Ellerinize sağlık Eylem hocam , çok güzel görünüyorlar.
Ben de geçenlerde özel bıçaklara örnek olarak kestane çizme bıçağı düşündüm mesela
Bıçağı tuttuğum elimin baş parmağı ile kestaneye destek verdiğim için bıçağı sapından değil de gövdesinden tutarak kullandım. Sonuç olarak bıçağın sırtı (ince mevye bıçağı) parmaklarımı kesmese de iz bıraktı , acıttı. Bunun üzerine , ucu kısa kestane çizmek için bir bıçak olsa ne güzel olurdu dedim doğrusu. Kestaneciler sanırım maket bıçağı kullanıyorlar. Bıçağı fazla dışarı çıkarmadan.
Kaşık oyma bıçağı konusunda ise Bekir hocam sağolsun çok güzel bir prototip hazırlayıp , Hadi abiye gönderdi. Bu prototip denendi ve beğenildi. Son durum olarak siparişleri kesinleştiriyorum şu anda ve arkadaşların adres bilgilerini topluyorum. Kısa bir süre içerisinde oyma bıçaklarımıza kavuşacağız sanıyorum. Bu arada bir üyemiz sabredemeyip, bit pazarından aldığı kepçenin kıvrık uçlu sapından kendisine bir bıçak yaptı
Son durum böyle. Ben bir kez daha Bekir beye ve Cebehane forumuna teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Böyle gelişmeler karşısında ülkemiz hobiciliğinin daha iyiye gideceği yönündeki düşüncelerim kuvvetleniyor. Sağolun, herkese çalışmalarında kolaylıklar , başarılar dilerim...