Kayahan Bey,
Aşağıdaki bağlantıda bir arkadaşımın bulduğu bir benzeri görebilirsiniz:
http://www.ebay.com/itm/20-9-Lord-Rings-Elven-Sword-Strider-NEW-/180555950264Kılıç anlaşılan fantastik bir hikayenin kahramanlarının birinin kullandığı kılıçlardan biriymiş. bu vesile ile bunu da öğrenmiş oldum.
Ölçüler konusu halen açık bir konu, birçok eleştiri ve fikirden yola çıkarak beni de tatmin edecek bir nihai ölçüyü belirlemek için 3mm mdf den bir taslak kesmeyi bile planlıyorum açıkçası... Özetle önce kağıt üzerinde ve zihnimde tüm süreci bitirmek istiyorum. Hamleyi en sona saklamak niyetindeyim.
Planlama aşamasına biraz fazla önem veriyorum galiba...
Kalınlık konusunda 6mm nin altına düşmenin doğru bir seçenek olmayacağını düşünüyorum. Toplamda azami 2-2,5 kg. a kadar bir ağırlık kabul edilebilir bir ağırlık olabilir belki... Azami...
Ağır bir kılıç olması kuvvetle muhtemel olacağı için kılıcın denge noktası konusu da dikkate almam gerekecek sanırım.
Oluk sayısını ben de 2 olarak hayal ediyordum açıkçası. Belki daha dar ya da daha geniş bir kuturda...
Tasarımın ölçüleri netleşince, ağırlık değerleri da ortaya çıkacaktır... O aşamada gelişmeleri aktaracağım.
Bir yandan da malzeme seçimi için çelik türleri konusunda bir araştırma yapıyorum. çeşitli öneriler var usta ve deneyimli kişilerden. Ancak ben yine de "diğeri neden olmaz" konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum...
Sizlerin de önerilerini duymaktan memnun olurum.
Saygılarımla,