Genel Konular > Diğer Silahlar ve Savunma Gereçleri

Yay

(1/26) > >>

Cengiz Çetin:
Slm arkadaşlar,
Biraz farklılık katayım dedim.Kesmeye araverip uzaktan delmeye çalışalım birazda ;).Bu yeni yaptığım yayım.Çok bir beklentiyle yapmadım aslında.Ama çok dayanıklı çıktı.200 e yakın ok attım.Menzil denemedim.Yakın mesafede kullanılacak antrenman yayı olabilir.30 libre civarında olduğunu tahmin ediyorum.

Kayahan Horoz:
Elinize sağlık Cengiz Bey.   -^b

Kullandığınız malzemeler ve yapım aşamaları hakkında da biraz bilgi verebilir misiniz?


Bekir Çankırı:
Cengiz  bey .  yay  konusundaki bilgim  maalesef  ona  olan  sevgimin  büyüklüğüyle   ters  orantılı .  Paylaştığınız  eserinize  tekrar  tekrar  sevgiyle  bakıyorum .
   Cebehanede de  sanıyorum   yayınlanan  ilk  yay  çalışması .  Elinize  sağlık  kutluyorum  .  Vitrine ilk  çıktığınıza  göre  bilgi  açığımızı da sayenizde  kapatmak  isteriz   :)  .  Şahsen  sizi  bıktıracak  kadar çok  sorular  sormak için de  baştan izninizi  almak  istiyorum  :D.  Tekrar  elinize  sağlık .

Sancar Özer:
Cengiz bey, fena yere düştünüz. Kolay kurtulamayacaksınız elimizden :D Yapım aşamalarını, varsa fotoğraflarıyla istiyoruz. Yay yapımı konusunda şifahi bilgi kırıntılarım mevcutsa da özellikle sinirin yaya tam olarak nasıl uygulandığını hep çok merak etmişimdir.

Cengiz Çetin:
Teşekkürler arkadaşlar.Ama bir noktayı belirtmekte fayda var.Bu yayda geleneksel malzemeler kullanılmadı.Ahşap harici sentetik.Yapımı kolay olduğu için sentetik malzeme kullanıyorum.Sinir kullanarak yaptığım yaylarda var ama çoğunu kırdım.Elimde yalnızca iki tane kaldı.Boynuz yerine polyester kullandım maalesef.Elimde bir yaylık boynuz var ama cesaret edip kullanamadım.Biraz daha tecrübe kazanıp Osmanlı yayında kullanmayı düşünüyorum.İlk çalışmalarımda Osmanlı denedim ama başarısız olunca bu tarz yaylara yöneldim.Şuan üç yay taslağı daha var yakında hazır olacaklar.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git