliğim  herhalde bir yıldan  biraz  fazlaca oldu , aynen  senin hissettiklerinle  başladım cebehaneye .
Çocuk yaşta yaptıkların burada  paylaşılan  bilgi ve sevgi ortamıyla  birlikte   seni zaten koşturacak  hiç şüphen olmasın  .
Artık istesende  duramazsın   bak buraya yazdım.  Ve şimdiden   söylüyorum   ...   Hoşgeldin   usta. :)
"Kendimi kendim yetirdim, kendim ettim kendimi... 
Kendime kendim gerekse; bula, kendim kendimi..."                          
PİRİ REİS

http://bekircankiri.blogspot.com/

Mergup Özkan

  • Üye
  • *
  • İleti: 452
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #218 : 08 Aralık 2011, 00:04:15 »
Kılıçlar; batı olsun, doğu olsun, hep ilgimi çekmiştir. Ama en ilgilendiklerim Osmanlı kılıçlarıdır. Bunların arasından aşık olduğum ise yatağan'dır. Duruşunda bir asalet var. Türk fütuhat ve cihad ruhunu temsil eder benim için. Hele kulaklarının üstüne bir yere bıraktığınızda adeta secde ediyor  :)

Belki bir şey katamayacağım, ve sadece yazılanları takip edeceğim o yüzden hakkınızı helal ediniz. Beni aranıza kabul ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Muhammed

Muhammed Bey Kardesim,

Hos geldin, Sefa geldin...
sabahleyin senin "Makaleni" okuyunca bende Bekir Bey gibi bir gülümsemekle "Hikayeni" okudum.
Sakin ola elinden bu "Atesi" kacirma.... -^b
Ama zaten buraya Üye olupta bu Isten vazgecen kimseyi tanimiyorum.

Yazdiklarina gelince, beni en cok düsündüren ve etkileyen Bölümü parantez icine aldim.
Uzun  zamandan beri Yataganlarla ugrasirim ama onlarin senin dilinde anlattigin gibi kimsenin Agzindan bugüne kadar duymadim ve dile getirememistim:
" Türk fütuhat ve cihad ruhunu temsil eder benim için. Hele kulaklarının üstüne bir yere bıraktığınızda adeta secde ediyor  :)" Bende herzaman bu parcalarin TÜRK RUHUNU temsil ettiginin kesin ve kesin kanaatindeyim. Sag ol genc kardesim, sabah sabah beni neselendirdin...

Son cümlende "belki buraya bir sey katamiyacagim" diyorsun, bence bunu yazmakla kimbilir
kimlerin gönlüne neler kattin... ;)

Ve tekrar aramiza hos geldin Muhammed "Usta"

Not: Benden kücük bir tesekür sana, al "Kulaklarinin" üstüne birakilmis eski bir Ruh...
'' Bu bıçağı kıl mübarek ey kerim-i la-yezal,
Sahibine verme ya Rab ömrü oldukça zeval,
Bıçak elde gerek dilde sübhan, Kadem bastı bu cihan...''

Sancar Özer

  • Üye
  • *
  • İleti: 825
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #219 : 08 Aralık 2011, 23:05:30 »
Muhammed bey, anlattığınız öyküde ayrıntılar ve yerler farklı olsa da kendimi buldum; diğer üyelerimizin de aynı histe olduğuna eminim. Bu forum işte tam bu ruh için kuruldu. Yani tam yerinizi buldunuz. Birbirimize kavuştuk. Sizden ricam çekinmeyin, soru sorun, tartşın, irdeleyin, aklınızda bir fikir bir bilgi varsa paylaşın, fikrinizi belirtmekten, aklınıza yatmayanı söylemekten kaçınmayın. Bilgi bu şekilde toplanıp dağılıyor zira. Burası tam da bunu için var.
"Hoşça bak zatına ki zübde-i alemsin sen
 Merdüm-i dide-i ekvan olan ademsin sen "

Şeyh Galip

Nedim Yıldız

  • Üye
  • *
  • İleti: 5
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #220 : 08 Aralık 2011, 23:44:45 »
Muhammed bey kardeşimiz cebehane forum üyelerinin hayatını yazmış gibi :)
hoşgeldiniz :)

Selim Atalay

  • Üye
  • *
  • İleti: 67
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #221 : 15 Aralık 2011, 22:25:03 »
Hoşgeldiniz Muhammed bey.

Demirci olma işinde ciddimisiniz?Ülkemizin ekonomik şartları malum.Bir arkadaşım bana madem bu kadar anlıyorsun bu işi yapsana demişti.O zaman çalışıyordum şimdi işe ara verdim.Kulağa çok güzel geliyor.Bunu meslek olarak icra etmek tabi ki.

Herkesin aklına para kazanma konusu geliyor(sizin gelmezse çevrenizin).Özellikle başka bir işte diplomanız varsa.Bununla birlikte bu soru bize özgü değil.Bugün çok önemli iki usta lan Owen Bush ve Andrew S. Jordan aynı yoldan geçen zanaatkarlar.Jordan endüstriyel tasarımcıdır ve Bush da mühendis.Jordan mesela tüm kariyerini bırakıyor.Rızkı veren Allah-u Teala olduğu için kimse aç kalmıyor :).Bu aklınızın bir köşesinde olsun belki ilham amaçlı belki başlangıç noktası amaçlı.Yurtdışında bir o kadar farklı mesleği olup bu sanata yönelen insanlar var.Büyük çoğunluğu metalürjisttir gerçi ama.
 
Bununla birlikte bu işi ustasından öğrenmek zor.Ustaların yeterliliği ayrı bir konu tabi ki.İşin ticari boyutuyla alakalı şöyle ufak bir tavsiyem var.Tüm dünyada el işçiliğ hala rağbet görüyor.Bunda bir sıkıntı yok.Yalnızca kendinizi kanıtlamış olmanız yeterli.

Bununla birlikte alıcı kitlesinin bir profilini çıkardığımızda genelde iki çeşit alıcı vardır.Koleksiyonerler ve dövüş sanatları uygulayıcıları.Koleksiyonerler büyük bir kısmı zengindir ve el yapımı bir kılıca 5000 dolar verebilirler.Hoş bu 50000 de olurda.Çoğu zaman el üretimini tercih ederler fakat dünya da bir sene de üretilen tüm kılıçlar el yapımı olmadığı gibi bunları da alan sınırlı bir kesimdir.

Diğer grupta ise fakir alıcılarımız var.Bu grup oldukça geniş bir kitle.Bunlar içinde tarihi canlandırmacılar,tarihi dövüş sanatlarıyla ilgilenenler,film meraklıları velhasılı kılıç meraklıları.Bunlar genelde "battleready" denilen savaşa hazır-keskin tıpkı üretim kılıçları satın alrlar.Avrupa ve Amerika'da çokca üretici var çoğu bunları CNC tezgahlarında üretiyor.Elbetteki bir ustanın dokunuşu eksik ama size o dönemin kılıcı olduğunu hissettiriyor.Bu kılıçlar 200-400 dolar civarı etiketlere sahip.En güzeli gönül rahatlığıyla kesiş yapabiliyorsunuz.Neredeyse doymak bilmeyen bir pazar zira her dönem kılıcının replikası mevcut değil.Bu arada yüzüklerin efendisi serisinde ki kılıçlar weta workshop tarafından tasarlanmış ve üretilmişti.Bu kılıçlarda aynı şekilde talaş kaldırılarak Cnc tezgahlarında yapıldı.Bununla birlikte detaylı işçilikle farklılar.Ee fiyatları da farklı.(2500 +dolar)

Çok komplike çelikler gerekmiyor. 5160 ve 9260 gibi makas çelikleri(ki ülkemizde pek çok tedarikçi var) 1060.Ee bulunursa 1075 ve L6(15n20) de güzel olur.Tabi paslanmaz çelikde kullanılabilir ama ben paslanmaz çeliği bir tek ateşli silahlarda sevdiğimdem pek saymıyorum.

Tamamen el yapımı ürünler çok ciddi bir tecrübe istiyor.Çünkü melekeleriniz gelişiyor ,geri bildirimlerle kendinizi geliştiriyorsunuz.Bu nedenle tam ustalık yıllar alyor.Bununla birlikte dediğim tarz seri üretim kılıçların hem iç piyasada hem de dış piyasa da tabiri caizse peynir ekmek gibi satılacağını düşünüyorum.Ayrıca bu ülkemizde ki müşterinin çıtasını artıracak ilerleyen dönemde el işçiliğine  verilecek değeri de artıracaktır diye düşünüyorum.Bu da aklızın bir köşesinde olsun

Ben mi ?İkisini birden düşünüp aile zoruyla kpssye hazırlanıyorum. ;DTekrar hoşgeldiniz.Ben üye olduğumda 22 yaşındayım şimdi 26 ve pek çok şeyi buradan öğrendim hal öğreniyorum.Öğrenci olmayı kabul ettiğinize göre sorun yok demektir.

Tıpkı yapım kılıçlar için:
http://www.sword-buyers-guide.com/


Weta wokshop kılıçları için
:http://www.wetanz.com/shop/results?Search=Add+more+keywords+here...+sword&ClassName=all&SortBy=relevance&showfrom[date]=NotSet&showfrom[month]=NotSet&showfrom[year]=NotSet&showto[date]=NotSet&showto[month]=NotSet&showto[year]=NotSet&limit=20&start=0&formController=shop%2F&executeForm=WetaRealAdvancedSearchForm&action_searchresults=



"Who dares wins"

Necdet Namazcı

  • Üye
  • *
  • İleti: 9
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #222 : 17 Aralık 2011, 20:43:39 »
merhaba ben necdet namazcı ıst kadıkoyde ıkamet etmekteyım kucuklukten berı cakı ve bıcaklara ılgım vardır ama ımkansızlıklardan dolayı kendım yapamıyor sadece bu forumdakı ustaların yaptıklarını ımrenerek seyretmekle yetınıyorum belkı o zaman neden bu foruma geldın dıyebılırsınız ısın latıfesı ama sadece bılgı ve ne kadar degerlı yeteneklı ustalarımız oldugunu ogrenmek ıstıyorum saygılar.

Bekir Çankırı

  • Üye
  • *
  • İleti: 503
    • Metal El Sanatları facebook :Bekir çankırı
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #223 : 17 Aralık 2011, 21:28:03 »
Merhaba  Necdet  bey  hoşgeldiniz .
Cebehanemizde  ustalar , koleksiyon yapanlar , eleştirmenler kadar  hevesli ve yalnızca izleyici olan dostlarımızda  bolca  var  :)
Fakat  hiç belli de olmaz  izleyicilikten  üreticiliğe geçmenin   arası , bazen birkaç  adım kadar  kısa oluyor
Siz de mengeneye  eğeye aşinasınız  ahşap gibi  çeliğe de  şekil vermek  için  başlamak  yetebilir  :)
tekrar hoşgeldiniz ve  kolay gelsin
"Kendimi kendim yetirdim, kendim ettim kendimi... 
Kendime kendim gerekse; bula, kendim kendimi..."                          
PİRİ REİS

http://bekircankiri.blogspot.com/

Gökhan Bakla

  • Üye
  • *
  • İleti: 459
Ynt: Merhaba; Kendinizi tanıtın
« Yanıtla #224 : 18 Aralık 2011, 16:32:05 »
tüm yeni katılan arkadaşlar, hoşgeldiniz.  ;)
Yeniliğin en iyisi, çoğu zaman unuttuğumuz geçmişimizdedir.

http://gokhanbakla.blogspot.com/

 

Her Hakkı Saklıdır © 2007-2024 cebehane.com
SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines
RSS WAP2