Kayahan bey, Mergup sağolun. Halka çapının büyük görünmesi fotoğraftaki derinlik yanılsamasından kaynaklanıyor. İlk sefer için tabi çok küçük halka kullanmadım ama fresimde görüldüğü kadar da değil
Bugün Deniz Müzesi'ndeydim (bu arada Beşiktaş Akaretlerde durağın arkasındaki Depo-Müze'yi herkesin görmesi lazım, osmanlı sarayındaki günlük yaşam eşyalarından, şehzadelerin oyuncaklarından çini sobalardan, sinema makinelerine, yazı takımlarına v.s.ye kadar yüzlerce çok ilginç eşyanın bulunduğu harika bir sergi yapmışlar. Üç tane kasap bıçağı da gördüm ki bayağı aşınmış olasalar dahi polat olduklarını zannediyorum. En ilginç tarafı müzenin depo kısmının kapılarının açık olması. Giriş sadece 1 TL -^b) Fırsattan istifade 2.kattaki Kayutbay'ın zırhına bir daha alıcı gözle iyice bir bakayım dedim. Eski Türk zırhlarındaki halka çaplarının olağanüstü küçüklüğü gerçekten şaşırtıcı,3-4 mm çapında ya vardı ya yoktu halkalar, ki bunlar bir de perçinleniyor. Bronz veya tombak olduğunu tahmin ettiğim aynaların et kalınlığı da zannımdan çok daha az idi. Bu arada maalesef dört beş defa uyarmama, ziyaretçi defterine yazmama, gördüğüm her yetkiliye söylememe rağmen ısrarla bir çift dizçeği zırhlımankenin omzuna yerleştirmekten vazgeçiremedim Deniz Müzesini; her gittiğimde ya sabır çekiyorum.
Bu arada dün gece mesaj attıktan sonra oturup sabaha kadar devam ettim zırh örmeye. Kolları önceden yapmıştım ama gövdeye ekleyince fazla uzun geldiğini gördüm, zira sağdan sola örgü dizileri kollar aşağı sarkınca açılıp iki kattan fazla uzunluğa ulaşıyor, dirseğe kadar olan kol yeni elini bile geçer hale geliyor. Ben de bir kolu ikiye bölüp iki kol yaptım. Diğerini en son eteğe ekleyeceğim.
Dediğim gibi örmek değil de böyle simetrik olsun, düzgün olsun diye yaptığım hesap kitap çok zaman alıyor, oturup ikide bir halkaları saymak falzasını çıkarıp eksiğini eklemek zorunda kalıyorsunuz. Ama sabah şöyle üstüme geçirip belden kemerle sıktırıp bir baktım, fena durmuyor doğrusu. Bu akşam altı yaşındaki yeğenim gördü, halka artarsa ona da öreceğim bir zırh. Kılıçlar kamalar zaten hazır, kalkanı miğferi ok yayı filan da tamamlarsak artık kısmetse bu bahar ailece Viyana üstüne sefere çıkacağız...