Vince Evans'ın kalıp ya da CNC ile çalıştığını hiç sanmam. Elinde her türlü imkanı olsa da yapmazdı. Kendini tarihsel silahların yeniden yapımına ve üretim tarzlarını keşfetmeye adamış bir kişi kendi karakterine aykırı bir şekilde modern bir yöntemle ilgileneceğini hiç düşünemiyorum. Bu sadece kendi ismini lekelerdi. Büyük ustalardan ve önemli araştırmacılardan biridir kendisi. Saygıyla önünde eğilirim...
Merhaba Arkadaslar,
Müsade ederseniz, ben Yurtdisinda dogup büyüyen ve Buradaki kendini Sanata Adabte etmis Insanlari taniyan biri olarak sunu söylemek isterim:
Böyle yabanci Insanlar kendilerini bir işe kaptirdiklarinda kesin kesin bu yoldan sasmazlar, yani Emrenin dedigi dogru bu Adam Kücük dilini yutar ama kesinlikle EL YAPIMINDAN sasmaz...
Ve kazandigi Ödül´de onun icindir. Cünkü böyle bir Ödülü veren Juri Komitesi bunu kesinlikle ondan bunu bekler zaten, hattaki hatta böyle olmasa, O musabakaya zaten alinmaz veya giremez...
Bizimde, Bizim memleketimizde, ustalarimizdan görmek istedigimiz budur iste. Yani "100% Hand Made" Dünyada "Ottoman Empire Arms and Armors/ yani osmanli silahlari" diye Ün yapmis olmamizin nedeni, bizim kara gözümüze, kara kasimiza Asik olduklarindan degil, o zamanlarda El Isi sanati cok yüksek bir level´de olmasindan Özenmislerdir. Yani bunlarin bizim Insanligimiza degil Malimiza gözleri bürümüs zamaninda...
Size kücük bir örnek vereyim:
Dünyanin hic bir yerinde büyük bir Antikaci veya Acikartirma isiyle ugrasan ve Milyonlar Dolar kazanan bu Isle ilgili Sirketler hic bir zaman : Türk Kilici degil, her zaman "osmanli" kilici veya Silahi diye tanitirlar...
Asil maksad onun icin bu Öz gecmisimize hatirlayip , dönmek gerek. Biliyorum benim gibi hic eline Sicak demiri almis ve Örs üstünde vurmamis bur Insan icin konusmasi kolay gelir ama...
Böyle eserleri siz ustalarimdan er veye gec görecegime kesin inaniyorum, yeterki Ask ve Azim yitirilmesin...Bir osmanli Torunu eseri ciksin...
Ve böyle bir Esere canim feda...
Selamlar
Mergup