Genel Konular > Diğer Silahlar ve Savunma Gereçleri
ŞEŞPER TASARIMIM
Bekir Çankırı:
Şeşper için ön tasarımım. İmalata başlamadan önce fikirlerinizi ve katkılarınızı bekliyorum...
Sancar Özer:
Harika olmuş!. Lakin şaftın çapı biraz daha dar ve kesiti yuvarlak olsa hem göze daha hoş görünür, hem ağırlık merkezi kaydığından savurması kolay olur, hem de ele daha iyi oturur gibi geldi bana ;)
Örneğin:
Bekir Çankırı:
Sancar teşekkürler . -^b
Haklısın sap hem daha ince hemde senin resimlerdeki orantıya göre kellenin dört katı kadar da uzunlukta olmalı . örneklerin çok net fikir veriyor . Bu haliyle piyadenin kullanımı için bile epey kısa kalacak uzatınca da tabii sapın içini boşaltarak iyice hafifletip ağırlığı daha yukarı kaydırmalı . Tekrar teşekkür ediyor ve az bilgi ve el yordamı ile yapmış olmamak için , diğer arkadaşlardan da katkı , yorum ve fotoğraflar bekliyorum .
Henüz imalata başlamadığım için formu hakkında da eleştirilerinizi bekliyorum . doğru yönde değişiklği bir kaç dakikada yapabilirim hiç sorun değil . :)
Gokmen Altinkulp:
üst kapak ve şeşperin dilimleri arasında bir boşluk var, olmasa daha iyi olur.
(hem kavunu arasından temizlemek daha zor olur >:D)...
Osmanlı modeli mi bu? Gerçeğinin fotoğrafı var mı?
teşekkürler
Sancar Özer:
Aslında rumi palmet biçimli baş kısmına bayıldım ama eğer illla değiştireceksen o zaman ilk resimdeki gibi daha armudi bir form da fena olmaz. Sap ağırlığı meselesini, sapı ahşaptan yapıp ikinci resimdeki gibi şeşper başının kuyruk misali uzantısını perçinlerle şafta sabirleyerek de aşabilirsin. Şeşperi hangi malzemeden yapmayı düşünüyorsun Bekir usta?
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git