Teknik Konular > Alet ve Makineler

Kaşık oyma bıçağı

<< < (2/8) > >>

Bekir Çankırı:
fiyatı için   hemen  tahminde bulunmak  zor  bence  Fatih .  Hangi tür  ağaçların  işleneceğine  bağlı olarak  çeliğin seçimi ,  ısıl işlemi ve   tahmini  sipariş adedine  göre  bir  tahmin yapılabilir  belki .

Fatih KARAKAPLAN:
Bu bıçağı hobici kullanacak ise , oyma işi için ideal hangi ağacı bulur ise onunla çalışacaktır. Çoğu hobici ahşap sıkıntısı çekiyor malesef. Kaşık için kullanılacak en ideal ahşap ise bildiğim kadarıyla şimşir ağacı. Oldukça sert ve dayanıklı bir ahşabı vardır. Tarak bile yapılır malumunuz ( kel başa şimşir tarak deyimine atfen )... Babalarımızın amcalarımızın çocukluğunda topaçlar (develeme) popüler oyuncaklar iken , birbirlerinin topaçlarını hedef alıp kendi topaçlarını fırlatarak (ucundaki metal parça ile) kırarlarmış. Bu şekilde bir oyun varmış. Dayımın nereden bulduysa bir şimşir topacı varmış ve bütün çocukluğunu bu topaç ile geçirmiş. Uzun lafın kısası , kimse abanoz ile kaşık yapmaz ama sert ağaçlarıda işleyebilecek kondisyonda bir takım olması tercih sebebi olacaktır sanıyorum. Yumuşak ağaçlarla çalışılacak olsa bile en azından çabuk körelmez. Bugün bir de pipo oyma konusunda sıkıntı yaşayan bir üyemiz dert yandı. benzer bir takım onunda işine yarayabilir. Sordum cevap bekliyorum. Miktar olarak çok fazla talep olacağını tahmin etmiyorum 10-15 i ya bulur ya bulmaz ama sormadan da bilinmez tabi. Sizlerin görüşünü almadan "kim kaşık oyma bıçağı ister" diye sormadım kimseye. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Kolaylıklar dilerim.

Bekir Çankırı:
Verdiğin resimdeki profili  uygulayabileceğim  bir  HSS ( hava çeliği )  lama  var  elimde  Fatih . Isıl işlemden sonra  sertlik olarak  yeterli  olup olmadığını da  , doğru  ağız  açısı ve kavisinin  de  yapılıp yapılmadığını  anlamak için  bir   bıçak  hazırlıyorum . :)

Fatih KARAKAPLAN:
İlginize çok teşekkür ederim. Çok sevindim . Kolaylıklar dilerim.

Bekir Çankırı:

You tube videolarından  izlediklerimden  çıkardığım  ölçü ve  model  bu  Fatih . 
Kabaca  uygulamayı da  çam  ağacından bir parçaya  yaptım  . Fikirlerini  bekliyorum





Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git