Genel Konular > Diğer Silahlar ve Savunma Gereçleri

yeni ikili ok temreni

<< < (6/6)

Adnan Mehel:
iki ustamız var Allah onlara gayret versin. birisi Yaşar metin Aksoy dğeri süleyman cem dönmez. Yaşar Metin Aksoy hocamızın öğrencileri yay yapmaya başladı., Cengiz ve Turgay sentetik-lamine yaylar ürettiler ama organik çalışmaları var . Edirneden Ercan , Tekirdağdan Tuncel, Tokattan nejmettin istanbuldan Şükrü ve bir kaç arkadaşımız daha bekleme sürecindeler. . Şu ana kadar süleyman cem dönmezin yaşa hocanın ve Ercan kardeşin yaptığı yayları gördüm ha bir de şükrünün. Yaşar hoca ile Ercanın yaylarıile atış yapabildim. Organik yayla atış gerçekten farklı bir duygu. yakın bir gelcekte yay diye bir sorun kalmayacak. ancak şu an herkesin yayı deneme aşamasında ve henüz atıcılara ulaşabilen yay yok . (bir iki istisna var elbette.) İnşallah sizlerin metal konusundaki bilgilerinizle savaş kültürünü komplke ayağa kaldırabiliriz, ve savaşçı ruhu akademisyenlerin araştırma azimlerine aktarabilriiz.  Bu arada Buradaki arkadaşlarımız lütfen seminerler için hazırlık yapmaya başlasınlar. Seminer için sırada bekleyen üniversiteler var. ve okçuluk yanın da silahlar konusunda da insanların bilgilendirilmesi lazım. Bir şey diyeyim mi? Emin olun çok koşturuyoruz. Ama seminer çıkışı kızlı erkekli o çocuklarımızın bakışlarındaki ışıltı ve gururu görmek yok mu. Sadece o ışıltıyı görmek bütün zahmetleri unutturuyor. hadi bakalım ağır ağır hazırlanmaya başlayın, daha gözlerinin içi parlatılacak çok genç var

Sancar Özer:
Ayrıntılı cevabınız için tekrar teşekkür ederim. İnşallah kılıç konusunda bizler de sizin yay konusunda kaydettiğiniz kadar aşama kaydedebiliriz. :)

Gokmen Altinkulp:
Selamlar

temren üretimi nasıl gidiyor?
ekte resim gönderiyorum, puta yani hedef oklarında kullanılan antrenman ok ucu 'zeytuni temren'.
Bunu bir arkadaş sağolsun tornada yaptı.
Buna benzer sağlam birşey yapmak mümkün mü?

Bir fotoğraf daha ekliyorum, askeri müzeden. Puta oku ile metal objeyi darb etmişler, uç ve okun tamamı o kadar dayanıklı.

Teşekkürler

Bekir Çankırı:
zeytuni   temreni ,  Adnan  beyin  bir  projesi  için   15 -20  tane  yatırdık . Tornada  tan  istediğimiz  formda   çıkmıştı .   Kullanım  sonuçları  için  Adnan  hocamız  daha  kesin  bilgileri  verebilir .

Gokmen Altinkulp:
İlgilenenler için Osmanlı tirkeş/savaş oku yapımı ile ilgili fotoğraflarım:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150263600375820.375376.679860819&l=b7e40820a2

Çek ustanın Osmanlı tipi zırh delici temrenlerini kullandım.
Bu okları daha yeni bitirdim, gelecek hafta Hilmi ile beraber Ürdün'e atlı okçuluk müsabakasına gidiyoruz, orada kullanacağım. http://www.alfaris.jo

selamlar

Gökmen

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git