1) Kullandığınız her tip çelik için üretici firmalar ısıl işlem yöntemlerinin ve uygulanacak sıcaklıkları içeren ayrıntılı bilgiler verirler. Ama yine de yeni başlayanlar için profesyonel ısıl işlem firmaları ya da forumlardaki ustalarımızın desteği ile ısıl işlemi sonuçlandırmak, ilk işiniz için seçilecek en iyi yoldur.
2) Kabzadaki pim deliklerinin keskin kenarları ısıl işlem için risk noktalarıdır. Daha kalın bir matkapla havşalayıp keskin kenarları yumuşatın.
3) Isıl işlemden gelen işinizin üzerindeki ince tufal katmanları ve renk dalgalanmaları, kararmalar sizi korkutmasın. Hemen son perdak için kolları sıvayın.
4) Zımparalamada işlem sırası yine daha önce anlatılan perdaktaki gibi kalından ince numaralara göre ve farklı açılarda devam ettirilmeli. En son ve en ince zımpara namlu boyunca düz ve paralel atılmalı.
4-A) Her zımpara işleminden sonra bir büyüteçle bakarak bir öncekinden kalan çizgileri avlayın ve yok edin.
5) Size göre yeterli temizlik ve yüzey parlaklığını elde ettiğinizde kabza takma sırasında çizilmemesi için tüm namluyu bantlayarak korumaya alın.
6) Kabzaya ahşapları takmadan önce yüzeyde kir,toz, yağ kalmamasına dikkat ederek epoksi veya 404 türü çift tüplü bir yapıştırıcı seçerek etiketteki oranlarda karıştırın.
7) Kabza bölümü üzerine her iki yönden sürerek kabzaları yapıştırın ve geçici pimlerle pimleyerek işkence, mengene veya plastik kelepçe ile sıkın ve kurumaya bırakın.
8 ) Yapıştırıcı tam katılaşmadan bir maket bıçağı ile taşan kısımlar dikkatlice alınıp pimler çıkarılabilir.
9) Yapıştırıcının tam sertleşmesinden sonra da (en iyisi bir gün sonra) yeni pimler kesip perçine başlayın. Perçin için en iyi ve doğru yöntem, küçük bir çekiçle (ör: 100 gram) ve kuvvetli olmayan sık vuruşlarla perçin başını ısıtarak şişirmektir. Büyük çekiç ve kuvvetli darbeler, perçin başını değil bütününü yamultabilir.
10) Şişirme bittiğinde perçin başlarını ince dişli bir eğe ile dikkatlice ahşap seviyesine indirip, daha sonra da kademeli kalınlıklarda elde sabırla zımparalayın, tabii yüzey sizin istediğiniz kıvama gelene kadar.
11) Zımpara bittiğinde ahşabı dikkatlice toz kalmayacak şekilde silip tik yağına hazırlayın. Tik yağını iplik bırakmayacak bir bez veya tülbentle ince katmanlar halinde sürün. Bir önceden kalan kalın katmanlar varsa silerek kurumasını bekleyip bir sonraki katmanı uygulayın.
12) Tik yağını da ahşaba yeterince uygulayıp doyurunca koruma bandınızı çıkarın. İşte hiçbir fiyata satılmayacak, dünyanın en güzeli, sizin bıçağınız!
13) Eğeyi tuttuğunuz elinizi de şimdi şöyle bir ödülle sevindirin..