ALPAĞAN  (6121 defa okundu)

Sinan Erşen

  • Üye
  • *
  • İleti: 66
ALPAĞAN
« : 09 Nisan 2012, 14:53:20 »
yeni bir bıçak çalışmam;
 
sapta kullanılan malzeme Sefa ustamın gönderdiği lamine bir malzeme çok dayanıklı sağlam bir şey,fakat işlemesi çok zor zımparalamada fazla ısınırsa renk değiştirip yanıyor.Fakat polisajı çok iyi manda boynuzu dokusunu birebir veriyor boynuz bulamıyanlar için uygun bir malzeme.. ;)Sefa ustama malzeme için çok teşekkür ederim.... Sarı balçakda biraz gravür denemesi yaptım elimden geldiğince umarım beğenirsiniz.Kılıf Murat ustamın tavsiyeleri doğrultusunda sağolasın gönderdiği deri malzemesiyle farkli bir çalışma yapmak istedim.

Bıçağımın isim babası herzaman ki gibi deri ustalarımızdan Murat Erkut KÖROĞLU'dur.... saygılarımla  :)

diğer resimleri için :

https://picasaweb.google.com/110028840843912084700/ALPAGAN?authkey=Gv1sRgCIPvtISalqnJVg
« Son Düzenleme: 09 Nisan 2012, 14:56:54 Gönderen: Sinan Erşen »
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Bekir Çankırı

  • Üye
  • *
  • İleti: 503
    • Metal El Sanatları facebook :Bekir çankırı
Ynt: ALPAĞAN
« Yanıtla #1 : 09 Nisan 2012, 19:01:11 »
Bu  bıçağın da  bana çok yakın , çok sıcak  geldi  Sinan .
Kabza  başındaki serçe parmak yuvası , balçaktaki form ve işlemeler , kındaki  pirinç  ağızlık ve çamurluk  geleneksel bıçakçılığımızın  yeni ve çok da başarılı  yorumları  bence .
Taklit ve  tekrar  olmayan  bu tür çalışmaları geliştirdikçe  el yapımı bıçakçılığımız  da hızla  dikkat çekip  aranır  hale  gelecek şüphesiz  . Tekrar ellerine sağlık .
"Kendimi kendim yetirdim, kendim ettim kendimi... 
Kendime kendim gerekse; bula, kendim kendimi..."                          
PİRİ REİS

http://bekircankiri.blogspot.com/

Sancar Özer

  • Üye
  • *
  • İleti: 825
Ynt: ALPAĞAN
« Yanıtla #2 : 10 Nisan 2012, 06:20:26 »
Bekir ustama katılıyorum. Türk bıçakçılık sanatının özgün değerleriyle ileri gitmesini sağlayacak bu tür  eserlerdir bence de. Gerçekten harikaolmuş. Eline sağlık Sinan usta!  -^b
"Hoşça bak zatına ki zübde-i alemsin sen
 Merdüm-i dide-i ekvan olan ademsin sen "

Şeyh Galip

Sinan Erşen

  • Üye
  • *
  • İleti: 66
Ynt: ALPAĞAN
« Yanıtla #3 : 10 Nisan 2012, 14:30:28 »
çok teşekkür ederim efendim,bende aynı görüşteyim batı tarzı bıçaklar yerine kendi kültürümüzü özümseyip yöresel bıçaklarımızı geliştirmeliyiz.Elimden geleni yapmaya çalışacağım kısmetse... :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

 

Her Hakkı Saklıdır © 2007-2024 cebehane.com
SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines
RSS WAP2