Teknik Konular > Üretim Teknikleri

BANA YARDIM

<< < (2/6) > >>

Ali Kapıdaş:
1.

Sancar Özer:
İlk sefer için gerçekten çok başarılı buldum. Formunu da, ayna perdahını da çok beğendim. Bir tek bir tek sulaması ve tavlaması kalmış. Kayahan beyin tarifinin yanısıra forumumuzda ve internette de bu konuda birçok bilgi bulunuyor, onları da gözden geçirip, bunu da başarırsınız eminim ki. Tebrikler. -^b

Ali Kapıdaş:
SANCAR BEY BU ÇELİĞİN KALINLIĞI 6 MM KALIN DİYE DÜŞÜNÜYORUM İNCELTMEK GEREKİYORMU

Ali Kapıdaş:
SANCAR BEY sulama ve tavlama okudum ama çok anlamadım bunun kolay ve  atölyede yapacağım basit bir  yolu varmı   ???

Sancar Özer:
Ali üstadım, benim bilgilerim tamamen teorik o yüzden bıçak yaparmışım gibi atıp tutmak istemem. Özellikle forumumuzda çok sanatkar ustalar mevcutken yakışık almaz diye düşünüyorum. Forumumuzun arama kısmına "ısıl işlem" yazarsanız mutlaka birçok tarif ve bilgi çıkacaktır. Yine aklınızatakılanlar olursa ustalarımızdan biri mutlaka yardımcı olacaktır. ;)

Su verme veya sulama(yani bıçağı sertleştirmek için belli bir ısıya getirip su veya yanmış motor yağı gibi bir sıvı içinde aniden soğutma) ve tavlama(sulanmış bıçağın aşırı sertliğini giderip daha esnek hale gelmesi için daha düşük bir ısıda kızdırıp yavaş yavaş soğumasına imkan verme) sadece bu işlemin iki aşamasına Türk terminolojisinde verilen isimler. ;)


Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git