teşekkürler arkadaşlar, Zırh konusunda Adnan Mehel abimiz ve bilhassa atlı okçu arkadaşım Hilmi Arıç çok emekdardırlar. Ben hadi araştırdım ettim yavaş yavaş öğrene öğrene sadece bir tane yaptım. Arkadaşlar seri üretime geçmişler
Hatırlatayım, araştırılması gereken birçok şey var da asıl ilgimi çeken müzedeki zırhların metal kalitesi nasıl? Örn. yüksek karbonlu mu? yumuşak mı? sert mi? Aynalar ve zincir halkaları aynı demirden mi yoksa farklı mı?
Bir de iki halkayı birleştirip pim çakmak lazım, asıl o zaman zırh olur, bizim yaptıklarımız daha ziyade süs sayılır.
Benim aynalar sade alüminyumdan. gerçeklerine daha benzer süslü, yazılı vs tercih ederim tabiiki. Demek istediğim, yapabilen olursa alan da olur
Ekte Hilmi beyin yaptığı iki farklı zırhın fotoğrafı var. Bir de kolçak yaptırmış yanına.
Ha bu arada en son 'Muhteşem Yüzyıl' bölümünü izlediniz mi? Sultan Süleyman'a zırh giydirmişler ama öyle adi ve çakma ki utandım. Sanki tiyatro sahnesi de kıyafetler daha çok 'sembolik' yani gerçeği andırması yetiyor sanki.